Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

pink

torstai 1. lokakuuta 2009

pink

Image and video hosting by TinyPic

PÄIVÄN ASU
takki - guess
neule - gina tricot
paita - lindex
nahkahame - second hand
kengät - minna parikka

Aaargh! Nyt voisi oikeasti pohtia, että mitä hemputtia oikein ajattelin kun ilmoitin itseni tuolle oikeasti saksaa osaavien kurssille?! Viimeiset kaksi tuntia olen vääntänyt 150 sanan tekstiä itkua vääntäen ja kähäräpäälle raivoten ( se raukka on kirjoittanut ylppäreissä ton kauhukielen, eli ymmärrän asian niin, että herra on velvoitettu istumaan mun vieressä koko kirjoituskidutuksen ajan ja muistelemaan useampi vuosi sitten oppimiaan kielioppijuttuja. ja tietenkin suutun jos se ei muista jotain. )

En oikeasti pysty tähän. En vain pysty! Olen kuitenkin päättänyt, että opin siedettävän saksa, joten tässä sitä nyt kuristutaan hitaasti itse solmittuun köyteen. ( voitte muuten tästä lähtien laitella mulle kommentteja myös saksaksi;) ).  Niin ja avauduinko jo, että noi tekstit pitää kirjoittaa sen kurssin blogiin kaikkien nähtäville ja sitten se ope-setä korjaa ne sinne KAIKKIEN NÄHTÄVILLE!

Image and video hosting by TinyPic

Tänään käväisin yliopistolla palauttamassa TOISEN saksankurssini ( siis mitä ihmettä! miten oon päätynyt kahdelle saksankurssille ja vielä omasta tahdostani! )  aineen ja ostin Ginasta neuleen suojelemaan ulkona hakanneelta kylmyydeltä. Mistä ihmeestä nää celsiukset pamahti? On se kumma, että jo lokakuussa palelee villakangastakissa. Neuleen värin valinnassa inspiroi ( yllätys, yllätys) jalasta löytyneet uudet elämäntarkoitukseni. 

Image and video hosting by TinyPic

Huomenna herätys jo puoli seiskalta joten nyt täyttämään päivän sohvalla makoilu-kiintiötä.

mutta, iskeekö pinkki, iskeekö saksa?

EDIT:// SIIS MITÄ HELVETTIÄ, SE MEDIAMAKSU HYVÄKSYTTIIN?!

Tunnisteet: ,

26 kommenttia:

Blogger Salla kirjoitti...

Voi raukkaa. Saksa on maailman kamalin kieli. Ich bin Salla und ich wohne in Turku, siihen loppuu mun osaaminen, vaikka vielä lukiossa saksaa opiskelin :D

Ja en voi uskoa, että toi takki on Guessin! Guessin vaatteet on yleisesti ottaen ihan hirveitä, mutta toi ei mitään sinne päinkään.

1. lokakuuta 2009 klo 19.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Liebe Jonna!
Deine heutiges Outfit ist sehr schön und vorallem die Schuhe!
Ich wünsche dir viel Erfolg bei deiner Deutscharbeit. Deutsche Grammatik zu lernen ist wohl ungefähr so schwierig wie die finnische Grammatik für jemanden, der Finnisch nicht als Muttersprache gelernt hat.
Terveisiä Sveitsitä!

1. lokakuuta 2009 klo 19.57  
Anonymous garnetice kirjoitti...

Mä olen ihan hurahtanut saksan kieleen. Aloitin vasta yliopistossa, mutta kolmas kurssi menossa jo ja keväällä kaksi lisää, joista toinen on lähes keskustelukurssi, tekniikan sanastolla vieläpä. Se hirvittää, mutta ei siellä kukaan muukaan osaa, joten sinne vaan.

1. lokakuuta 2009 klo 20.29  
Blogger NinaV kirjoitti...

Neue Schuhe, wunderbaum! :D :D

1. lokakuuta 2009 klo 20.50  
Blogger Mirette kirjoitti...

aijai, nyt oot keksinyt itsellesi kalliin harrastuksen, nimittäin parikoiden keräyksen :D

1. lokakuuta 2009 klo 20.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mediamaksu jeee!!! se on hyvä päätös, alko vtuttaa noi televisiomaksusta luistajat. ei toikaan oo paras ratkaisu (briteissä on aika jees, kaupasta ei saa ostettua telkkaria kuulemma ellei oo näyttää televisiolupaa, näin kertoi kaveeriii) mutta parempi kun nykyinen!

1. lokakuuta 2009 klo 21.02  
Blogger hanna kirjoitti...

saksa on rumaa:( aika harvalle muuten sopii toi pinkki väri, mut sä näytät olevan yks niistä onnekkaista!

1. lokakuuta 2009 klo 21.15  
Blogger Sara kirjoitti...

Mä osaan sanoo saksaks "fick dich" ja "fick mich" ja siihen se sitten jääkin :D Noin paljon opin kun olin keväällä viikon Saksassa sijoitettuna vieläpä isäntäperheeseen ja hengasin koko viikon saksalaisten kanssa. No, okei, opin vähän muutakin (kuten "scheiße"). Saksa on hirveää.

ps. noi Parikat on täydellisen ihanat ja upeat.

1. lokakuuta 2009 klo 21.17  
Blogger Jonna kirjoitti...

Salla: Mä en silloin jenkeissä meinannut ollenkaan uskoa, että toi takki on guessin ja kun merkki selvisi harkitsin vähän aikaa, että jätän ostamatta;D tosin onhan mulla yksi guessin laukkukin...

Anonyymi: Hih, piti vastata tähän saksaksi mutta ujostutti liikaa. kiitos kuitenkin kommentista ja ahkerana tyttönä käänsin ne pari sanaa joita en osannut:)

garnetice: saksa on jotenkin hauska kieli mutta en kyllä ole vieä hurahtanut siihen:)

NinaV: :D

Mirette: mutta yhdistäkään parikoista en ole maksanut koko hintaa. Omaa lompakkoa parikat on verottaneet ( siis kaikki kolme paria yhteensä) noin 300 euroa:)

Anonyymi: eikä jee! Tunnen tosi paljon ihmisiä joilla rehellisesti ei ole telkkaria eikä mitään halua sellaisen hankkimiseen.

1. lokakuuta 2009 klo 21.17  
Blogger Jonna kirjoitti...

hanna: saka on rumankaunista ja kiitos!

Sara: saksa on ihan kivaa mutta ah, niin hankalaa oppia! ja ah, mun parikat on ihan parhaat;D

1. lokakuuta 2009 klo 21.18  
Anonymous kata kirjoitti...

Hallo Jonna!

Sei nicht nervös oder verärgert,ich bin sicher, dass du diese schwierige Sprache lernen wirst, wenn du nur geduldig paukst !

Viel Erfolg und alles Gute!

ps.Du und deine neue Schuhe sind sehr hübsch!

(heh,itse kirjoitin juuri A-saksan pari viikkoa sitten,eli yli 7 vuotta opiskeltu.Puhua en osaa kyllä vieläkään,mutta ehkä mun pitää lähteä saksaan sitä(eli tärkeintä)osa-aluetta vielä tässä lähitulevaisuudessa harjoittelemaan(aimo annos rohkeutta lisää ois kyllä ihan jees..Mutta kyllä se sinulla pian alkaa sujumaan,jatka vaan harjoittelua,kuitenkin oman jaksamisen rajoissa :)

1. lokakuuta 2009 klo 21.48  
Anonymous kata kirjoitti...

Ai niin ja vielä yksi juttu:miksi kaikki haukkuu saksaa ja saksan kieltä? :o

1. lokakuuta 2009 klo 21.49  
Blogger meadow kirjoitti...

ite en tykkää kauheesti parikan kengistä, ei ole vain omaa tyyliäni. sen sijaan saksan kieltä rakastan! asuin saksassa juuri 14 kk, ja siellä pääsinkin käyttämään ja oppimaan kieltä oikein kunnolla.:) harjoitus tekee mestarin!

1. lokakuuta 2009 klo 22.24  
Blogger Reettamon kirjoitti...

Täydelliset kengät.

Mediamaksu on aivan hsdfhkjhsfd. Meillä ei ole telkku, mutta nyt varmaan se pitää hankkia kun siitä kerran joutuu joka tapauksessa maksamaan (joo tiedän et se on mediamaksu, mut ihan samat ylet sillä rahoitetaan kun ennenki. Netistä joutuu kuitenkin maksaan vielä erikseen..).

1. lokakuuta 2009 klo 22.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Argh! Saksa on niiiin vaativa. Kaikki ne akkusatiivin ja datiivin päätteet puhumattakaan adjektiivien heikoista ja vahvoista päätteistä!!! Sitä ei edes kuule päivittäin töllöstä sillä tavalla kuin enkkua. Mä antauduin viime vuonna sen kielen edessä aivan suosiolla lopulta...

1. lokakuuta 2009 klo 22.29  
Blogger ihan_hupsu kirjoitti...

saksa on ollu mun lempparikieli tosi pitkään mut tekniikan saksaa -kurssi tkk:l sai mun innostuksen jotenki vähän kuolemaan ku piti just kirjotella jotain aineita joka viikko. mut saksaa oon lukenu siis ala-asteen kolmannest luokasta asti et ihan hyvin sen _pitäis_ olla hallussa...

1. lokakuuta 2009 klo 22.32  
Anonymous kuttu kirjoitti...

Mites, vieläkö on villihevoosia ?

1. lokakuuta 2009 klo 22.36  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Gut, dann schreibe ich eben auf Deutsch. Ich hab mich fas totgelacht als ich Ninas Kommentar gelesen habe, wunderbaum :D Naja, schon in die Richtung ;D

Was mit den Mediengebühren ist ärgert mich total, wir haben nämlich keinen Fernseher und brauchen einen auch nicht. Manchmal gucke ich etwas in Yle Areena aber von mir aus könnte dass auch kostenpflichtig sein, ich brauche das nicht unbedingt, im Radio hören eigentlich auch nur Radio Helsinki und Groove FM, meines Wissens sind die nicht von YLE. Mit dem ca 200 € könnte man im Jahr auch was schöneres machen, aber es kann sich ja noch verändern, die Regierung ist nicht die gleiche in ein paar Jahren, wir können noch hoffen dass andere Menschen bessere Entscheidungen treffen. Ich verstehe aber diese eine anonyme Person nicht, es gibt nämlich auch Leute die wirklich keinen Fernseher haben und nicht verarschen wollen. Schade, dass einige das jetzige System ausnutzen :/

Na gut, jetzt lass ich dich deinen Aufsatz schreiben, viel Spaß dabei! :)

1. lokakuuta 2009 klo 23.30  
Blogger Henna kirjoitti...

Pelottavaa mutta tajusin ton Herttaisen kirjottaman kommentin :D muutama sana meni ohi mutta muuten, siistiä :)Niin ja olen lukenut saksaa 3 vuotta, hmm 10 vuotta sitten viimeks (herran jestas onko siitä noin kauan) :D
Vois harkita uudelleen aloittamista.

Ja buu mediamaksulle :(

1. lokakuuta 2009 klo 23.58  
Blogger Maya kirjoitti...

Oi miten ihana asu! Pinkki+harmaa -yhdistelmä on mulle suurta rakkautta<3

2. lokakuuta 2009 klo 8.53  
Blogger Maia kirjoitti...

Saksa ei iske kyllä tippaakaan. Opiskelin viis vuotta enkä osaa sanoa mitään. Meinas pää räjähtää ku yhtenä päivänä kahteen kertaan samassa bussissa istu huutavia saksalaisia :|

2. lokakuuta 2009 klo 11.35  
Anonymous SidtheVicious kirjoitti...

Pinkki iskee toisinaa, saksa ei ikinä. Uudet parikat on kyllä syötävän söpöt<3<3 olisi kiva saada kengistä vielä sivukuva että näkisi koronkin:)

2. lokakuuta 2009 klo 13.15  
Blogger Kaisa kirjoitti...

Deutsch ist sehr schwer! :D saksa on hävinny oikeesti mun päästä ainaki johonki tosi kauas :D vaikka ei sen opiskelun lopettamisesta oo ku varmaa jottai puol vuotta :D Saksa olis aivan ihana kieli oppia, mutta niiiiin vaikea! :D se sanasto ei ainakaan mene minulle mitenkään päähän.. tärkeintä ois kai vaa kuunnella kieltä jatkuvasti ja vaikka sit lukkee saksankielisiä lehtiä :)

Nuo Parikat, oooh! Ja sopiivat tuohon asuun loistavasti :)

2. lokakuuta 2009 klo 16.33  
Anonymous das pferd kirjoitti...

Heute hatte ich Deutschtest! :D Ich habe Deutsch 6 Jahre gelernt aber ich bin sooo schlecht! Du hast schöne Kleider :) JEp... Kyllä siitä jotain tarttuu päähän, eli tsemiä siulle lukemiseen! ;)

2. lokakuuta 2009 klo 21.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oho, upeilta näyttävät parikat! Itse en harmi vain osaa yhdistää kyseisen merkin tuotoksia omaan tyyliini, mutta tässä sen nyt viimeistään näkee: toisen kauhistukset ovat toisen kaunistukset! Onnittelut popoista!

3. lokakuuta 2009 klo 14.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toi pinkki villatakki on ihana! Muistatko mitä maksoi? Munkin täytyy mennä katsastamaan tollasta :)

5. lokakuuta 2009 klo 18.55  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu