Kesän kunniaksi
Vaikka aamuisin voi jo haistaa syksyn ja iltaisin pimeä laskeutuu päivä päivältä aiemmin, juhlittiin eilen vielä kesää ja sen ihanuutta.
Vaahtokarkkimansikkatikkuja kuohuviinin kanssa.
coktailtikkuja
mansikoita
vahtokarkkeja
Lohirullat
Pieni purkki ruohosipulituorejuustoa
aavistus sitruunamehua
noin. 150g kylmäsavulohta
puolikas paprika
Sekoita tahnamaiseksi ja levitä rieskalevylle. Kääri rullaksi ja leikkele pieniksi paloiksi ( tästä määrästä saat kaksi rullaa)
Tonnikalarullat
1 prk tillitonnikalaa
100g aurinkokuivattua tomaattituorejuustoa
puolikas paprika
tee samat toimenpiteet kuin lohirullissa:)
Fetapinaattipalat
( ohje napattuvoisilmäpelistä , kannattaa kurkata, kirsikalla oli vielä lisämausteita joita omasta kaapista ei löytynyt)
1 paketti lehtitaikinaa tai voitaikinaa
1 pussi pakastepinaattia
pieni sipuli
aavistus rouhittua mustapippuria
fetaa
Leikkele lehitaikinapalat pienempiin palasiin. Itse leikkasin yhden levyn kahdeksaan palaan.
sekoita sipulit, pinaatti ja pippuri.
levitä sekoitus paloille ja murenna reilusti fetaa päälle.
paista 200-225 asteessa 15-20 minuuttia.
Suklaapiirakka
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa
Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
200g suklaata
loraus rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim.lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 35min.
Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.
Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaiseksi.
Pilko suklaa kattilaan, lorauta sekaan rypsiäljyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se voikreemin päälle.
Lihapullat
400g jauhelihaa
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
puoli desiä korppujauhoja
1,5 desiä vettä.
Sekota jauhot, vesi ja sipulikeitto keskenään. Anna hautua viitisen minuuttia.
Sekoita mukaan jauheliha ja pyörittele lihapullat.
Paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.
Mangojuustokakku
pohja:
200 g digestivekesejä
80 g voita
täyte:
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
200 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 tl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa
kuorrute:
2 prk (yht. n.270 g) mangososetta
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
Murskaa keksit ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtokakkuvuoan pohjalle (Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivipaperi).
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Yhdistä sokerit, sitruunamehu ja tuorejuusto keskenään.
Sulata pehmenneet liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää sitten tuorejuustoseoksen sekaan.
Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto-liivateseos.
Kaada seos pohjan päälle ja laita peitettynä hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi
Valmista kuorrute: Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää mangososeeseen.
Kaada kuorrute hyytyneen pohjan päälle.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti- yön yli.
Nauti usean viinilasillisen ja hyvän seuran kanssa.
Kiitos kaikille kivasta illasta!
Tunnisteet: reseptit
13 kommenttia:
tuli nälkä!! :> herkullisen näköstä syötävää :p
härregyd miten hyvältä tuo suklaapiirakka näyttää !
-Piret
Voi ei, mangosta en yleensä kauheasti pidä mutta tuo kakku kyllä alkoi himottaa.
Tekisi mieli pitää rapujuhlat.
AAAAAAAAAW!!!!! Jäin sanattomaks... mun alko tehä mieli noita kaikkia!
Voi jessus, mansikoita ja vaahtokarkkeja yhdistettynä! täytyy olla taivaallista! miksiköhän ei oo ennen itelle tullu mieleen maistaa moista yhdistelmää?!
Oi mitä herkkuja! Tässähän tuli ihan nälkä!
iltaisin voi haistaa syksyn myös ♥
kuolasin mekkoni noille lohirullille.
Wau, mitkä tarjoilut! Kuola valuu...
Nam!
Kylläpä alkoi tehdä mieli mennä puuhastelemaan kaupan kautta keittiöön... Aivan ihanan näköisiä herkkuja!
Oi, mitä herkkuja!!:)
nam :)
Ihania ohjeita! Must on tullu ihan järkky kermaperse, ja oon ruvennu vähän kokkailemaanki!
-pannis
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu