Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lihapullia

maanantai 29. joulukuuta 2008

Lihapullia

Heti näin alkuun pieni vetoomus: Älkää nyt hyvät ihmiset pamautelko niitä saamarin ilotulitteitanne ennen uuttavuotta ja kelloa iltakuutta (jolloin se on vasta luvallistakin). Kävin tänään äidin ja pikkuveljien luona juoruamassa ja kohtasin siellä erittäin pelästyneen valkoisen karvakasan nimeltä Kalevi. Kale parka pelkää ihan kuollakseen kaikenlaisia pamahduksia eikä uskalla mennä edes ulos. Tehkää siis palvelus, jos ette sille valittavalle naapurinmummolle niin kaikille lähiseudun nelijalkaisille, jotka eivät näiden räjähdysten syytä osaa ymmärtää. (tiedän kyllä, että osa elukoista ei ole ilotulitteista moksiskaan mutta kovin moni taas on) Lätkäistään nyt tähän sivulle vielä kuva Kaleraukasta;) miettikää tuota nassua, kun olette pamauttamassa yhtään mitään ennen ylihuomista kello kuutta. Olisi aika kiva juttu, jos noiden pienten pelottelu voitaisiin tiivistää siihen muutamaan hassuun tuntiin. 

Tänään oli kaikinpuolin hyvin laiska päivä. Näpyttelin työhakemusta, käväisin äidillä ja intouduin leipomaan maailman parhaita lihapullia. Oikeasti olen ihan addiktoitunut noihin rasvaisen lihaisiin pyöryköihin. Nyt pitäisi oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni ja laittaa tuo syöminen edes johonkin ruotuun. Ei oikein olisi varaa uusia koko vaatekaappia kokoa suuremmaksi;) Hallitsemattoman syömisen tulosten vuoksi piti tänään kiskoa päälle lähes kokomustat kuteet julmaa totuutta peittelemään. (ja nyt ihan pakko laittaa tälläinen lisäys, että tällä painojauhannalla en kalastele mitään ihkutuskommentteja ja, että valitus perustuu ihan vaa'an näytölleen pamauttamiin julmiin digitaalisin numeroin näytettyihin faktoihin)

 

Neuletakki - Vila - Toppi - Esprit - Hame - Lindex- Avain - My o My - Kengät - Bianco

Sitten pari hyvin tärähtähtänyttä kuvaa hienoista lihapullistani (tai no, tarkemminkin yhdestä lihapullasta)

 

Lihapyörykät:

1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
0,5 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
-> sekoita ja anna hengailla keskenään viitisen minuuttia
-> -> Lisää yksi kananmuna ja 400g raakaa jauhelihaa
-> -> -> sekoita, pyöritä pullat ja paista 225c viitisentoista minuuttia. nami!

Nyt Gilmore Girls:)

-Jonna

ainiin, päivän ehdoton addiktiobiisi (yhä voittokulkuaan jatkavan Lenkan Trouble is a Friend - kipaleen lisäksi) on Travisin Why Does It Always Rain On Me

ainiin2: Kiitokset vielä Jennille avainkaulakoruideasta! minä ääliö olin unohtanut koko avaimen laatikon pohjalle:)

Tunnisteet:

16 kommenttia:

Blogger tipitii kirjoitti...

Aivan ihana tuo avainkoru! Sisko kuolisi kateudesta jos mulla roikkuis joku päivä kaulassa tuollainen. Törkimys meni omimaan kellarista löytyneen ikivanhan avaimen, joten voisi olla kohta takaisinmaksun aika...

29. joulukuuta 2008 klo 21.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oon ihan samaa mieltä noista rakettien paukuttelusta. Vanhempieni luonakin on ainakin yksi koira, jolle uudet vuodet ovat aina kärsimystä. Raukkaa ei saa ulos edes pissalle, jos rakettien pauketta kuuluu. Vanhempien luona on jännät paikat tänä vuonna, kun siellä on nyt myös vajaa kolme kuukautta vanha koiranpentu, jolle uusi vuosi on ensimmäinen. Saa nähdä, onko pikkuinen yhtä pelkuri kuin vanhempikin koira.

30. joulukuuta 2008 klo 10.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kalevi osaa sitten niin hyvin poseerata! <3

Kilot eivät sinussa ainakaan näy, mutta saako nainen naiselta kysyä paljonko sinä painat? Oma painoni on vaivaiset 37kg-40kg päivästä riippuen.

30. joulukuuta 2008 klo 11.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi Kalevi parkaa, meidänkin koira pelkää ihan kauhean paljon ja varsinkin täällä "maalla" se pommitus alkaa heti kun kaupat avaa ovensa raketinostajille.
Ja koirahan ei mene ulos millään :( raukat<3

30. joulukuuta 2008 klo 12.04  
Blogger Katri kirjoitti...

Loistavia lihapullia! Nyt ei onneks enää tarvitsekaan miettiä tämän päivän ruokaa :) PS. Noista lihapullista tulee muuten ihan superhyviä myös kun sekoittaa sipulikeiton kermaviiliin.

30. joulukuuta 2008 klo 12.52  
Blogger Linda kirjoitti...

Anna mun puolesta voimahali Kaleville, se ja kaikki muutki koiruudet saa tän tytön sympatiat täysin! Itteäni ärsyttää kans ihan suunnattomasti toi paukuttelu, joka on jostain syystä pakko alottaa tosiaan heti ku raketit tulee myyntiin. Pelkään niitä iteki, saati sit pienet eläinparat...:/

30. joulukuuta 2008 klo 12.58  
Blogger Suvi kirjoitti...

Kuulostipas tuo Travis tyyppi hyvältä. Pitää tutustua siihen paremmin. Stephenie Meyer tais mainita sen Epäilys kirjan loppukiitoksissa. (Joo, koukutuin täysin Twilight sarjaan. Sain joululahjaks ekan osan. Nyt siis ravattu kirjakupassa ja eilen aloitin Epäilyksen.)

Mulla onnenks salikortti jo ostettuna. Eli sitten kun flunssa on ohi (ja Epäilys luettu) niin juoksen pikaisesti kuntoilemaan.

30. joulukuuta 2008 klo 13.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu kyllä että itsekin on pikkuisen lihonnut syksystä ja joulusta johtuen :D Ja niin, toivoisin lisää kirjapostauksia ;)

30. joulukuuta 2008 klo 14.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi Kale ressukkamussukkalutunen...on se kyllä niiiin sulonen!!! Jaksamisia Kaleville. Halit ja pusut ja rapsutukset kaleville multa:)

30. joulukuuta 2008 klo 14.25  
Blogger Suvi kirjoitti...

Ja piti vielä lisätä, että äidin mäyräkoirille joutuu antaa rauhoittavaa lääkettä aina näin paukkuttelu aikaan. Muuten niillä raukoilla vois sydän pysähtyä, kun pelkäävät niin.

30. joulukuuta 2008 klo 15.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi kalevi raukkaa:( on täällä oulun suunnalla raketit paukkuneet jo sunnuntaista asti... kuinkas vanha se kale muuten on?

30. joulukuuta 2008 klo 20.27  
Blogger Jonna kirjoitti...

tipitii: Avainkoru löytyi My O Myn lahjapussista ja on kyllä toi kiva!

pinja2: Kalevilla on siis kohtalontovereita! Kale ei alunperin edes pelännyt pamahduksia mutta kerran maaliskuussa äiti oli sen kanss akävelyllä ja joku kauppa alkoi yhtäkkiä ilotulittamaan aivan vieressä:(

Anonyymi: Kale on aika pose;) ja huh, oletpas keijukokoinen. Itse painan HUOMATTAVASTI enemmän!

Annina: Inhottavia juttuja koko ilotulitteet:(

Katri: Hah, pohdiskelin kaupassa, että uskaltaisiko lisätä kermaviiliä mutta en sitten ihan uskaltanut luottaa omaan kokkausvaistoon:D Pitääkin ehdottomasti kokeilla!

Läntti: Vien halun kalelle kunhan näen sitä:) ja mun mielestä ne ilotulitteet voisi poistaa vaikka kokonaan.

Suvi: Ei voi olla totta! Mulla näet tuli tosta biisistä mieleen Twilight-kirjat!

Idonthavefuture: kirjapostauksia tulee heti kun saan jonkin oikein hyvän kirjan käsiini:)

Dru Stix: Hah, vien Kalelle terveiset eteenpäin:)

suvi: Hmnn. oiskohan kaleville pitänyt myös hakea lääkitys...

SidTheVicious: Kalevi on 3,5 vuotta vanha:)

30. joulukuuta 2008 klo 21.21  
Blogger harMonica kirjoitti...

Argh mulla on niin palanu kiinni kun meidän talon eessä on parkkipaikka ja kaikki on käyny etukäteen jo nyt siinä ammuskelemassa raketteja ja täällä meillä sitten sisällä hyppii kani seinille ja uikuttaa kun paukahdukset on kovia. :( Inhottaa ees ajatella huomista kun raketteja tullaan ampumaan tuohon ihan urakalla. >:

30. joulukuuta 2008 klo 22.26  
Blogger Tuulia kirjoitti...

Hiukan samiksia lihapullia teen itsekin, mutta veden sijaan käytän kermaviiliä. Niistä tulee herkkua :D

30. joulukuuta 2008 klo 23.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kalevi on kyllä maailman suloisin koira <3 mullekki tommonen kiitos! :)

31. joulukuuta 2008 klo 17.26  
Blogger Jonna kirjoitti...

harMonica: toivottavasti kani selvisi uudesta vuodesta:)

winda: seuraavaksi pitää kyllä koklata tuota kermaviiliä!

Anonyymi: Hah, on siinä ne huonotkin puolet:D

2. tammikuuta 2009 klo 21.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu