Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Just ne oikeat vaatteet

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Just ne oikeat vaatteet

Tänään aamulla, viisi minuuttia ennen kuin bussi aikataulun mukaan rullaa pysäkille, päätin, että päälläni olevat vaatteet ovat aivan vääränlaiset juuri tälle kyseiselle päivälle. Kymmenen minuuttia myöhemmin bussi oli mennyt menojaan ja minä olin onnistunut repimään koko vaatekaappini lattialle ja hyppelehdin pitkin asuntoa neuletakissa ja eripariset kengät jaloissa.

Minulla on sellainen takaraivossa elävä itsepäinen käsitys, että päällä olevien vaatteiden tulee ihan tämälleen vastata sen päivän olotilaa tai käy huonosti. Ja tuolla huonosti käymisellä taas tarkoitan sellaista koko päivän kestävää epämukavaa oloa, joka saa kiemurtelemaan omissa nahoissaan ja tuntuu vatsanpohjassa ilkeänä jomotuksena. Useammin kuin kerran olen jopa päätynyt kaupungilla kävellessäni ostamaan uudet vaatteet, koska päällä olevat ovat vain olleet niin väärät. (Esimerkkinä tälläisestä ostoksesta mainittakoon tuo viime perjantain paljettineule)

Tämän aamun ongelmaksi muodostui se, että mielestäni päälleni eksyneet hame ja pusero saivat minut näyttämään liian viralliselta. Raitahame teki minusta sen tiukkapipoisen, työstä hössöttävän oikkarin, joka ei kesken koulutyön kirjoittamisen pistäydy edes muutamaksi minuutiksi haaveilemaan nettikauppojen sivuille tai vilkaise kavereiden kuulumisia naamakirjasta. En millään halunnut olla se tyttö tänään. Kesken epätoivoisen vaatekaapin kaivamisen tajusinkin, että tänään haluan olla se tyttö, joka on repaleiset farkut, rakastamansa kaupungin printtipaita, villasukkakengät ja liian iso neuletakki lämmittämässä. Tyttö, joka kirjoittaa rennosti notaarityötään samalla kun lukee lempibloginsa ja pysähtyy välillä ihailemaan kirjaston ikkunasta näkyvää tuomiokirkkoa.

Vaikka vaatekaapin paniikinomainen kaivaminen aamuisin rasittaa edes jonkinlaista järjestystä rakastavaa mieltäni ja toisinaan toivon, että en laittaini niin paljon painoa päällä oleville vaatteille, on niiden oikeiden, juuri sen päivän vaatteiden löytäminen aina yhtä kiva juttu. Kun vaatteet tuntuvat hyviltä, oikeilta, hymyilee elämä ainakin pikkuisen enemmän.


Hah, nuo repalefarkut vain tuntuvat paranevan mitä enemmän ne sotkeentuvat. Eilenkin äidin Kalevi-koira mutasi niitä ihan onnessaan mutta kun aamulla kiskoin pökät jalkaan, tulin siihen tulokseen, että pieni sottaisuus vain sopii näihin housuihin (tällä tarkoitan siis paria mutatahraa, en noiden rautatieaseman viinasta veikeiden ukkeleiden sottapöksystailia)


Pitääkö vaatteiden olla just oikeat?


-Jonna

ps. Te, jotka olette kyllästyneet (onko mahdollista?) Twilight-soundtrackiin, niin kannattaa laittaa soittimeen vaihteeksi Twilight The Score-soundtrack. Levylle on kerätty eri kohtausten taustamusaa ja uppoaa hyvin ainakin tähän Twilightfriikkiin;)

Tunnisteet:

14 kommenttia:

Blogger sho(e)paholic kirjoitti...

Mulla on ihme sääntöjä kuten esim. jos laitan mustan paidan, niin tukka pitää olla just tietynlainen kuten meikkikin :D jos on mustaa, niin meikin pittää olla aika tumma ja mysteerinen, mutta ei arjessa liian paljoa ja tukka pittää olla suora tai suorahko ja kiinni :D ja jos on laineita tukassa, niin sen kanssa saa laittaa pehmeitä värejä tai hippimäisiä kuteita ja söherönutturan kanssa laitetaan neule ja teeppis ja lököfarkut tai mukavuusfarkut :D ja suorien housujen ja kauluspaidan kanssa ei voi yhdistää täysin aukinaista tukkaa :D

9. maaliskuuta 2009 klo 23.46  
Anonymous HeyDee kirjoitti...

Tuo Twilight -soundtrack on loistava :) Kannattaa kuunnella ehkä myös OMFGG (Original music from Gossip Girl tms..) jos et ole vielä sitä tehnyt...Mulla muutaman viikon Twilight -putki muuttui nyt tuohon Gossip Girl -levyyn, joka varmaan seuraavaks kuunnellaan puhki :D

10. maaliskuuta 2009 klo 1.59  
Blogger Heidi kirjoitti...

ihanan raikas toi uusi banneri!

10. maaliskuuta 2009 klo 7.32  
Blogger Pinja kirjoitti...

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kesken päivän huomata, että aamulla on valinnut päällensä hirveät vaatteet tai vaatteet, joissa ei viihdy ollenkaan. Koko päivä menee pilalle siitä ja toivoisi vain olevansa mahdollisimman pian kotona, että voisi vaihtaa vaatteet. Toi sun asu on ihanan rento!

10. maaliskuuta 2009 klo 9.03  
Blogger Lovely kirjoitti...

Tuo on kyllä niin tuttua, tuo vaatekriisi aamuisin...onneksi sitä ei liian usein tapahdu. Pahinta on ne aamut, jolloin SITÄ asua ei vain löydy millään ja kiire on tietenkin kova:)

10. maaliskuuta 2009 klo 9.20  
Blogger patentti kirjoitti...

Mulla ei yleensä ole sääntöjä, mun mielestä asu luo enemmänkin kehyksiä tunnelmille kuin toistepäin.. Ehkä liian monimutkainen ajatus purettavaksi. Itse on myös tullut tehtyä tota että juostaan kesken kaiken ostamaan uutta, mutta yleensä olen läikyttänyt jotain päälleni tai ollut kylmissäni.

Luulen kyllä että annoit mulle juuri innoituksen omaan kirjastoasuuni, farkut it is :)

10. maaliskuuta 2009 klo 11.12  
Blogger jeppu kirjoitti...

Vaatteiden pitää olla just oikeat, koska muuten on koko päivä pilalla! Onneksi näitä kamalia aamuja jolloin mikään vaate ei tunnu kivalta on päivä päivältä yhä vähemmän eli enää vain noin kerran viikossa. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 12.41  
Blogger Pandora kirjoitti...

Mulla on ihan täsmälleen sama juttu :D Mikään ei vaan toimi, jos aamulla päätyy ylle ihan väärät vaatteet. Luultavasti seuraa vain mökötystä ja angstausta sun muuta. Olen huomannut, että esimerkiksi keskittymiskyky on ihan pohjalukemissa, jos on väärät kuteet. :D Koepäivien asu pitää siis miettiä tarkkaan ;)

10. maaliskuuta 2009 klo 15.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Missä päin pääkaupunkiseutua asut? Millainen asunto, paljonko vuokra? Kyselen, koska itselläni muutto edessä Helsinkiin.

t. Utelias

10. maaliskuuta 2009 klo 15.31  
Blogger Christina kirjoitti...

Täytyy ehdottomasti olla oikeat vaatteet päivän fiiliksen mukaan. Se on oikeasti yksi inhottavimmista tunteista, kun rentopäivänä päälle on ajautunut kynähame ja kopokengät. :<

10. maaliskuuta 2009 klo 16.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos soundtrack vinkistä! Juoksin heti kaupungille ostaan oman :) se toinen jo kotoa löytyikin...

10. maaliskuuta 2009 klo 20.12  
Blogger Hanstu kirjoitti...

Koitan niin usein kuin mahdollista valita vaatteet jo illalla, sillä muuten jokainen aamu menis kaappia raivoisasti penkoen. sitten siitä tuleekin ongelma, kun aamulla toteaa, ettei tunnu yhtään siltä asulta... ja vaikka hiukset ja meikki oiskin ihan hyvin huonoasuvalintapäivänä, niin koko päivän ajan tuntuu siltä, että näyttää petolinnun perseeltä aamupaskan jälkeen. :)

mistä toi hieno musta neuletakki on? olen etsinyt sellaista jo kauan...

10. maaliskuuta 2009 klo 22.08  
Blogger Jonna kirjoitti...

sho(e)paholic: hih, mulla oli myös ennen tollaisia sääntöjä mutta sitten ihan yhtäkkiä vapautin itseni niistä;D

HeyDee: Hei, pitääkin laittaa gossipGirl testailusoittoon:)

Heidi: Kiitos! :)

Pinja: Se on kyllä jännä, että miten voi mennä päivä pilalle vaatteiden vuoksi mutta kyllä se vain menee:)

Lovely: Ne aamut on kyllä katastrofeja!

patentti: Farkut on kirjastoasu nro. 1 :)

jeppu: Kerta viikoss aon kyllä aika vakio:)

Pandora: Hassu juttu, miten paljon asu vaikuttaa!

Utelias: Asun Espoossa kaksiossa, 58 neliötä ja vuokra on 636 euroa:)

Christina: joo, yh, silloin on ihan ahdistunut olo koko päivän!

Anonyymi: Olepas hyvä, toivottavasti tykkäät!

Hanstu: Neuletakki on ostettu New yorkista ja kaupan nimeä en muista millään:)

11. maaliskuuta 2009 klo 13.00  
Anonymous PiiA kirjoitti...

Voi elämä kuinka totta onkaan, että vaatteiden pitää olla päivään sopivat. Avomies ei aina oikein ymmärrä sitä, että vaatteet saatetaan vaihtaa ueampaankin kertaan voihkien samalla, että nää rentut tuntuu aivan väärältä, ei tunnu hyvältä... :D

11. maaliskuuta 2009 klo 17.22  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu