Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

näppylä

perjantai 16. lokakuuta 2009

näppylä

Image and video hosting by TinyPic

Olen 25 vuotta elänyt kuivan, hilseilevän ja särkevän ihoni kanssa. Olen tottunut kantamaan kolmea putkiloa rasvaa mukanani, nukkumaan tarvittaessa hansikkaat kädessä ja olemaan meikkaamatta kun silmäluomien iho hilseilee liikaa. Nyt ihoni on kuitenkin tehnyt jotain mihin en mitenkään olisi voinut varautua tai mitä en ymmärtänyt edes mahdolliseksi. Finnejä. En täysin ymmärrä, että miten tämä ihontekele on onnistunut keräämään itseensä edes sen vertaa rasvaa, että olisin saanut aikaiseksi yhden näppylän mutta että vielä kaksi. 

Vihdoin ymmärrän, miksi porukka valitti näppylöistään niin paljon teininä ja heilui ympäriinsä niiden kellertävien peitepuikkojensa kanssa. Samaan aikaan läiskin itse rasvaa naamaan ja mietin, että ihme tyhjästä valittajia. Eihän mikään voi olla kamalempaa kuin kuiva iho. Ja no, ei kyllä voikaan olla mutta ei tämä uusi sukellus rasvanäppylandiaankaan mikään kesäpicnic ole. Tänäänkin töissä sain jatkuvasti ravata peilin edessä peittelemässä uusia punoittavia kavereitani + miksi kukaan ei ole ikinä välittänyt mainita, että ne on kipeitä?!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ja kun sitten vihdoin raahauduin kotiin pitkän työpäivän jälkeen väsyneenä ja yhä näppyläisenä ei mua tietenkään tervehdi tuoksuva thainoutoruoka perjantaiperinteen mukaisesti ( ja perinne ei ole liioittelua. Se lähithaimaalaisen setä halaa nykyään kähistä kun mennään noutaa safkat. Okei, okei, käydään siellä EHKÄ vähän useammin kuin kerran viikossa;) ) vaan joku nihkeä lappu, että asuinkumppani on pelaamassa bilistä. Nyt mulla on siis sekä näppylöitä että nälkä. Jos elämä rasvaisella iholla on tätä niin haluan takaisin hilseilevään menneisyyteen. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nyt taidan hukuttaa suruni rikosoikeuden kirjaan. 

loppuun kuitenkin gallup:

Onko ihosi kuiva vai rasvainen?

ps. edelliseen postaukseen voi vielä heittää kysymyksiä:)

Tunnisteet: ,

25 kommenttia:

Blogger mirella kirjoitti...

Hmm oikeastaan kumpaakin niin on melko hankalahoitoinen: ei saa käyttää liian kevyitä tai kuivattavia tuotteita nassulle, mutta ei myöskään mitään liian rasvaista.

16. lokakuuta 2009 klo 19.24  
Blogger manjaana kirjoitti...

Erittäin kuiva; tyyliin kun joku vähän korottaa ääntä niin mulla lähtee naama lentoon...
Atopia on pahimmillaan kasvojen sivussa, iho halkeilee ja kiristää.Ilman käsirasvaa ja huulirasvaa ei voi mennä minnekään ja joka aamu on pakko rasvata koko kroppa ennenkun voi edes kuvitella laittavansa mitään vaatetta päälle. Joskus töissäkin on pakko mennä kesken päivän vessaan suorittamaan rasvausrituaaleja.

16. lokakuuta 2009 klo 19.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vastaus: rasvainen ja kuiva. Onko tää ees mahollista? :(

16. lokakuuta 2009 klo 19.31  
Blogger Anni kirjoitti...

Parasta ikinä; pintakuiva iho! Eli kutisee, kiristää ja hilseilee, mutta finniä pukkaa silti samaan aikaan.

Lucky me.

16. lokakuuta 2009 klo 19.32  
Anonymous Nanna kirjoitti...

Sama kuin Annilla, eli pintakuiva ja hieman hilseilevä iho, mutta finnejä pukkaa silti toisinaan :/ Ei yhtään kiva, vaikea hoitaa.

16. lokakuuta 2009 klo 19.54  
Anonymous Ella kirjoitti...

Kuulostaa niiiiin tutulta toi venkslaus rasvojen kanssa... Varsinkin talvisin iho on kuiva kuin aavikko ja pitää tehdä kuorintoja harva se päivä. Muuten ei ole suurempia ongelmia, onneksi :)

16. lokakuuta 2009 klo 20.11  
Blogger miina kirjoitti...

Mulla on ihan kamala iho, eli siis rasvainen, finnejä nousee koko ajan, mutta sitten myös kuiva. Ennen teini-ikää(nykyhetkeä) iho oli aina tosi kuiva ja tuli ihottumaa, sitten alko tulla finnejä, nyt niitä on enemmän mutta se on niin rasittavaa kun naamassa on tyyliin finni otsassa ja finnin VIERESSÄ(melkeen) kuiva kohta mihin pitäis laittaa tosi paljon rasvaa. Että koita nyt siinä saada finnit sekä kuivuus katoamaan.. Jos jollain on suositella jotain loistotuotteita tälläselle iholle, niin kertokaa, jooko!

16. lokakuuta 2009 klo 20.16  
Blogger papaija kirjoitti...

Kuiva, mutta vielä pari vuotta sitten se onnistui myös kehittämään jättimäisiä finnejä.
Tuhti puolen antibioottikuuri oheisrasvoineen onneksi vei ne mennessään...
Eli nyt on jäljellä vain kuivuus, kasvot eivät onneksi vaan ole niin pahat kuin kädet ja jalat, nytkin on pikkuhaavoja kädet täynnä...

16. lokakuuta 2009 klo 20.22  
Blogger Sini kirjoitti...

Atooppinen iho. Otsa ja posket on esimerkiksi ihanaa ihoa, silmäluomet taas hilseilee (ylä ja ala ja toi sisäkulma) ja kaula kutiaa, punoittaa ja hilseilee (mikäli raavin). Ihotautilääkärin rasvat onneksi auttaa, ihan turha tuollaiseen siis laittaa normirasvaa.

Heti helpotti kun jätin naamapesusta mineraaliöljyä sisältävän pesun pois ja vaihdoin laadukkaaseen tuotteeseen, kannattaa siis miettiä alusta asti eikä pelkkiä naamarasvoja!

16. lokakuuta 2009 klo 20.30  
Blogger NinaV kirjoitti...

Hei, tervetuloa kokemaan finnien ihana maailma! Mä olen ohittanut teini-iän jo sata vuotta sitten mutta jostain syystä nykyään on alkuanut olla koko ajan hirveitä patteja naama täynnä. Korreloi mulla tosin syödyn suklaan määrään, mutta oikeesti, ei ole kiva olla elämänmittainen akne.. :)

16. lokakuuta 2009 klo 21.15  
Anonymous Laura kirjoitti...

Kumma kyllä ihoni on melko kuiva, ei varmaan yhtä kuiva kuin sulla, mutta silti näppyjä tulee. Nykyään kuitenkin ehkä hieman vähemmän kun juon vettä vähintään 0,5 litraa päivässä ja pahin puberteetti on ohi :D

16. lokakuuta 2009 klo 21.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla tulee finnejä jos iho ei saa riittävästi kosteutusta. eli siis rasvaa. Mulla on tosi kuiva ja atooppinen iho mutta oon saanu sen tosi kivaan kuntoon kosmetologilta ostettavilla Organic Spa -tuotteilla. Nyt ei oo finnejä EIKÄ sitä inhottavaa kiristävää tunnetta :)
Suosittelen että käyt jossain ihanassa kosteuttavassa kasvohoidossa :)

16. lokakuuta 2009 klo 21.52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jotain siltä väliltä, sillä olen atoopikko ja silmäluomet ryppysemmät ku mun mummolla, ja saa olla koko ajan rasvaamassa, mutta toisaalta nenä on aika rasvainen ja siinä on eniten finnejä.

16. lokakuuta 2009 klo 21.52  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Mulla taas ongelmana on psoriasis ajoittain. Se on kiva, kun selkä on ihan täynnä valkoisia läikkiä...

16. lokakuuta 2009 klo 23.31  
Blogger Tamara kirjoitti...

Jonna rakas, voisitko laittaa kuvia välillä joistain muista kuin nälkää näkevistä malleista:)

17. lokakuuta 2009 klo 2.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oma ihoni on aina ollut normaali ja hyvä, kunnes menin matkustamaan Thaimaahan muutamaksi kuukaudeksi.

Iho ei oikein tykännyt siitä jättisuuresta muutoksesta Suomen kylmästä ja kuivasta talvesta kuumaan ja kosteaan tropiikkiin.

Reissun alussa naamaani alkoi tulla finnejä, ja päänahkani alkoi puolestaan kutista ja kuivua. No, ihoni tottui sen muutaman kuukauden aikana tropiikkiin, mutta sitten olikin aika palata Suomeen.

Kotiin palattuani naama alkoi uudestaan kukkia (tästä on jo pari kuukautta, mutta silti otsassani on pienenmoinen finni-invaasio!) ja päänahka kutisee vieläkin toisinaan.

:(

En usko, että ihotyyppini noin yhtäkkiä muuttuisi, vaan tämä taitaa johtua nimenomaisesta matkasta. Mutta, on se sen arvoista!

Voisitko muuten taas pitkästä aikaa tehdä kirjapostauksia, ja antaa jotain lukuvinkkejä?

aada

17. lokakuuta 2009 klo 11.06  
Blogger bubble kirjoitti...

Ihonihan on monen tapaan tietysti molempia, eli äärimmäisen hankala hoitaa.. T-alue kiiltää ja rasvoittuu helposti, mutta on myös pintakuiva. Posket ovat kuivat yleensä ympäri vuoden, mutta onnistuvat silti välillä synnyttämään näppylöitä.. Argh. Pienehköä tasapainoilua siis :)

17. lokakuuta 2009 klo 11.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

rasvainen ja näpykäs :( jos noin voi ees sanoo ;D

17. lokakuuta 2009 klo 12.21  
Anonymous hippu kirjoitti...

Atooppinen ja hilseilevä iho on ehdottomasti kamalampi kestää kuin rasvainen!

Ensimmäiset 25 elinvuottani iho oli todella kuiva ja varsinkin kasvojen iho kiristi vaikka rasvasin sitä kokoajan. Se tuntui todella epämukavalta! Kuin olisi numeroa liian pienen ihon sisällä.

Sitten iho jostain selittämättömästä syystä muuttui suht ok:ksi. Luulen, että muutos johtui siitä, että aloin käydä suihkussa päivittäin ja rasvata vain juuri pestyä ihoa. Lakkasin ajattelemasta, että vesi on kuivaihoisen vihollinen. Itseasiassa asia on juuri päinvastoin.

Elämäni ensimmäiset näppylät ilmenivät joskus lähempänä kolmeakymppiä. Nykyään 39-vuotiaana ihoni on vihdoin parhaimmillaan, ei kiristystä, ei näppyjä, normaali terve iho. Tämä tuntuu todella ihanalta. Näinhän sen olisi aina pitänyt olla!

17. lokakuuta 2009 klo 13.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minulla on pintakuiva rasvainen akneiho. Ehkä v-mäisin vaihtoehto ikinä. Joko aine ei vaikuta mitenkään, tai se kuivattaa ihon pinnan hilseileväksi ja alla on punaiset ja kipeät näppylät. Koko naama ihan turvoksissa ja kipeä koko ajan eikä mitkään lääkkeet auta. Ja niitä näppjä ei ole yksi tai kaksi, vaan koko naama täynnä, lisäksi vielä valtavat ihohuokoset...Et ole vaan onnellinen siitä kuivasta ihosta....

17. lokakuuta 2009 klo 13.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

2 näppylää, byhyy... Onneksi en teininä tiennyt että vielä tässä iässäkin (27) joudun kärsimään finneistä.

17. lokakuuta 2009 klo 18.06  
Blogger Johanna kirjoitti...

Atopiatuskissa täälläkin mennään. Tosin täällä Lontoossa lääkäri määräsi aivan huippuhyvää rasvaa, aivan parasta! Valitettavasti sitä ei ole Suomessa tullut viimeisen 26,5 vuoden aikana eteen :/ Olisi helpottanut kovasti.
Jos jotain hyvää niin tuo finnittömyys on kyllä ollut aika juhlaa :)

17. lokakuuta 2009 klo 21.44  
Blogger Mirette kirjoitti...

Tos on voinu käydä just silleen, että on kuivunu sitte liikaa, jolloin iho on alkanu väkisin kehittää talia tms. :D oispa mullaki mielummi pintakuiva ku sekaiho :(( finnit on perseestä

17. lokakuuta 2009 klo 23.17  
Blogger Jonna kirjoitti...

mirella: äh, miten ärsyttävää!

manjaana: Kuulstaa ihan siltä mitä mun iho on aina talvisin. Tsemppiä:)

Anonyymi: äääh, miten tylsä iho:(

Anni: Apua, miten pintakuivaa ihoa oikein hoidetaan?

Nanna: voiko tollaista ihoa oikein hoitaa kun toinen hoitokeino on aina toisen myrkky?

Ella: Se on kyllä ihan älytönt kun laukun pohja on täynnä eri rasvatuubeja :D

miina: huh, ootko käynyt ihotautilääkärillä?

papajaija: voi ei, ne kuivan ihot aiheuttamat haavaumat on ihan kamalia! mulla oli aikoinaan aina valkoiset paidat täynnä piniä punaisia pisteitä!

Sini: Mulla auttaa talvisin kuivaan ihoon aina syöpäsairaiden kuivaan ihoon kätettävä öljy:D

NinaV: mä olen kanssa ollut viime aikoinan aika herkutteluputkella. Oho, ehkä iho on alkanut sitten reagoimaan niihin:D

Laura: Mun pitää kanssa palata tohon veden litkimiseen. Se on vähän jäänyt tän syksyn aikana.

Anonyymi: Oh, kasvohoito kuulostaa ihan mahtavalta idealta! voisin hyvin mennäkin:)

Anonyymi: En vain tajua miten iho voi olla samanaikaisesti kuiva ja rasvainen!

Bisquits: Oi miten tylsää. Serkulla o se, ei ole mitään herkkua.

Tamara: Hei, älä viitti! Täällähän on vaikka kuinka paljon kuvia musta ja mua ei edes sokea sanoa anorektiseksi:D

Aada: Mun iho reagoi tosi rankasti ilmastonmuutoksiin. Tosin aikoinaan jenkkivuoden aikana se toimikin positiiviseen suntaan ja iho oli kunnosa koko vuoden:)

bubble: oho, tosi monella on sekaiho!

Anonyymi: No, mutta ei ainakaan kuiva ja kiristävä, jos yhtään lohduttaa:)

hippu: Mula iho reagoi tosi pahasti jos käyn enemmän kuin kerran päivässä suihkussa vaikka kuinka rasvaisin suihkun jälkeen niin se ei van riittää. Ja kyllä. Atooppinen iho on kamalin!

Anonyymi: ei! kuulostaa ihan kamalalta! oletko käynyt ihotautilääkärillä?!

Anonyymi: Hei, kaksi näppylää on iso juttu kun on koko ikänsä kärsinyt kuivasta ja haavautuvasta ihosta niin sitä ajattelee, että säästyisi sen vuoksi edes finneiltä. Mun psyyke ei kestä mitään kuivarasvaihoa.

Johanna: Mulla finnittömyys näköjään kuuluu nyt menneisyyteen:D

Mirette: niin on ylikuva ihokin. oikeastaan kaikki iho-ongelmat on ihan perseestä!:D

18. lokakuuta 2009 klo 11.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

sekaiho; näppylää ja kuivaa käppyrää, whippiajei :)

19. lokakuuta 2009 klo 17.30  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu