Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Joulu

lauantai 27. joulukuuta 2008

Joulu

Joulu lähenee uhkaavasti kohti loppuaan ja hyvä niin! Täyteen ahdettu mahaparkani ei jaksaisi enää yhtäkään palaa kinkkua, lohta tai konvehtia. Ei, kyllä kolme päivää loputonta ruuan ahtamista on ihan tarpeeksi:)

Ei sitten tullut sitä valkoista joulua tänne ihan etelään mutta tulipas ainakin kylmä ja huurteinen (kuulotipa olutmainokselta). Viime vuoden mutakakkukelijoulun jälkeen oli kuitenkin mahtavaa, että maata koristi edes kevyt valkoisuus ja hengityskin höyrysi. Kyllä sitä vain nykyään tyytyy vähään noiden ilmojen kanssa. Joskus kymmenen vuotta takaperin tälläinen ilma olisi aiheuttanut vakavan aattomasennuksen. Nykyisessä ilmastonmuutoskatastrofissa pitää kuitenkin pystyä iloita siitä, että saa jätettyä jalanjälkensä edes johonkin maata peittävään valkoiseen:)



Jouluaatto kului varsin perinteisissä merkeissä. Jouduin tosin toimimaan kakkukokkina heti äitini luokse ehdittyäni koska selvisi, että äiskä ei sitten osannutkaan leipoa joulujälkkäripöytään kaavailemiaan kakkuja. Tämä tosin selvisi jo edellisenä päivänä kun äidin "tehdään Jonna ne kakut yhdessä"-ehdotus paljastuikin keinoksi saada tytär vetämään esiliina päällensä. Noh, rehellisyyden nimissä, kyllä mamma halkaisi sitruunan, paloitteli suklaan ja sekoitti piparkakut sekä voin:D



Kakkujen valmistuttua piipahdin nopeasti poikakaverin vanhemmilla ( kovin kätevää, että kähäräpään ja mun vanhemmat asuvat kaikki toisistaan alle kilometrin säteellä) ja sen jälkeen lähdettiin pikkuveljien kanssa iskälle ja sen vaimolle lahjojen jakoon. Iskän luona saatiin sitten kivoja paketteja, naposteltiin suklaata ja joinpas herkullisen vaaleanpunaiset jouludrinksutkin isän vaimon kanssa;) Joidenkin tuntien jälkeen lähdettiin sitten veljien kanssa talsimaan takaisin äidille viralliseen joulupöytään ja lahjojen jakoon:)



Illan kruunasi ehdottomasti monituntinen Trivial Pursuit-peli veljien, äidin ja äiskän miesystävän kanssa. Jossain vaihessa peliä tosin alettiin parinani toimineen pikkuveljen kanssa epäilemään Suomen lukiokoulutuksen tasoa, kun me ainoat lukiopohjaiset (tai veli vasta opiskelee siellä) hävittiin yleistiedossa ja vähän kaikessa muussakin ihan kuusnolla amiksille ja merkonomeille! Muthei, jotain planeettojen paikkoja. Please. Onneksi saatiin sitten muutama ältsin helppo viihdekysymys "ja kuka oli suomen eka pressa"-historia, niin päästiin kiilaamaan kärkeen:)


Lahjoja kerääntyi myös muutama:) Nyt kun ikään on jo keräätynyt ihan kunnioitettava määrä vuosia ei tuo lahjakohta joulussa enää innosta niin paljoa. Tietenkin on kiva saada huolella valittuja ja osuvia lahjoja mutta enää se pakettien avaus ei ole sen päivän kokokohta. Tämä suorastaan syvällinen uusi näkökulma ei kuitenkaan estä iloitsemasta saamistani paketeista joista kaikista tykkään ihan hirmuisesti!



Poikaystävä lahjoi minut kuudella (!) kappaleella keräilemiäni Lotta-kirjoja! Ihana lahja:)
Maailman kivoimmilta pikkuveljiltä sain taas jo kauan kaipailemani Trivial Pursuitin. Tämä tosiaan pääsi jo silloin aattoiltana koekäyttöön ja sieltä löytyi sadoittain ihanan hankalia kysymyksiä:)



Iskältä oilin toivonut Gilmoren tyttöjen ensimmäistä tuotantokautta mutta isi yllättikin ja paketista kääriytyi kaksi kautta! Jei:) Äidiltä saamani leffat olin taas omin käsin valkannut aiemmin tässä kuussa ja sieltähän ne kuusen alta löytyivät:)



Iskällä saaduista paketeista löytyi myös kätevä Jamie Oliverin Flavour Shaker. Kiva, että kaikkien mielestä äkillisesti syntynyt kokkausinnostukseni ei ole laatuvitsi (tälläiseen ajatteluun syyllistyvät ainakin nimeltämainitsemattomat pikkuveljet). Isi oli käynyt myös Tallinnan matkallaan omin käsin valkkaamassa tyttärelleen saappaat ja olivat kovin mieluiset. Nämä ovatkin tällä hetkellä ainoat hiukkasen korolliset saapaat ja tulivat tarpeeseen. Hyvin tehty iskä! :)



Tämän asunnon mukivarasto koko myös ihan huomattavan kasvun. Neljä muumimukia sain äidin kaverilta, joka on ottanut tehtäväkseen muumimukikaappini täyttämisen (17 mukia reilussa kahdessa vuodessa!). Tämä kiltti muumimukirouva saa kyllä tulevaisuudessa ilmaiset lakipalvelut tältä juristilta;)Nykyisin valikoiman runsauden vuoksi menee jo jonkin aikaa kun valkkailen oikeanlaista teemukia:DTaika-sarjaa löytyi taas poikakaverin ja oman äidin antamista yhteisistä paketeista:) Ihana kuviointi. Tykkään tosi paljon!

Lisäksi paketeista kuoriutui esiin varsin mukava määrä käteistä sekä lahjakortti Vilaan:)


Kävin muuten jo aatonaattona pyörähtämässä Lindexin vasta-alkaneissa aleissa ja sieltä löytyi mukaan aiemmin postauksessa nähty sinimustahame sekä kivat leveälahkeiset farkut (huh, justhan nää leveälahkeiset oli muodissa! Onneksi vyötärö on sentään pysynyt korkealla!)



Huh, tulipas pälätettyä. Nyt taidan lukea hiukan Lottaa ja vaikka vilkaista tuon Anastasian. Huomenna sitten tuhlaamaan lahjakortti alennusmyynteihin!

jonna:)

Tunnisteet: ,

13 kommenttia:

Blogger Joy kirjoitti...

Mulla taitaapi olla sama mini kun sulla... Paitsi että se on sinun päälläsi miljooona kertaa nätimpi. Nyyh!

27. joulukuuta 2008 klo 14.35  
Blogger Joa kirjoitti...

Mukit ovat kyllä peruslahja jouluna! :) Itsekin sain muumimukin, jota olin salaa kaupassa hiplaillutkin. Tuo alin muumimuki (pyllistävä peikko) on ihan paras. Muistan vieläkin sen jakson Muumipapan muistelmista "ei lainkaan ikäviä kulmia". :-D

27. joulukuuta 2008 klo 16.31  
Blogger tipitii kirjoitti...

Ihania nuo vaaleanpunaiset drinkit. Niitä voisin ihan mielelläni maistaa ;)

27. joulukuuta 2008 klo 17.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi tykkään kanssa noista Taika-mukeista! Itteltäni löytyy nyt kaksi valkosta, ja yksi sininen. Sinisestä kylläkin tykkään enemmän :-D
Ja Aamiainen Tiffanylla on yksi lempparileffoista ;--)

27. joulukuuta 2008 klo 19.21  
Blogger rouva o kirjoitti...

Mulla on noiden Muumien kanssa sama ongelma, aamulla menee aivan tuhottomasti aikaa kun valitsee oikean Muumin.

27. joulukuuta 2008 klo 20.33  
Blogger Jonna kirjoitti...

Joy: Hah, tuskin se on minun päälläni yhtään nätimpi. Kuva vain vääristää:)

Joa: Muumimukit on kyllä ihan parhaita! Oma suosikkini noista uusista taitaa olla tuo Niiskuneiti. Ihanan värikäs:)

tipitii: Olivat muuten aika hyvänmakuisiakin!

GRED: Itse en ole oikein osannut päättää, että mikä Taikaväri iskee parhaiten:) ja oih, mikä elokuva!

Shandi: Siinä muuten tuntee itsensä vähän dorkaksi kun seisoo mukikaapin edessä useita minuutteja pohtimassa sitä oikeaa:D

27. joulukuuta 2008 klo 21.00  
Blogger Camilla kirjoitti...

Karvapallero näyttää taitavasti hiipineen kohti pöydän herkkuja! ;)
Suloisia lahjoja, etenkin nuo ihanat mukit<3

28. joulukuuta 2008 klo 12.08  
Blogger MouMou kirjoitti...

Ja kukas se siellä kurkkii!:D Kalevi pelasti päiväni, jälleen.;) Ihanat nuo uudet pitsipaitasi muuten... (viitaten uusimpaan postaukseen)

28. joulukuuta 2008 klo 18.51  
Blogger Pupu kirjoitti...

Hihii, suloinen Kalevihan se sielä taas kuolaa kahvipöydän herkkuja:D Ootpa saanu ihania lahjuksia. Taika-sarja on suosikkejani kuten myös hassulit Muumi-mukit.

28. joulukuuta 2008 klo 18.52  
Blogger Jonna kirjoitti...

RagDoll: Mokoma karvapallero muuten onnistui piparinvarastamisyrityksissään:D

MouMou: Hah, Kalevi the päivänpelastaja:D Oli kyllä mennä hermot tuohon koiraan kun sen onnistui varastaa piparin (sillä on kovat allergiat niin ei voi syödä ihan mitä vain) ja jouduin sitten jahtaamaan Kalevia pitkin kämppää:D

PupuLihavisto: Kalevin onnistui varastaa yksi pipari niin se ei jäänyt edes osattomaksi kahvipöydästä:)

28. joulukuuta 2008 klo 18.57  
Blogger Poff kirjoitti...

Kivoja lahjoja. :) Itsekin olen jo pitkään haaveillut jonkinlaisesta Trivial Pursuitista, mut en oo koskaan sitä saanut. Täytyy vissiin itse ostaa se. :D Ja Muumi-mukit on aivan ihania! Itsellänikin niitä löytyy ihan kiitettävästi ja juuri tänään täydensin kokoelmaani tämän talven mukilla. :)

28. joulukuuta 2008 klo 22.05  
Blogger Jonna kirjoitti...

Poff: muumimukit on ihan parhaita ja se tän vuoden talvimuki oli tosi kaunis! Trivial Pursuit oli kyllä ihan nappiin osunut lahja:)

29. joulukuuta 2008 klo 1.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Anastasia on ihan paras piirretty :D

31. joulukuuta 2008 klo 13.11  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu