Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lyhyt oppimäärä rintsikoista

tiistai 22. huhtikuuta 2008

Lyhyt oppimäärä rintsikoista

                                Photobucket


Taas kaunis kevätpäivä! Näihinhän voisi jo melkein tottua:) Ainoa huono juttu tälläisessä jumalaisen auringon hellimässä ilmassa on, että kirjastossa istuminen inspaa jopa normaalia vähemmän. Miksi ihmeessä pänttään verorikoksista (joo, oikeesti) kun voisin samaan aikaan olla ulkona ahmimassa suurta lakritsijäätelöä? Tänään sitten reilun tunnin ajatuksettoman paahtamisen jälkeen vapautin itseni lukusalin tunkkaisuudesta ja lähdin ulos nautiskelemaan lämmöstä. Tai...siis tämä oli tarkoitus. Juttu vain sattuu olemaan niin, että kirjastoni sijaitsee ostoskeskuksen vieressä ja en vain ikinä osaa ohittaa sitä kauppapaljouden tarjontaa. Tänänkin jalkani ohjasivat minut ulkoilman ihanuudesta kaiken pinnallisen hömpän mahtavuuteen. Tällä kertaa eksyin alusvaatekauppaan, jonne minut houkuttelu järjettömän edullinen 14,95 euron
settitarjous (rintsikat ja alaosa).


Nyt mainostan aivan rehellisesti ja kerron, että sain Change-alusvaateliikkeessä maailman parasta palvelua! Olen aina ollut hiukkasen ulalla siitä, miten ne liivien koot oikein menevät. Mikä nyt on oikea ympärysmitta? Mikä on riittävä napakkuus? Suureneeko kuppi vai ympärys? Tänään sitten myyjä oikein otti asiakseen pienen tietämättömän kouluttamisen. Onneksi en kuitenkaan ole ainoa, vaan arviolta noin 90% suomalaisista naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä.

Seuraavia neuvoja viisaampana (ja kuka muka vielä väittää, ettei shoppailemalla viisastu?) poistuin liikkeestä ihanien uusien hepenien kanssa:

a) Muista, että samalla kokomerkillä varustetut liivit eivät ole identtisiä kooltaan.
Liivien malli vaikutaa myös kokoon. Älä siis sokeasti luota kokomerkintöihin.

b) Liivien tulee olla napakat päällä. Liian suuret liivit nousevat selässä ylöspäin ja olkaimet valahtelevat paikaltaan.

c)Paljon uutta valinnanvaraa saat kun huomioit rinnakkaiskoot. Saat sen selville lisäämällä normaaliin kokoosi yhden kuppikoon ja vähentämällä viisi senttimetriä totutusta ympärysmitasta. Eli 80 B:n rinnakkaiskoko on 75 C. (Tämä oli minulle aivan uusi juttu! ja samalla myös pieni järkytys. Oma rinnakkaiskooni oli nimittäin 70F!)

d) Kiinnitä liivit uloimmista hakasista. Jos joudut käyttämään muita hakasia heti sovittaessa, ovat liivit liian suuret. (Muita hakasia voit hyödyntää, jos liivit sattuvat myöhemmin käytössä venymään)

dd)Jos liivit tuntuvat sovistuskopissa hyviltä, vedä rohkeasti paita päälle ja tarkista näkymä. Jos rinnat pursuavat ulos kupeista, vaihda suurempaan kuppikokoon.

e) Kuppikoko. Kupit eivät saisi jäädä tyhjiksi, eikä rinnat saisi pursuta ulos. Liivien keskiosan edessä pitäisi olla napakasti vasten ihoa. Ei saa puristaa, mutta ei myöskään saa mahtua sormea väliin.

+ muista! Jos olet epävarma, kysy rohkeasti apua myyjältä. Varsinkin pienemmissä liikkeissä he ovat yleensä asiansa osaavia ammattilaisia!

Sinäpä se. Omat liivini tuntuvat fantastisilta päällä! Ei kiristä, ei hankaa ja mitään ei tunge väkisin ulos:D

Vielä päivän asu. Uusi kirpparimekko pääsi heti käyttöön.

Photobucket

Ja nyt Gossip Girlin ihanuuksien maailmaan:)

Jonnakuva

Tunnisteet: ,

29 kommenttia:

Blogger Lotte kirjoitti...

Joo-o kuulostaa niin tutulta nuo "virheet" mitä jokainen nainen (tai melkein jokainen) tekee. Joka kerta päätän että et mene lankaan ja osta liian pieniä ja melkein joka kerta niin käy...ja sitten harmittaa! Mutta hyviä neuvoja! Ens kerralla mä KYSYN neuvoa:D

22. huhtikuuta 2008 klo 20.45  
Blogger MouMou kirjoitti...

Näinhän se menee, itse sorrun juurikin siihen kokolappujen tuijotteluun.:) Ja avun kysyminen ei yleensä käy edes mielessä!:D

22. huhtikuuta 2008 klo 21.01  
Blogger shandi kirjoitti...

Mä tykkään kanssa Changen palvelusta, kävin siellä ekaa kertaa kaverin kanssa, jonka kuppikoko on 75H.

22. huhtikuuta 2008 klo 21.03  
Blogger Lotte K kirjoitti...

Juu kyllä tämä auringonpaiste on kamalaa.. Omakin luku-urakka kaatui siihen että oli vaan pakko lähteä yli tunnin lenkille ihanaan kevätsäähän :D

Nuo vinkit ovat tosi hyviä! Paras on ehdottomasti kuitenkin se että jos on mahdollisuus pyytää myyjän apua koon arviointiin :) Oma ongelmani on niinkin kummallinen kuin että pienimmässäkään ympärysmitassa (yleensä se 70) ei ikinä riitä että laittaisin liivit vain uloimmasta hakasesta kiinni -> ympärysmitan käytössä venyessä liivini alkavat järjestäen istua huonosti :(

22. huhtikuuta 2008 klo 21.10  
Anonymous Eliiina kirjoitti...

Hei pakko kysyä: missähän tämä kyseinen liike tarkalleen sijaitsee? Olen nimittäin viikonlopuksi tulossa Helsinkiin ja en siis tunne kaupunkia kiitettävän hyvin. Mulla on aina ongelma just löytää sopivia rintsikoita ja tämä kauppa kuullostaa juuri oikean laiselta paikalta. :)

22. huhtikuuta 2008 klo 21.37  
Blogger vippe kirjoitti...

Oon niin onnellinen, että äiti raahas mut sillon oikeaan liivikauppaan ku rintsikoita alettiin ostamaan. Olen tästä hyvästä välttynyt mokilta ja tuo perustieto on jo iskostunut takaraivoon :)

22. huhtikuuta 2008 klo 21.46  
Blogger Jonna kirjoitti...

lotte: minulta löytyy myös kasa aivan järjettömän väärän kokoisia liivejä laatikoistani. Toivottavasti tästä lähtien oikeasti uskallan kysyä myyjiltä, jos ei tunnu löytyvän hyviä:)

moumou: Jotekin se avun pyytäminen tuntuu vähän "nololta". Eihän se nyt kovin hauskaa ole seisoskella siinä pukukopissa puolialasti, kun joku tarkastaa, että istuvatko ne liivit nyt hyvin:D

shandi: Ihan järjettömän hyvä palvelu kyllä. Hyvästi vaan kaikki hennesit ja lindexit:)

lotte k:Hah, olisinpa minäkin mennyt lenkille, enkä shoppailemaan!

eliiina: Näitä liikeitä on useampikin. Keskustasta löytyvät liikkeet ainakin kampin keskuksesta ja Aikatalosta. Oman superpelveluni sain Leppävaarassa Espoossa:)www.change.com -> lisätietoa:) (hupsis! Nyt taisi mennä jo ihan mainostukseksi;) )

vippe: Mahtava äiti sinulla! Omani on kaikinpuolin upea mamma mutta tuo jäi kyllä tekemättä:)

22. huhtikuuta 2008 klo 22.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Change on mun vakio liiviliike. 70H/75G kokoa on muualta vaikeaa löytää ja se palvelu vaan on niin hyvää myös täällä Treellä :)
Ja ne ihanat liivit :)

22. huhtikuuta 2008 klo 23.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Opit on kyllä hallinnassa, mutta ei auta. Pienet rinnat eivät ole ne helpoimmat "liivittää". Tuskin isotkaan.Ymprys 70 liian pieni ja 75 ymäryksellä kupit liian isot. Jos sattumalta onkin sopivat kupit ja ympärykset niin kupit liian lähellä toisiaan...Toisalta kun ei rintojakaan juuri ole ei liivejäkään välttämättä aina tarvitse.

22. huhtikuuta 2008 klo 23.18  
Blogger Jonna kirjoitti...

anonyymi: Hah, voitit minut parilla desillä:)

anonyymi: Oletko käynyt ihan alan liikkeessä pyytämässä apua? enemmänhän se yleensä maksaa mutta onhan se kiva kun kaikki istuu hyvin:)

22. huhtikuuta 2008 klo 23.29  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Kuulostaapa ihan Sellolta tuo houkutuksia täynnä oleva lukupaikkasi ;) Asuin siinä nurkilla pari vuotta ja tuli kyllä vähän turhan usein parveiltua ostoskeskuksessa jos oli laiska ja halusi ottaa bussin Perkkaalle, mutta edellinen oli just mennyt... Sitten antoikin mennä parin bussin ennen kuin malttoi tulla ulos...

Itse satsaan rahallisesti hyviin rintsikoihin, vaikka pienet tissit onkin eikä siinä mielessä välttämättä niin paljon tuettavaa. Mutta en kyllä muista koska olisin viimeksi oikein kunnolla myyjän kanssa sovittanut, pientä apua olen pyytänyt ja saanut. Mutta paras on kun menee ihan erikoisliikkeeseen, siellä työntekijät on just sitä varten. Tavarataloissa ym. on niin paljon muutakin eivätkä kaikki voi olla just rintsikoiden asiantuntijoita.

23. huhtikuuta 2008 klo 0.36  
Blogger Bren kirjoitti...

Hei mainio postaus! Tunnistan itseni niin tuosta ihmistyypistä, joka tuijottaa vain kokolappuja ja ostaa aina sitä samaa kokoa eikä todellakaan kehtaa pyydellä mitään myyjiä jeesaamaan. Tää on niin tätä suomalaista estoisuutta :>

23. huhtikuuta 2008 klo 0.41  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Pitäisi varmaan mennä vierailulle johonkin asiantuntevampaan liikkeeseen kuin HenkkaMaukkaan tai Lindexiin :D Pelkäänpä pahoin että kuulun tuohon 90% (ihan järkyttävä luku muuten, miten se on mahdollista?) ja kaapistani löytyykin yhdet ainoat istuvat liivit, joita en edes ole itse pöllinyt vaan nekin on alunperin pikkusiskoni omaisuutta :)

23. huhtikuuta 2008 klo 0.47  
Blogger ellen kirjoitti...

se päivä kun itse tajusin miten noi rinnakkaiskoot menee avasi silmäni! minullakin ympärysmitta on 70. istuu "vähän" eri tavalla kuin 75 jota ennen aina ostin... triumphin sivuilla on muuten tosi hyvä laskuri jolla voi tarkistaa kokonsa!

23. huhtikuuta 2008 klo 8.44  
Blogger Replica kirjoitti...

Aivan! Ja vaikka oudolta tuntuikin niin pienellä painostuksella kaupan täti mittasi rinnanympärykseni ja valitsi minulle SEN OIKEAN koon. Ja täytyy kyllä sanoa että olo on ihanan "kohottunut". Nyt vasta huomaa kuinka vääränkokoisia rintaliiveja ennen käytinkään. Eivät antaneet minkäänlaista tukea.

23. huhtikuuta 2008 klo 9.22  
Anonymous nelliina kirjoitti...

boobsikkaat rakkaani eli siskoni+kaverini maija hehkuttaa myös changea iha taivaisiin, palvelu parasta ja ne tietää rintsikoista ja tunkee koppiin asti jos on tarve :) Lisäksi sieltä saa neitokaisten F-kuppia niin sekin on jo saavutus.

23. huhtikuuta 2008 klo 13.35  
Blogger Itkupilli kirjoitti...

Kiitos tasta tietoiskusta. Olen toistanut kaikkia noita virheita jo ainakin 35 vuotta! Oliskohan jo aika oppia ostaan rintsikat! :))

23. huhtikuuta 2008 klo 20.45  
Blogger Jenny kirjoitti...

Kiva tietoisku!:D

24. huhtikuuta 2008 klo 19.42  
Blogger christina kirjoitti...

Hyviä käytännönvinkkejä. Harmi vain, että jostain syystä päädyn aina tekemään samat virheet neuvoista huolimatta! :O

Olen kyllä kuullut todella hyvää palautetta Changen palvelusta.

24. huhtikuuta 2008 klo 21.08  
Blogger Jonna kirjoitti...

herttainen: Saattaapi olla nimenomaan Sello:)

bren: Kieltämättä itsekin kuuluin ennen tuohon ihmistyyppiin:) Olihan se aika kynnys tälläiselle jörölle suomalaiselle pyytää apua;)

sarakissa: Suosittelen kyllä vierailua "oikeaan" alusvaateliikkeeseen:)

ellen: Kiitos vinkistä! matikkani on oikeasti niin huono ,että parempi tarkistella koot laskurin avustuksella!

replica: minustakin tuntuu oudolta, että oikeasti pidin monta vuotta aikoinaan niin epäistuvia liivejä!

nelliina: hih, F-kuppi on kyllä todellinen saavutus, kun suurin osa kaupoista tuntuu lopettavan D:n jälkeen:)

itkupilli: Nyt kunnon liikkeeseen ostoksille! Astut ulos kukkaro keventyneenä, mutta mieli ja rinnat kohonneina;)

jenny: kiitos!

christina: Ah! En voi tarpeeksi hehkuttaa sitä liikettä!

24. huhtikuuta 2008 klo 23.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei nyt kun on näistä tissiasioista muutenkin juttua, niin sullahan on jotkut "litistävät liivit" käytössä, muistelisin? voisitko antaa vinkkiä niistä? siis millaiset sulla on, mistä jne...
kun mä olen käyttänyt ko. tarkoitukseen ihan vaan raa'asti urheiluliivejä mut ne saa aikaan sellasen lievän uniboob-ilmiön...

-nnnna

25. huhtikuuta 2008 klo 0.03  
Blogger Jonna kirjoitti...

nnna: Tuota, omani ovat jo sen verran ikivanhat, että merkki on kulunut pois (ehkäpä aika ostaa uudet:D ) mutta omani ostin stockalta aikoinaan. Ulkoisesti eivät ole mitenkään silmiä hivelevät, mutta toikasti nappaavat melkein kaksi kuppikokoa pois:) Ne ovat sellaista mustaa, jämäkkää kangasta. Mutta kannattaa mennä esim stockalle, sokokselle yms, ja pyytää myyjiltä apua. Niin tein itsekin silloin aikoinaan:)

25. huhtikuuta 2008 klo 8.59  
Anonymous RagDoll kirjoitti...

Samainen liike on lempi alusvaate putiikkini! Olen itse samaa kirjoitellutkin aiemmin, että sieltä saa maailman parhaimman palvelun ja vielä oikean kokoiset alusvaatteetkin. ;) Minä yllätyin positiivisesti, kun löytyi kerrankin oikeaa kokoa ja hyvin istuvia. Tosin ympärysmitalla 65 ei voinut valita mitä vain, vaan joutui ottamaan mitä oli jäljellä. :/ Välillä joutuu odottamaan kuukausiakin ennen kuin saa omaa kokoansa, mutta on se odottaminen aina sen arvoista!

26. huhtikuuta 2008 klo 10.36  
Blogger Jonna kirjoitti...

ragdoll: Harm vain, että liike ei ole halvoilla hinnoilla pilattu:) Nyt pitääkin alkaa eriskeen säästää alusvaatteisiin koska näin mukavista ja hyvinistuvista en kyllä tingi:)

29. huhtikuuta 2008 klo 10.48  
Anonymous Chanchan kirjoitti...

Tämäpä oli hyödyllinen postaus. :) Sitä ei edes tajua, että kuppikoko ja ympärysmitta muuttuu vuosien varrella. Usein vielä vängetään itseä ihan liian pieniin kuppeihin. Ehkä tosiaan pitäisi mennä oikein kunnon rintsikkaliikkeeseen itsekin...

29. huhtikuuta 2008 klo 13.05  
Blogger Urban Looks kirjoitti...

Kiva info rintsikoista :) seuravaa ongelma onkin että mitäs sitten kun toinen tissi onkin vähän isompi :D

-em

3. toukokuuta 2008 klo 0.25  
Blogger Jonna kirjoitti...

chanchan: rohkeasti vain liikkeeseen oppimaan:)

urban looks: Itselläni on sama ongelma, mutta jotenkin kummasti nuo uudet liivit istuvat silti:)

7. toukokuuta 2008 klo 22.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Change on aivan paras liike! Vuosia kuljin väärän kokoisissa ja epämukavissa liiveissä. Päätin pistäytyä liikkeessä ja aivan ihana, nuori ja asiantunteva myyjä halusi välttämättä auttaa liivien etsimisessä (suuret kiitokset hänelle) ja yllättäen kävelin ulos maailman mukavimmissa liiveissä, jonka koko oli aivan jotain muuta kuin olin kuvitellut. Tämä putiikki oli Turussa. Nyt on taas uusien liivien metsästyksen aika, ja muutin hiljattain Ouluun. Itku meinasi päästä kun tajusin että kyseistä liikettä ei täällä ole. Rintaliivejä myyvät vain peruspaikat kuten marketit ja Lindex, joista ei saa minkäänlaista palvelua, saatikka sitten kokoja. Nyt suunnittelen reissua kotiseudulle etelä-Suomeen, sieltä saa muutakin kuin pitsisäkkejä.

3. kesäkuuta 2008 klo 14.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vaan mihin lähtevät Changen myyjät? Uusi naama aina ja vanha on pois. En aio tukea sellaista yritystä.

14. elokuuta 2008 klo 20.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu