Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kuiva iho = No fun

tiistai 27. tammikuuta 2009

Kuiva iho = No fun

Kotiuduin hetki sitten lapsioikeuden yön yli kestäneeltä kurssilta ah, kun oli kivaa! Lapsioikeuden kiemurat saavat kyllä aina veren virtaamaan paremmin ja oli kiva päästä vaihtamaan mielipiteitä muiden samasta alasta kiinostuneiden kanssa:)

kuva

Nyt kuitenkin siihen varsinaiseen asiaan. Mitä tehdä kun iho on tositositosi KUIVA?! Mennyt viikonloppu toi mukanaan hilseilevän, kiristävän, punoittavan ja kutiavan ihon. Mikään ei auta! Perusvoiteet iho imaisee kvuliaasti samantien, kortisonit jäävät ihon pinnalle mutta eivät imeydy. Ainoa, hiukan auttava juttu on syöpäsairaiden kuivan ihon hoitoon tarkoitettu öljy mutta on aika tylsää kävellä julkisilla paikoilla öljyt naamalla.

Minulla diagnosoitiin atooppinen ihottuma kaksiviikkoisena. 24-vuotisen elämäni aikana olen ehtinyt kokeilla kymmeniä rasvoja, voiteita ja rasvasekoituksia. Olen ollut ulkoisella ja sisäisellä shokkikortisonikuurilla ja nukkunut koko teini-ikäni valkoiset hansikkaat käsissä raapimisen estämiseksi. 

Suurimman osan vuodesta ihoni on nykyisin ihan okei. Ja kuiva iho iskee voimakkaimmin vain kasvoihin ja jättää muun kropan rauhaan.  Kesällä aurinko parantaa ja sen vaikuus kestää onneksi melkein läpi syksyn. Kuitenkin talvi tuo lähes poikkeuksetta mukanaan ongelmia. Varsinkin nykyinen nopeasti muuttuva ilmasti aiheuttaa ihoni suistumisen täydelliseen katastrofiin. Muutamassa tunnissa olen saanut sileiden kasvojen tilalle punottavan ja irti hilseilevän kammotuksen.

Kaikkein eniten tässä ihossa ärsyttää, että jos en saa sitä omin voimin kuntoon on taas edessä yksi lääkärikäynti. Ei paljon auta taas yksi lääkäri, joka diagnosoi minulle atooppisen ihon ja määrää taas yhden kalliin rasvan, jolle muutun immuuniksi parissa viikossa. 

Noniin, tässä siis syy, miksi minusta ei ole väään aikaan näkynyt kuvia (ja vastaus parille kysyjälle). Kun kasvot on täysin pilalla, ei hirvittävästi inspiroi vatteetkaan. Nyt on aika sama mitä päältä lötyy (paitsi, että ei tietenkään mustaa, koska siinä näkyisi liian hyvin tipahtaneet "ihohiutaleet")

Any ideas?

-jonna

ps.  :(

Tunnisteet: ,

51 kommenttia:

Blogger patentti kirjoitti...

Voi kun kurja kuulla, toivottavasti ihosi asettuu taas. :/

Itse kärsin normaalista kuivasta ihosta, eli ei mitään mitä Body Shopin tuotteet eivät hoitaisi.

27. tammikuuta 2009 klo 20.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun työkaveri puhui juuri tänään aloe verasta ja kuinka hyvä se on kuivalle iholle. Se taisi mainita sarjan nimeltä LR, jossa on erilaisia voiteita ja jotain juomaa. Väitti, että toimii, mutta en tosin tiedä, että kuinka pahoihin tapauksiin.

27. tammikuuta 2009 klo 20.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootko kokeillut valohoitoa? Mullakin on atooppinen iho, ei viel oo äityny pahaks mutta siskolla on ja sillä auttaa toi valohoito. Tsemppiä!
T:Noora

27. tammikuuta 2009 klo 20.33  
Blogger Unknown kirjoitti...

en tiedä auttavatko nämä atooppiseen ihoon, mutta E-vitamiini ja EPA-kapselit (kalanmaksaöljyä...) auttavat ainakin kun oma iho hilseilee ja kiristää. E:tä voi vetää vaikkapa kuurina, ero pitäisi tuntua ja parin päivän jälkeen :)

27. tammikuuta 2009 klo 20.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"No fun, my babe..." alko taas se pirulainen no fun-biisi soimaan päässä:D sori, tää ei nyt kyllä auta sua yhtään...pitipä kuitenkin mainita

27. tammikuuta 2009 klo 20.44  
Blogger Sini kirjoitti...

Kunpa olisikin apukeinoja. Turhaan siä kyllä siellä lääkärillä käyt, diagnoosi on niin minkäs se sille tekee jos lääkevoiteet on kuitenkin kotona ja kokeiltu :) Atooppinen iho vaan on ihan persiistä. Mullakin on jatkuvasti kaula punainen ja hilseilevä, verille raavittu, ja silmien väli hilseilee ja kutisee. Niin ja huulet tippuu pois.. ei siihen auta mikään, täytyy vaan odotella parempaa aikaa :)

27. tammikuuta 2009 klo 20.45  
Blogger Nina kirjoitti...

Voi kurjuus. Tää nyt voi olla ihan hakuuammuntaa ja kuulostaa jeesustelulta, mutta SAATTAA olla mahdollista, että liikunta ja juuri aloittamasi terveellisempi ruokavalio alkavat näkyä myös ihossa. Voi olla ettei tällä ole mitään tekemistä atooppisen ihon kanssa, mutta ainahan voi toivoa!

27. tammikuuta 2009 klo 20.48  
Blogger Heidi kirjoitti...

Oletko kokeillut Protopicia? Sitä saa reseptillä apteekista, hinta on aika suolainen (n. 50€/tuubi), mutta se teki ihmeitä atooppikkopoikaystäväni ja siskopuoleni ihoille.

27. tammikuuta 2009 klo 20.52  
Blogger Minna kirjoitti...

Eksälläni oli atooppinen iho ja voi sitä parkua ja purnua. Paasto ja valohoidot tekivät siitä hetkellisesti siedettäviä..

27. tammikuuta 2009 klo 20.55  
Blogger MouMou kirjoitti...

Öljyjä vaan. Sekoita öljyä kosteusvoiteeseen ja pistä yöksi sellaisenaan. Ja päivittäin kosteuttava naamio.:)

27. tammikuuta 2009 klo 20.56  
Blogger Sonja kirjoitti...

Todennäköisesti tulet huomaamaan positiivisia muutoksia ihossasi tuon terveellisemmän elämäntapasi myötä. Tietty atooppinen iho on varmasti ongelmallinen, mutta oikea ruokavalio korjaa monta ongelmaa.

En tiedä, mitä meikkiä käytät, mutta mineraalimeikit hoitavat ihoa samalla, kun tekevät siitä nätin (paljon nätimmän kuin normaalit meikit)! Ainakin itse käyttämäni LilyLolon foundation on pelastanut minun ihoni.

27. tammikuuta 2009 klo 20.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Uskoisin että tuleva ruokavaliomuutoksesi vaikuttaa positiivisesti ihoosi!
Kyllähän se niin on, että se mitä laittaa kurkustaan alas, vaikuttaa koko kehoon, sitä vain eivät ihmiset aina ymmärrä..

27. tammikuuta 2009 klo 21.02  
Blogger Sara kirjoitti...

Voi ei, kuulostaa aika inhottavalta :s Mitään neuvoja en kyllä osaa antaa, itse kun kärsin nimenomaan rasvaisesta ihosta.

27. tammikuuta 2009 klo 21.08  
Blogger anna kirjoitti...

Vältä mahdollisimman paljon ihon pesemistä, käytä kosteuttavaa kasvovettä, kosteuta iho aamulla kunnolla ja laita yöksi paksu kerros rauhoittavaa ja kosteuttavaa yövoidetta. Jos päivällä heilut ilman meikkejä ja ihoa kiristää niin tietenkin voit laittaa silloinkin rasvaa naamaan! Naamioita päivittäin ja vältä kuorimista. Älä käytä alkoholia sisältäviä tuotteita (kuivattaa), suosi aloe veraa, kamomillaa, glyseriiniä, hyaluronihappoa ja kollageenia. Kyllä se siitä, ihan varmasti :) Onneksi ei ole pitkä matka kevääseen!
T: teen tutkielmaa ihonhoidosta :D

27. tammikuuta 2009 klo 21.26  
Blogger Ladetsu kirjoitti...

Voi sua. Mullakin on atooppinen ihottoma, mutta se ei ole noin pahaksi äitynyt vuosiin(talvisin se turposi ja muuttui punaiseksi ja superkuivaksi). Ennen käytin jotain tarkoitukseen sopivaa rasvaa, mutta sitten vaihdoin Nivean perusrasvaan ja ongelmia ei enää ole ollut. En sano että se toimisi sulle, mutta kun jonain kauniina päivänä löydät oikean rasvan niin ongelmat haihtuu. :)

Tää ei ehkä lohduta vaikka se oliki tarkoitus.

27. tammikuuta 2009 klo 21.47  
Blogger Christina kirjoitti...

Tosi kurja juttu, täytyy toivoa, että iho rauhoittuisi mahdollisimman pian.

Minulla on vain lievästi atooppinen iho, mutta jo sekin on välillä tosi tuskaa. Minulla kuivuus iskee puolestaan kroppaan, jättäen naaman suhteellisen hyvin rauhaan, mutta kropasta sitten kuoriutuukin iho kuin nahkaansa luovalla käärmeellä konsanaan vaikka kuinka läträisi ties minkälaisella rasvalla. :<

27. tammikuuta 2009 klo 21.50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itselläni sama ongelma hoitui orionin Ceralanilla. Muut apteekin ilman reseptiä saatavat pönikät eivät ole auttaneet. Niin ja kyseinen tökötti jättää myös kivan mattapinnan :)

terkuin Heidi

27. tammikuuta 2009 klo 21.50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuulin kaveriltani että atooppiseen ihoon on apua Exuviance-ihonhoitosarjasta, joka on kosmetologien käyttämä ja myymä tuotesarja. On varmaankin aika kalliita nuo tuotteet, mutta kuitenkin. Mikä sopii kenellekin on tietenkin yksilöllistä.

27. tammikuuta 2009 klo 22.09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on toisinaan erittäin pahaksi äityvä atooppinen ihottuma. Parhaiten saan ihon takaisin "kuosiin" Omega7 tyrniöljykapseleilla ja sinkkitableteilla sekä helokkiöljytuotteilla.

Kyllä se elämä taas pian hymyilee. :)

27. tammikuuta 2009 klo 22.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minä pääsin eroon atooppisesta ihosta käymällä kosmetologilla kosteuttavissa hoidoissa ja nykyään käytän vain kosmetologilta ostettavia rasvoja. Ei halkeile enää iho eikä kirvele tai kutia :)
Marie Entrichin avokado-öljy on auttanut myös.
Tunnen suurta sympatiaa kyllä, kun tiedän miltä tuo tuntuu :(

Koita jaksaa

27. tammikuuta 2009 klo 22.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Lähipiirissä on moni löytänyt apua ajoittain erittäin pahaankin (ja koko vartalolla olevaan) atooppiseen ihottumaan juurikin kirkasvalohoidosta. Lääkäri voi määrätä esim. 5 käyntiä kokeiltavaksi. Suosittelen, ei ota jos ei annakaan!

Lisäksi talvisaikaan atooppinen iho saattaa villiintyä juurikin vesipesusta, mutta myös jos nautiskelee paljon sitrushedelmiä ja suklaata! Nämä allergisoivat helposti ja vesipesu levittää allergeenit sitten kaikkialle ihoon. Syntyy helposti kierre : pesua, rapsutusta, pesua ja lisää rapsutusta.

Toivottavasti löydät helpotusta oloosi, sitä ennen muistat vain ettei asiasta stressaaminen ihoa ainakaan auta! (tiedän kyllä, että se on vaikeaa)

27. tammikuuta 2009 klo 23.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kuiva iho talttunut Johnsonin vauvaöljyllä, suihkutettava versio imeytyy paremmin kun tavallinen. Siihen päälle oon vielä laittanu rasvaa ja on kyllä tehonnu tää hoito paremmin kun mikään rasva ikinä. Lääkärien määräämäät voiteet lähinnä vaan pahentaneet kutinaa. Toivotaan pakkasten loppumista että iho pysyy taas koossa itsekullakin! :/

27. tammikuuta 2009 klo 23.18  
Blogger Marika kirjoitti...

Sama täällä. Itselläni ei ole koskaan ollut paha atooppinen iho, mutta pienempänä kyynärtaipeet olivat aina auki ja talvella iho kuivuu ihan älyttömästi. Huulet nyt ovat aina ylikuivat, mutta nyt naama on keksinyt ihan uuden jutun: mun silmänaluset kuivuu. Kyllähän niitä kuivia läikkiä näkyy muuallakin, mutta kun silmänaluset hilseilee tosi pahasti, ei mene enää kovin hyvin. Silmänympärysvoide vain kirvelee. Bepanthen on toiminut ainakin itselläni huulissa tähän asti, mutta nyt ei tahdo enää toimia. Silmäluomille ensimmäisenä yönä aiheutti kamalat kutinat, mutta kyllä ne ehkä ihan vähän ovat menneet parempaan suuntaan. Pahintahan tässä on kutinan lisäksi se, että minulla on aina kivat tummat silmänaluset eikä niitä tietenkään voi peittää kunnolla, kun edes iho ei pysy paikallaan. Murh.
Joten tiedän tunteesi, vaikka oma ihoni on tuskin edes murto-osana sinun ihostasi. Toivottavasti paranee pian!

28. tammikuuta 2009 klo 0.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ittellä kans atooppinen ihottuma ja tiedän tunteen ku yrittää ettiä hyviä rasvoja. Itte löysin aikoinaan espanjasta hyvän rasvan, eikä sieltä viitti aina lähtee hakemaan uutta rasvaa.

Mutta sitte huvikseni kokeelin aloe vera geeliä ja se toimi paljo paremmin ku mitkää mitä lekurit olis mulle koskaa määränny.

28. tammikuuta 2009 klo 8.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

(ed. kommentoijalle; Protopic on tosi tujua tavaraa että en suosittele ihan noin vain sitä kinuamaan lääkäriltä!)

Bepanthen voide ja Omega kalaöljykapselit, olis mun suositus. Bepanthenia saa apteeksita reseptittä alle 10€ ja sitä voi käyttää huulirasvana, käsivoiteena jne.

Oma iho rauhoittui eilen Vichyn 24h voiteella. Kaveri sanoi että Helena Rubinsteinin 8h Cream (30€) on kanssa tosi hyvä, sitä voi kokeilla Stockmannilla näytepurkista (kokeilin, tosi hyvä oli).

28. tammikuuta 2009 klo 8.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeiles tätä:

Levitä rasva (mitä sitten käytätkään) hieman kostutetulle iholle ja laitat päälle ELMUKELMUA (puhkaise toki sierain-, silmä- ja suuaukot. Kelmu tehostaa kostauden ja rasvain aineiden vaikutusta (kosteuttavat aineet eivät heti haihdu iholta. Rasvaa voi laittaa kelmun alle tuhdinkin kerroksen. Tärkeää on että iho on kostutettu ennen rasvan levittämistä.
Rasvat ja elmukelmut voit antaa olla kasvoilla ainakin 10 minuuttia, kauemminkin jos vain jaksat.
Sit vaan kelmu pois ja pyyhit imeytymättömät rasvat kasvopaperilla.

Idea käy myös muualle vartalolle (kunhan et kelmuta itseäsi kerralla). Siskollani on lievästi atooppinen iho ja hän hoitaa itseään tällä menetelmällä ja tulokset ovat hyvät. Käy myös peruskuivaihoisille kosteusnaamiosta.

Itsekin voisin suositella vaihtamista mineraalimeikkeihin. Monet ystävät joilla on kuiva iho/atooppinen iho on niitä ylistänyt. Itse hyväksi koettuja merkkejä ovat Everyday minerals (oma suosikkini) Lumiere minerals ja brittiläinen Lily lolo.

28. tammikuuta 2009 klo 10.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ai niin!

Kun itselläni iho kuivuu talviaikana, mineraalimeikeistä oon saanut pelastuksen meikki+kuivaiho ongelmaan. Koska meikit on jauhemaisia, sekoitan niitä kosteusvoiteeseen tai jojobaöljyyn. etenkin jälkimmäisen olen todennyt hyvin toimivaksi nimen omaan kuiviin ja itsellänikin hyvin TUMMIIN silmänalusiin. Vajaa tee-lusikallinen jauhetta ja pari tippaa jojobaa ja valmista peiteainetta riittää pariksi päiväksi :D

28. tammikuuta 2009 klo 10.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toinen ääni Body Shopille! Itsellä Body Shopin hamppuvoide auttanut tosi kuivaan ihoon.

28. tammikuuta 2009 klo 11.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ihan sama, iho hilseili ihan tajuttomasti. Kunnes kaveri suositteli Yves Rocherin niitä kamomilla-tuotteita. Ja toimi ihan älyttömän hyvin, kun käyttää sitä kasvovesiemulsiota ja kasvorasvaa yhtä aikaa niin kuivuus on kokonaan poissa :)

28. tammikuuta 2009 klo 11.41  
Blogger Hanna kirjoitti...

Mulla on ollut ja on edelleen ongelma silmänympärysihon kanssa, se kun aika ajoin punoittaa, kutisee ja hilseilee kovasti. Bebanthenit, kortisonit ja jojobaöljyt on koitettu, parhaimmaksi tuotteeksi olen itselleni havainnut karitevoin. Laitan sitä yöksi paksuhkon kerroksen, ja pidän päivisinkin sitä mukana pienessä purnukassa, ja jos alkaa tuntua kutinaa ja kiristystä sekä kuivumista, sivelen heti ohuen kerroksen. Näin olen ainakin toistaiseksi saanut jonkunlaiseen kuriin ongelmani :)

28. tammikuuta 2009 klo 12.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

www.dermoshop.com
oikeesti, ne tuotteet on huippuhyviä! ja halpoja!! mun naama on talvisin ollut kuin hiekkapaperia, taipeet verillä ja päänahka häiritsevästi hilseillyt. ja auttoi! ja auttaa edelleen, tänä talvena mulla ei oo enää ees ollut ongelmia. dermosilin extra rasva auttaa kaikkeen, ja talvi body voide lopettaa kutituksenkin. ainoa miinus on, että minimi tilaus on 50 euroa, mut hei, sieltä saa meikkejäkin ;)

28. tammikuuta 2009 klo 12.55  
Blogger Riia kirjoitti...

En jaksanut kaikkia kommentteja lukea, joten en tiedä mainittiinko jo tarkemmin tuota aloe vera -juomaa, jota saa ainakin sokoksen luontaistuote -osastolta. Kyseinen juoma on helpottanut kaverini atooppista ihoa, ja myös body shopista saatava hamppuvoide/vartaloöljy on ilmeisesti hyvää kamaa.

28. tammikuuta 2009 klo 13.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Täällä myös yksi hilseilevän ihon omaava atoopikko! Luin kommenttisi läpi ja kahdesti osui silmään sana Protopic. Kyseinen voide on oikeasti tehokas, mutta niin kallis ettei mulla ainakaan ole varaa sitä käyttää ihoni hoitoon. Yksi tuubi (60 g) maksaa sellaiset sata euroa, josta Kela korvaa 42 %. Tosin tämänkin vaatii lääkäriltä B-todistuksen, joka taas maksaa. B-todistusta ei voida kirjoittaa ennen kuin on todettu lääkkeen toimivuus, joten ensimmäisistä lääkkeistä maksetaan täysi hinta. Jos niistä haluaa takautuvan korvauksen, niin Kela yleensä sen myöntää.

Nykyään käytän Protopicia lähinnä kasvoille ja kaulalle, joihin se tehoaa joka kerta (myös omalla ihollani on taipumusta muuttua "immuuniksi" voiteille jatkuvassa käytössä. Tämän kanssa ei onneksi ole niin).

En tiedä oletko jo kokeillut Protopic-hoitoa, mutta halusin jakaa oman kokemukseni kanssani, koska itselleni käytön aloitus oli rankkaa aikaa lääkärien kertoessa minulle liian vähän tietoa korvaavuuksista ja muista hoitovaihtoehdoista.

Toivottavasti ihosi paranee!

28. tammikuuta 2009 klo 13.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tosi tuttu pulma!
itse olen kärsinyt atooppisesta ihosta myös koko elämäni, ja pumpulihanskat ovat enemmän kuin tuttu unilelu.
itse olen huomannut, että nimenomaan ikiomat "voidesekoitukset" toimivat useimmiten parhaiten.
talvisaikaan voitelen itseäni usein body shopin kuivalle iholle tarkoitetulla mango body butterilla, johon sekoitan kortisonivoidetta. kortisoni imeytyy body butterin seassa hyvin!
aqualan ja muut perusvoiteet tekevät vain vihaisiksi etenkin talviaikaan :D

28. tammikuuta 2009 klo 13.57  
Blogger Boobettes kirjoitti...

mullakin on vauvasta asti ollut välillä hyvinkin atooppinen iho. Ruokavalio, pakkassää ja stressi vaikuttavat..ite kriisin keskellä lohduttaudun aloeveraa sisältävillä ihovoiteilla. NatureCare-sarja on ollut hyvä. Löytyy niin öljyä, lotionia, kuorinta-ainetta..Tällähetkellä mun naama kukkii kans, inhottava olo, kiristää ja kutiaa. Päänahka kans. Pahin riesa yleensä on silmäluomet jotka kuivuu ihan karrelle..siinä tarttee kärsivällisyyttä, mikään ei kosteuta, ei vaikka litran pistäs jotain tummelia..:/

28. tammikuuta 2009 klo 14.50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ANNA:Sanoit, että ihon pesemistä pitäisi välttää mahdollisimman paljon.Lääkärinluennolla tuli taas ilmi,että atoopikon tulisi pestä ihoa normaalisti. MUTTA lääkärikin sanoi, että tässä asiassa on kahta koulukuntaa..

28. tammikuuta 2009 klo 16.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen pahoillani iho ongelmista.. toivottavasti jostain löytyisi helpotus!

Oletko jo muuten lukenut Bellan ja Edwardin viimeiset käänteet sisältävän Breaking Dawn? Suomennettu versiohan siis tulee jossain vaiheessa tätä vuotta, mutta sinulla on varmasti englantikin niin hyvin hallussa että se menee alkuperäiskielelläkin. Minulla on nyt Epäilys puolessa välissä... täytyy kyllä sanoa, että koukussa olen vaikka ikää onkin jo reippaasti yli 20 ;)

28. tammikuuta 2009 klo 19.10  
Blogger Lola kirjoitti...

Itse kanssa kärsin atooppisesta ihosta ja olen näin talvisin ostanut kasvojenpuhdistukseen sellasen tuotteen, ettei tarvitse huuhdella ja pestä kasvoja vedellä. Lumenella on tosi hyvä rauhoittava seerumi ja ihana kosteuttava kasvonaamio Sensitive Touch- sarjassa ! Kannattaa kokeilla jos niistä olisi apua naaman ihon kuivuuteen ja ärsytykseen :)

29. tammikuuta 2009 klo 1.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuosta ihon pesemisestä voin sanoa oma kohtasen kokemuksen, että mulla on ainaki iho voinu omasta mielestä paremmin mitä useammin on käyny suihkus tiestysti seki vaikuttaa mitä pesuaineita käyttää. Mutta jotenki on vaan tuntunu että mitä harvemmin suihkus käy niin sen on sitte huomannu myös ihon kutinalla. Mulla on siis atooppinen iho kans.

29. tammikuuta 2009 klo 8.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

yhdyn myös dermosilin kannattajiin. ne toimii tosi hyvin eikä hinta todellakaan oo paha.

29. tammikuuta 2009 klo 9.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toimiiko ilmankosteuttaja? Talvihan tappaa ihon juuri kuivuutensa vuoksi.

29. tammikuuta 2009 klo 10.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joo, ehdottomasti Dermosil. Toimii meillä kaikkiin raastinrautoihin. Extra tai Face extra.

29. tammikuuta 2009 klo 12.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse olin viime keväänä sairaalahoidossa atopiani takia ja siellä suihkuun mentiin rasvauksen kautta. Eli siis jotain perusvoidetta vaan iholle, niin vesi ei kuivata niin pahasti ja rasva pesee yhtä hyvin kuin suihkugeeli. Onhan se tottumiskysymys aluksi, mutta toimii mulla.

29. tammikuuta 2009 klo 12.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootko koittanut käyttää kasvojenpesuun rasvaa? Esim. Aqualan L:ää voi kyttää kasvojenpuhdistusaineen sijasta.
Lisäksi kasvovoiteen säilyttäminen jääkaapissa auttaa siihen, että iho ei kutise.

29. tammikuuta 2009 klo 17.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itselläni ainakin toimi/toimii kasvojen ja muunkin vartalon alueella olevaan atooppiseen ihottumaan Avènen Trixera+Emollient Cream. 200 ml tuubi oli apteekissa jotain 20 euron luokkaa, ja voide rauhoittaa kivuliasta kutinaa tosi hyvin.

30. tammikuuta 2009 klo 8.19  
Blogger pannukakku kirjoitti...

itelläni on myös paha atooppinen iho ja siihen ei tehoa muu kuin suihkun jälkeen heti pikaisen kuivauksen jälkeen kehäkukkavoidetta. se on kyllä oikeaa vahaa kun sitä koittaa levittää mutta itselleni toimii ja kosteuttaa :)

http://edietetyk.pl/foto/Ringelblumen.jpg

tämä tuote siis kyseessä. :)
samoin kaikki aloe veraa sisältävät on suht hyviä. kasvoille käytän apteekin louis widmerin yövoidetta, joka on siis anti-ageing :D mutta toimii!

30. tammikuuta 2009 klo 16.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Edellisistä kommenteista voin suositella bodyshopin tuotteita, dermosiliä ja kasvojen vesipesun välttämistä. Jos jollain vesipesun välttely aiheuttaa kutinaa, kannattaa muistaa että iho kuoriutuu koko ajan ja se kuoriutunut iho on se joka kutittaa sitten lähmätessään naamalla. Eli kuivan ihon puhdistuspyyhkeet/kasvovesi toimivat parhaiten.

Lisäksi suosittelen veden juomisen lisäämistä. Se parantaa yleensäkin ihon kuntoa ja muutakin hyvinvointia. Älä kuitenkaan hörpi yli kahta litraa päivässä, siitä tulee vain huono olo, nimi. kokemusta on ;/

30. tammikuuta 2009 klo 18.28  
Blogger pannukakku kirjoitti...

eih todellakaan mitään hajustettuja tbs tuotteita!

2. helmikuuta 2009 klo 7.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olet varmaan jo saanut apua tuohon vaivaan, mutta kerron mikä auttoi minua.

Mulla on ollut oikeastaan aina enemmän tai vähemmän kuiva iho.
Pienenä mulla oli aivan kamalaa taive- ihottumaa ja se vain paheni kun en pystynyt olemaan raapimatta ihottuma-aluetta ..

Kesällä kasvojen alueen iho alkoi hilseillä ja oikeasti ihostani kuoriutui palasia irti ;oo
Ei kauheasti ispannut mikään kun naama näytti kamalalta, silmät turposivat ja muuta.
Kävin lääkärillä, jossa minulle määrättiin käsitaipeisiin Apolaria, se auttoi niihin erittäin hyvin.

Kasvojen iholle sain Hydrokortisonia ( 0,5 % ) jota käytin kuuriluontoisesti noin viikon ajan , jonka jälkeen käytin Aqualania. Tilanne ei oikeastaan muuttunut miksikään, joten kävin apteekista toista Aqualania .. tosin erittäin rasvaista versiota, ennemmin salvaa kuin rasvaa ..

Se sitten lopulta toimi ja nyt käytän hajustamatonta perusvoidetta muuten, ja aina suihkun jälkeen paksu kerros tuota rasvaisinta Aqualania, sitä itse en tosiaan voi esim aamulla laittaa ennen meikkiä koska se imeytyy erittäin hitaasti (ja siksi juuri onkin niin hoitava) ja jättää ihon vähän rasvaisen tuntuiseksi, joten parhaiten siitä hyötyy kun sitä laittaa kerroksen ongelma-alueelle yön ajaksi.

Bepantheniakin olen kokeillut, mutta olen huomannut kyllä sellaista sivuvaikutusta että silmänympärysiholla käytettynä se turvottaa , joten enää en sitä käytä oikeastaan mihinkään.

22. helmikuuta 2009 klo 17.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voisit kokeilla iholle myös luomukookosöljyä. Suosittelin sitä yhdelle tutullekin jolla oli ihottuma pahana käsissä ja se toimikin sitten hyvin.

25. helmikuuta 2009 klo 21.16  
Anonymous mie kirjoitti...

mul on just samanlaista, tää talvi on tosin eka jossa iho on erittäin hilseilevä, viimetalvena se oli erittäin punainen ja turvonnut lähinnä naamasta... mitkään rasvat ei oikeen tehoa, koitan aloittaa syömään hyvin ja napsimaan vitamiineja josko auttaisi..

15. huhtikuuta 2009 klo 17.05  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu