Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

syksykirjat

lauantai 26. syyskuuta 2009

syksykirjat

Image and video hosting by TinyPic

Kirjahyllyäni siunattiin menneellä viikolla kahdella erittäin toivotulla opuksella. Tämä lauantai onkin mennyt lähes kokonaan kirjoihin tutustuen. Tai no, hetken aikaa jaksoin taistella rikosoikeuden ja kansainvälisen oikeuden kanssa mutta lopulta Chanel ja kauniit kengät voittivat.

Image and video hosting by TinyPic

Vintage kengät-kirja on jokaisen kenkäfriikin syvimpien unelmien täyttymys.  Tämä on kuin kirjojen Brad Pitt tai Robert Pattinson. Niin, epätodellisen täydellinen ja viekotteleva, että on vaikea uskoa todeksi. 

Image and video hosting by TinyPic

Kirja aiheutti tietenkin ihan kamalan kenkäkuumeen mutta onneksi ensi viikolla on aikomuksena mennä tuhlaamaan synttärilahjakortti ja kotiuttaa uudet Parikat. Hih, olen jo melkein päättänyt, minkä parin sieltä hyllyltä nappaan;)

Image and video hosting by TinyPic

Kenkien lisäksi sohvankulmassa on kanssani viihtynyt Coco Chanelin elämänkerta. Ja nyt tulee ylistystä mutta tämä kirja on ehkäpä kiinnostavin teos johon olen aikoihin tarttunut. Menneisyyttään useilla eri valheilla ja tarinoilla peitellyt, muodille uuden suunnan luoneen naisen tarina imaisee mukaansa ja kirjaa ei halua, ei pysty laskea pois käsistään. Teoksen kirjoittanut Axel Madsen on tehnyt elämänkerrat myös mm. Yves Sain Laurentista ja Simone de Beauvoirista. Tänä syksynä Coco Chanelin maailmaa voi tutkailla kahdestakin eri elokuvasta ja minut varmasti löytää molempien katsomoista mutta mikään ei voita tunnetta kun saa tutustua toisen maailmaan kirjan sivuilta, oppia sivua kääntämällä enemmän ja enemmän. Jos aiot lukea tänä syksynä yhden kirjan, lue tämä. Kurkkaa maailman tunnetuimman hajuveden ja klassikkolaukun taakse. 

Image and video hosting by TinyPic

kuva

Minkä on sinun syksysi tärkein kirja?

ps. pahoittelut tästä viime päivien postausryöpystä. ei vain innosta tenttilukeminen pätkääkään ja blogi on niin kätevä pakopaikka;)

Tunnisteet: ,

9 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiitos kirjavinkeistä!

26. syyskuuta 2009 klo 17.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi, älä suotta pyytele anteeksi 'postausryöppyä'!

t. innokas lukija

26. syyskuuta 2009 klo 18.07  
Blogger *~SL kirjoitti...

Paljon tuo Chanel -kirja maksoi? se pitäisi kyllä hankkia

26. syyskuuta 2009 klo 19.50  
Blogger Maiju kirjoitti...

Kjell Westön Leijat Helsingin Yllä alkaa taas tähän aikaan vuodesta syyhyttää sormia. Sen tunnelma on aivan ihana, syksyinen ja haikea. Yksi pysyvistä lempikirjoistani.

Psst, jos kiinnostaa nähdä Coco Avant Chanel kuukauden etukäteen, ja tavallista halvemmalla: http://www.finnkino.fi/show/60796/

Ja kiitos postausryöpystä!

26. syyskuuta 2009 klo 22.37  
Blogger Tessa kirjoitti...

Postausryöppy on vain plussaa :). Omaksi "syksykirjakseni" tälle sykylle voisin nostaa varmaan A. W. Yrjänän Päiväkirjan.

New Moon pitää tietysti ehtiä lukemaan vielä kerran läpi ennen kuin elokuvan ensi-iltaa, ja perjantaina ilmestynyt Remeskin on lukemisen alla :).

27. syyskuuta 2009 klo 10.12  
Blogger Jonna kirjoitti...

Anonyymi: olepas hyvä:)

Anonyymi: kyl mä silti vähän pyytelen:)

SL: Ise en maksanut siitä mitään mutta käsittääkseni hinta on vähän päälle 30 euroa:)

Maiju: Mulla on ollut tarkoituksena lukea tuo leijat helsingin yllä ties kuinka kauan mutta aina joku muu kirja kiilaa edelle. Nyt on kyllä pakko lukaista se!

Tessa: New moon pitää kyllä ehtiä lukea uudelleen ennen leffaa! ja kiva, että postausryöppy ei haittaa:)

27. syyskuuta 2009 klo 19.44  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kiitos kivoista kirjavinkeistä! Voi olla, että Coco Chanelista kertova kirja pääsee joulun toivelistalle. :)

27. syyskuuta 2009 klo 21.49  
Blogger Anu kirjoitti...

Jonna ja Maiju: Leijat Helsingin yllä lisäksi kannattaa ottaa lukulistalle myös Isän nimeen, Missä kuljimme kerran ja tämän syksyn uutuus Älä käy yöhön yksin. Kaikki kirjat linkittyvät tavalla tai toisella toisiinsa, mutta toimivat täysin myös yksinään ja Helsinki ei ole koskaan tuntunut niin kauniilta kuin niitä lukiessa.

Minä niin tarvitsen tuon kenkäkirjan...

28. syyskuuta 2009 klo 9.46  
Blogger Jonna kirjoitti...

Jenni: Oi, kannattaa ehdottomasti toivoa sitä joulupukilta, ihana kirja!

Anu: missä kuljimme kerran onkin yksi suursuosikeistani! pitääkin lukea nuo muutkin:)

28. syyskuuta 2009 klo 11.30  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu