Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Twilight

perjantai 28. marraskuuta 2008

Twilight(tämä ei ole postaus vaan iloinen älähdys!)

Se tunne, että kirja kietoo ympärilleen, että on PAKKO lukea, pakko saada tietää ja elää koko tarina on mahtava. En ole kirjojen suhteen nirso. Minulle on aivan sama saanko tekstin tuottaman euforian Finlanda-palkitusta teoksesta vai Danielle Steelen uusimmasta.


Eilen kävelin kirjastoon tyydyttääkseni jo pitkään päässäni vallinneen uteliaisuuden Stephanie Meyerin Twilight/Houkutus-kirjaa (ja tietty koko sarjaa) kohtaan. Kirjastossa minua tervehti kyseiseen kirjaan kohdistuva kymmenen ihmisen varausjono. Tämä sai uutta lukunautintoa janoavan päänii sen verran ärtyneeksi, että en nähnyt mitään muuta mahdollisuutta kuin kävellä Suomalaiseen kirjakauppaan ja lunastaa opus omakseni. Onneksi.

Olen saanut käsityksen, että tämä kirjasarja olisi määritelty nuorten sarjaksi. Eilen kuitenkin minä, 24-vuotias ahmin tuon ensimmäisen kirjan kokonaisuudessaan. Olin totaalisen liimautunut sohvannurkkaan ja kun lopulta oli pakko lähteä käymään muualla, ahmin kirjaa bussissa ja kärsin sen saapuessa pysäkille, koska kävellessähän voi yleensä kyllä lukea mutta jos maan peittää jää, muuttuu touhu hiukkasen itsetuhoiseksi.

Lopulta puoli yhdeltä yöllä pamautin kirjan kiinni. Luettu. Pidin houkutuksesta enemmän kuin olisin ikinä voinut uskoa! Ja minähän en Harry Pottereita lukuunottamatta yleensä voi sietää yliluonnollisia kirjoja! Mutta tämä kirja oli kuin Cullenit ja Halet, kaunis ja täydellinen. Ja mikä parasta. Tämä oli vasta sarjan ensimmäinen.

Onneksi lompakosta löytyy kirjakaupan lahjakortti, taidan lähteä shoppailemaan lisää euforiaa:)

-JonnaEDIT// Nyt taitaa jäädä postaus naputtelematta, Twilight-sagan toinen kirja lähenee loppuaan(olen nopea ja pakkomielteinen lukija) ja kolmas odottelee jo kutsuvasti käden ulottuvilla sohvapöydällä;) Antakaa anteeksi fanittavalle kakskymppiselle;)

Tunnisteet: ,

39 kommenttia:

Blogger Riikka kirjoitti...

Tykkäisinköhän minäkin tuosta, kun olen aina ajatellut samoin kuin sinä, että vain Harry Potterit iskevät fantasiamaailmasta :).

28. marraskuuta 2008 klo 11.27  
Blogger HannaM kirjoitti...

Täällä yksi ko. kirjasarjan fanittaja ! Kolmas osa eli viimeksi ilmestynyt tosin on vielä lukematta. Tammikuussa tulee muuten Suomen ensi-iltaan toi ykkösosa elokuvana. :>

28. marraskuuta 2008 klo 11.31  
Blogger Mimosa kirjoitti...

Oi! Kiitos vinkistä :) Täytynee tutustua kyseiseen kirjasarjaan. Mäkään en ole oikein innostunut muista fantasiakirjoista kuin Pottereista. Mutta nyt tuli sellainen olo, että noi vois ollakin hyviä!

28. marraskuuta 2008 klo 11.52  
Blogger patentti kirjoitti...

Sinällään ihan hyvä kirja, noin nuortenkirjaksi. Mutta ongelmana on enemmänkin se tytön perinteinen Mary Sue- rooli (damsel in distress) joka varsinkin myöhemmissä kirjoissa erottuu paremmin. Varsinkin loppu sai kiukun pintaan, ei tällaista voi kirjoittaa enää nykyään.

Tiivistettynä sarjan voi sanoa olevan mormonikirjailijan vampyyripehmopornoa :D Luen kyllä, mutta suhtaudun samalla lailla kuin jotkut Harlekiineihin.

28. marraskuuta 2008 klo 11.53  
Blogger Christina kirjoitti...

Minulle on syntynyt joku ihmeen päähänpinttymä tuosta kirjasta - pakko lukea! Minuakaan ei nuo varausjonot oikein houkuta, joten täytyy toivoa, että rahaa löytyisi piakkoin, jotta voisin kyseisen kirjan ostaa omakseni. :)

28. marraskuuta 2008 klo 12.01  
Blogger Yssi kirjoitti...

Haham! Minäkin ilmoittaudun ja myönnän jakaneeni tunnelmasi tuosta kirjasta! Se vain oli pakko lukea loppuun kertaheitolla. Tosin jossain vaiheessa tuli kauhea surku, että kun lukee nopeasti, se myös loppuu nopeasti. Kauhea ongelma.
Toista osaa tuosta sarjasta en ole vielä lukenut. Jotenkin pelkään, että se pilaa ensimmäisen tunnelman täysin. Ja leffa.. Ugh, se vasta pelottaakin!
- Yssi

28. marraskuuta 2008 klo 12.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa fanaattisuutta! :)

Asiasta toiseen - kävit taannoin Tallinnassa. Mahdoitko käydä kirppareilla..mietin vain onko siellä minkälaista kirpputoria tarjolla keskustan tienoilla.

28. marraskuuta 2008 klo 13.16  
Blogger Shandi kirjoitti...

Kiitos, paketti tuli tänään ja suklaa on jo syöty. Hups, mitenköhän siinä niin pääsi käymään...

28. marraskuuta 2008 klo 14.15  
Blogger ginger kirjoitti...

minä suorastaan palvon j.k. rowlingia, ja rakastuin houkutukseen palavasti! Houkutus oli niin suloinen ja ihana ja kaunis ja ja ja... hihii. Luin sen kirjastosta (odotin jonotuksen, hyvä minä!) ja nyt haluan (tarvitsen) sen joulu lahjaksi, koska no, minä vain tarvitsen. kakkos osankin luin kirjastosta, ja kolmosen ostin itselleni. jo tämänkin johdosta tarvitsen ekatkin kirjat omaksi, sillä eihän mulla voi olla vaan puolikasta sarjaa:) eli joululahjaa sitten odottelemaan.

28. marraskuuta 2008 klo 14.54  
Anonymous fixme kirjoitti...

Houkutus on ihan LOISTAVA :) Hyvä valinta.
Valitettavasti en itse pitänyt yhtä paljon sarjan toisesta osasta, kolmas on vielä toistaiseksi lukematta.

Ja elokuvaa odotan paljon, ja toivon, että se ei raiskaa kirjaa täysin.

28. marraskuuta 2008 klo 15.02  
Blogger Lolli kirjoitti...

mulla on ihan sama hinku tuota kirjasarjaa kohtaan. Oon kuitenkin tällä hetkellä melko pa, joten tyydyin kolmaanteen paikkaan varauslistalla. Nyt en voi malttaa että noi kaks muuta sais kirjan luettua ja pääsisin ite sitä ahmimaan. Ihanaa kuulla että se oli noin hyvä :D

28. marraskuuta 2008 klo 15.06  
Blogger Pandora kirjoitti...

Olen niin rakastunut noihin, että se menee jo sairauden puolelle. Jäkätän joka päivä kirjoista ainakin pari tuntia (joten olen jo saanut kaverinikin ihastumaan - tai sitten vihastumaan pölöttämisestäni) ja luin juuri kuudennen kerran Houkutuksen. Seinäni on kohta tapetoitu Houkutus-aiheisilla kuvilla... Omistan kaikki kirjat ja ne ovat huoneessani kunniapaikalla. :) Ja auta armias jos joku mainitsee Houkutuksen, seuraa juuri tälläinen purkaus häystettynä kiljumisella ja hyppimisellä. ;) Mutta taisinkin jo sanoa, että tämä on ihan sairasta. :)

(Tosin pakko huomauttaa, että Houkutus on kirjasarjan paras kirja.)

Ja Edwardiin olen ihan umpirakastunut.. ♥ Toivottavasti oma Edwardini kävelee joku päivä vastaan. :)

28. marraskuuta 2008 klo 15.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hii, oma kaikkien aikojen lempparini. Luitko siis suomeksi vai enkuksi?

28. marraskuuta 2008 klo 15.26  
Blogger chérie kirjoitti...

Ilmeisesti aika kouluttava opus on kyseessä! Aion itsekin lukea kunhan ehdin..

28. marraskuuta 2008 klo 15.54  
Anonymous maya- kirjoitti...

AAAAA, ihana ihana ihana kirja! Täällä myös yksi hullaantunut kyseisestä kirjasarjasta. Tällä hetkellä luen kolmatta osaa Epäilystä suomeksi ja nytkin harmittaa kun en ole sitä ahmimassa kun oli pakko tulla lukemaan blogit. Jos jotkut kirjat ovat ahmittava hetkessä, niin tämän sarjan kirjat kyllä!
Ja olen ylpeä itsestäni, olen lukenut kaikki 3 osaa kirjastonkirjoina, harmittaa kylläkin kun ei omassa kirjahyllyssä noita vielä ole kun koko aika tekee mieli lukea niitä uudestaan ja uudestaan. =(

28. marraskuuta 2008 klo 16.10  
Blogger Lena kirjoitti...

Tuo kirja on MAHTAVA! lainasin kaverilta ja luin sen kahteen kertaan viikon sisällä, pitäisi kyllä käydä ostamassa toinen osa :) ikävää vain että siinä tehdään leffa, tai kun löytää hyvän kirjan tai leffan itselleen, niin tuntuu hirveältä kun se muuttuu liian kaupalliseksi, että kaikki sitten hehkuttaa :( pahoin pelkään että niin käy tämän kohdalla

28. marraskuuta 2008 klo 16.53  
Anonymous Jalina kirjoitti...

VOi minäkin rakastan noita kirjoja niin paljon! Kesällä löysin, pikkuserkun ohjauksella ensimmäisen osan ja täytyy sanoa, että olin täysin myyty! Nyt olen lukenut kolme suomennettua ja breaking dawn olisi seuraavana vuorossa.. Pelottaa vain riittääkö englannin taito, sillä haluan tajuta kaiken!

28. marraskuuta 2008 klo 17.02  
Blogger Joy kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

28. marraskuuta 2008 klo 17.49  
Blogger Joa kirjoitti...

Jesss taas uusi addiktoitunut! :D Ihan parhaita kirjoja. Se kutkuttava tunnelma! Aloitin tänään juuri kolmatta osaa ja Edward on vain niin.. grrrrr! ;)

28. marraskuuta 2008 klo 18.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, aikuiset ihmiset lopettakaa oikeasti! Olette naurettavia! ;D Anteeksi Jonna, mutta luulin sinua ihan järkeväksi nyt käsitykseni muuttui. ;D
(Tämä oli leikkiä!!! :))

28. marraskuuta 2008 klo 19.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Naam, varmaan yks maailman parhaista kirjoista !

PS. Elokuva ilmestyy suomessa 02.01.2009

28. marraskuuta 2008 klo 19.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Robert Pattinson (eli siis leffan Edward) on jumalainen.

28. marraskuuta 2008 klo 20.03  
Anonymous GRED kirjoitti...

Hitto, kesällä luin Eclipsen ja kun sen kerran alotti, ei MILLÄÄN pystynyt lopettamaan! Ja ruoka- ja vessatauoilla ei päässä pyörinyt yhtään mikään muu kuin: Bella, Edward, Bella, Jake, Bella, Edward, Edward. Nyt on neljäs osa kesken, puolivälissä mennään!
Hohoo, hauskoja lukuhetkiä! :------)

28. marraskuuta 2008 klo 20.18  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Tuo on kyllä todella ihana tunne, ja saa itsensä niin pauloihinsa, ettei meinaa mitään muuta saada aikaiseksi!! :D

28. marraskuuta 2008 klo 22.37  
Blogger PupuLihavisto kirjoitti...

Heh, määki pistin tuon ekaosan varaukseen kirjastosta, josta ois tulolla myös "Ystävät hämärän jälkeen", josta voisit varmaan kans tykätä:)

28. marraskuuta 2008 klo 22.39  
Blogger Bella kirjoitti...

mä rakastuin houkutukseen ja sen jatko-osiin ihan kertahujauksessa! mahtavia kirjoja.. luin ekan yhdessä illassa, seuraavana aamuna kipitin ostamaan tokan osan, samana iltapäivänä hain kolmosen englanniksi (kun ei ollut vielä suomeksi) ja sitten parin päivän päästä hain sen vikan osan englanniksi. rakastan noita kirjoja!

28. marraskuuta 2008 klo 23.19  
Anonymous khr kirjoitti...

Minä, ihan yhtä vanha, tein saman viime keväänä :)Ei se ikää kysy.

28. marraskuuta 2008 klo 23.25  
Anonymous K kirjoitti...

Olen myös kirjasarjan suuri fani. Pienessä syrjäkylässä asuvana minun onnistui saada suomalainen opus käsiini ilman jonotusta kirjastosta ja lukaisin sen niin ikään kertaistumalta loppuun.

Kaksi ensimmäistä kirjaa luin suomeksi ja viimeisimmät kolme englanniksi, koska en yksinkertaisesti malttanut odottaa suomalaisten kääntäjien versiota - oli pakko päästä tarinassa eteenpäin! Vampyyrin ja ihmisen välinen rakkaustarina on osattu kaikessa ongelmallisuudessaan kuvata niin loistavasti ja herkullisin juonenkääntein etten lainkaan ihmettele, jos teos uppoaa vanhempiinkin.

Kaverini ovat kirjaa heille näyttäessäni naureskelleet aiheelle, mutta uskon että hekin pitäisivät teoksesta jos siihen tarttuisivat. Twilight on kuitenkin sen verran hyvä sarja.

Sarjan ilmeisesti päättävää osaa Midnight Sun'ia odotellessa :3

28. marraskuuta 2008 klo 23.37  
Blogger Jonna kirjoitti...

Riikka: Kannattaa ehdottomasti antaa tälle kirjasarjalle tilaisuus:)

HannaM: minulla on nyt kolmonen menossa:D Ja leffan vuoksi näitä aloin lukemaan, koska haluan aina lukea kirjan ennen leffaa:)

Mimosa: Mielestäni tämä sarja koukuttaa samalla tavoin kuin Potterit:)

patentti: Hah, vampyyripehmopornoa:D Ainakin nämä kolme ekaa ovat tositosi pehmoa. Ja c'mon harlekiineihin, eihän nää nyt sentään ole mitään" nainen tunsi olevansa kuin perhonen joka oli keihästetty miehen lemmenseipääseen" (mielestäni kuolemattomin harlekiineissä painettu lause)

Christina: Kannattaa vain totella sitä päähänpinttymää mutta myös puhdistaa aikataulua seuraavilta päiviltä:D

Yssi: Toinen ei kieltämättä ole niin hyvä kuin ensimmäinen mutta oli vain PAKKO tietää mitä tapahtuu:D

Anonyymi: En ole jotenkin ikinä päässyt eroon tuosta fanaattisuudesta, jonka teini-ikä aikoinaan toi:D Ja ikävä kyllä en käynyt Tallinnassa kirppareilla, joten ei aavistustakaan niiden sijainneista:)

shandi: suklaalla on sellainen outo ominaisuus kadota:D

ginger: Minä aloitin lukemisen torstaina ja nyt menen jo kolmannessa kirjassa:)

fixme: Kolmas osa on paljon parempi kuin kakkonen, ei mielestäni kuitenkaan yhtä hyvä kuin ykkönen (toisaalta puolet vielä lukematta)Ja leffaa odottelen myös:)

Lolli: Onnea jonotukseen:) !

Pandora: Pieni hysteerisyys on aina hyvästä;D

Ssu: Laiskotti, joten luen suomeksi nämä kolme ensimmäistä ja enkuksi sitten sen neljännen:)

cherie: Todella koukuttava:D

maya-: Minullakin on nyt menossa kolmoskirja:) ja itse suosin kirjojen ostamista yleensä juuri sen vuoksi, että luen suurimman osan niistä useampaan kertaan:)

Lena: minulla kävi siinä mielessä kiva tuuri, että halusin lukea kirjat juuri tulossa olevan leffan vuoksi, joten sen vuoksi uskon pitäväni leffastakin:)

Jalina: minäkin luin kolme ekaa (tai kolmonen nyt menossa) suomeksi, että tajuan kaiken mutta kyllä se nelonen on luettava enkuksi, ei voi odottaa:D

Joy: Olepas hyvä:)

Joa: Juuri se kutkuttava tiivis tunnelma!

Anonyymi: Nyt olen loukkaantunut, että joku oikeasti erehtyisi hetkeäkään pitämään minua järkevänä:D

Anonyymi: Leffan takia näitä rupesinkin lukemaan!Kirja pitää aina lukea ennen leffaa:)

Anonyymi: Kieltämättä. Silti kuvittelen Edwardin vieläkin komeammaksi. Siis Pattinsonin näköiseksi (ehdin nähdä trailerin ennen kirjojen aloittamista, joten vaikutti mielikuvaan) mutta jotenkin puhtaammaksi, vielä virheettömämmäksi:)

GRED: Hahmot kieltämättä majoittautuvat aika hyvin tuonne pääkoppaan:D

kullanmuru: niin on! ja kerrankin on pari kokonaista päivää aikaa olla pelkästään kirjojen pauloissa:)

PupuLihavisto: Onnea jonotukseen ja kiitokset kirjavinkistä:)

Bella: minä luen näitä ihan täsmälleen samaa vauhtia:D

khr: Hyvä, että meitä on muitakin:D

K: täytyneen myöntää, että minäkin hiukan hihittelin kaverilleni vuosi sitten, kun tämä yritti kirjoista selittää. Nyt en enää kikattele, vaan selitän itse samalla fanaattisuudella:D

29. marraskuuta 2008 klo 0.22  
Anonymous emiliä kirjoitti...

Tuon on juts lemppari kirjani:) !
Aivan loistava, kerro mielipiteesi sitten epäilyksestä sillä itse en ole sitä päässyt vielä lukemaan.

29. marraskuuta 2008 klo 14.59  
Anonymous zzay kirjoitti...

Nuo kirjat on oikeasti aivan parhaita!Mäkin ahmin Houkutuksen ekalla kerralla alle vuorokaudessa ja oli pakko lukee heti perään se toisen kerran :D Ne on niin ihania kirjoja,luen niitä melkeen koko ajan,välillä selailen niitä kaikkein parhaimpia kohtia sieltä täältä.Ja ah,saan ens viikolla sen neljännen osan,Breaking Dawnin.Sitte en kyllä liikahdakaan kotoa,ennen ku oon lukenu sen(mikä on kyllä vaikeaa,kun koulussakin pitäis käydä..)!

29. marraskuuta 2008 klo 15.21  
Anonymous zzay kirjoitti...

Ja by the way,kiitokset tästä postauksesta,oon aina ihan taivaassa jos joku edes mainitsee Houkutuksen!!

29. marraskuuta 2008 klo 15.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko mikä tässä kirjasarjassa on juonena? :)

- Masse

29. marraskuuta 2008 klo 17.56  
Blogger Anna-Elina kirjoitti...

Okei mun on pakko kommentoida tähänkin :D Tuun aina niin iloseks että alan hihkua ääneen kun kuulen että joku on löytänyt Houkutuksen! :D Sen sarjan kirjat on parhaita, mitä oon IKINÄ lukenut

30. marraskuuta 2008 klo 0.43  
Blogger Heidi kirjoitti...

Tämän postauksen innoittamana kävin tänään Akateemisesta etsimässä tuota kirjaa, mutta siellä oli vain suomalainen versio hintaan 25 euroa. Tilasin sitten Akateemisen verkkokaupassa halvemman englanninkielisen version, toimitusajan pitäisi olla 1-2 päivää, eli toivottavasti pääsen kohta lukemaan. :)

En tosiaan ollut ikinä edes kuullut kyseisestä kirjasta tai kirjailijasta...

1. joulukuuta 2008 klo 0.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi luoja, kai te ihmiset tosissanne olette... koko kirjasarjan lukeneena (au) voin todeta, että pahempaa höttöä ei ole nuorille tytöille vähän aikaan puskettu kuin kirja, jossa päähenkilöä stalkkaa, komentelee ja kontrololi (myös vasten tämän omaa tahtoa) huomattavasti vanhempi mies joka vain sattuu näyttämään teini-ikäiseltä, ja ai niin... kimaltaa. Ja odottakaa vaan viimeisen kirjan raskautta ja synnytyskohtauksia.

Ihan pakko oli kommentoida kun kolmikymppisen kirjallisuustieteilijän, kääntäjän ja kriitikon vatsaa kääntää aina kun tuota soopaa sinisilmäisesti kehutaan.

Täälläpä englanninkielinen elokuva-arvostelu, jos joku haluaa vilkaista:
http://nihilistic-kid.livejournal.com/1214425.html

1. joulukuuta 2008 klo 18.30  
Blogger PichuPochu kirjoitti...

Hahhaa! Itse lainasin ensimmäisen osan kirjastosta, ja puolessavälissä kirjaa kävin laittamassa adlibriksestä tilaukseen siihen mennessä ilmestyneet kaks ekaa osaa. Kolmannesta sai tehtyä ennakkotilauksen, kun sen ilmestymispäivä oli vasta parin viikon päästä. Ne pari viikkoa menikin sitten hyyyvin hitaasti ja vaikeasti, ja mies sanoi ettei enää ikinä kestä kuulla sellaista vinkunaa ja nillitystä mikä meikäläisestä pääsi kun laskin päiviä, tunteja ja minuutteja. Lupasin murhata koko postin henkilökunnan jos kirja ei ole luvattuna päivänä postilaatikossa... Nelososan ilemstymisen olin kokonaan unohtanut, ja leffareissu meni ihan pilalle kun bongasin kirjan suomalaisesta just ennen elokuvaa. Keskity siinä sitten kun kirja polttelee laukussa. Ensimmäisiä sivuja piti tihrustella alkumainoksissa...

7. joulukuuta 2008 klo 21.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihana sarja. lisainfoa loytyy kirjailijan omilta nettisivuilta, mm. katkelma julkaisemattomasta tekstista, jossa eka kirjan tapahtumaa kerrotaan Edwardin kautta.
Elokuva oli aivan ihana, kavin katsomassa useamman kerran, taytyy myontaa.

16. joulukuuta 2008 klo 4.32  
Blogger Piitu kirjoitti...

Nää kirjat on ihan parhaita, ite luin 3 päivän aikana kaikki kolme suomeks käännettyä kirjaa.. Voi Luoja, miten ihan tarina.. Lokakuuta odottellessa, sillonhan taitaa se neljäs ja vika kirja ilmestyy.. Siihen mennessä varmasti tulen lukemaan uudestaan ja uudestaan näitä kolmea.. Huoh.

11. maaliskuuta 2009 klo 20.52  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu