Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The Young Victoria

sunnuntai 2. elokuuta 2009

The Young Victoria


Image and video hosting by TinyPic

Elän parhaillaan väärässä ajassa. Käytiin kähiksen kanssa katsastamassa perjantaina Suomeen rantautunut Nuori Victoria ja oih, kun pidän niin järjettömästi tositapahtumiin perustuvista historiallisista leffoista. Tälläisissä elokuvissa tosiaan on vain se huono puoli, että allekirjoittaneella se nykyaikaan palautuminen on aina aika hidas ja kivulias prosessi. Siis parhaillaanhan olen ehdottomasti sitä mieltä, että ihmisten pitäisi käydä enemmän kirjeenvaihtoja, miesten käyttää hännystakkeja ja tietenkin seurustelu, jossa vaihdetaan vain siveä suukko enen avioitumista on mahtava idea;)

Image and video hosting by TinyPic

kuva

Tämä elokuva oli mieleeni myös sen vuoksi, että koin teini-iässä monarkiainnostuksen, jonka aikana lainasin kirjastosta kasoittain Euroopan kuningasperheitä käsittelevää kirjallisuutta. Suurin innostukseni kohdistui Venäjän viimeiseen tsaariperheeseen mutta myös Englanti ja varsinkin Victorian ja Albertin rakkaustarina piti 15-vuotiasta pikkujonnaa otteessaan. ( on muuten aikamoisen ristiinnaituja olleet nuo kuningasperheet, ihan hyvä, että niihin on viime aikoina päässyt livahtelemaan Mette-Mariteja ja Danieleja;) )

Image and video hosting by TinyPic

kuva

Vuonna 1837 vain 18-vuotias Victoria kruunataan setänsä kuoltua Englannin kuningattareksi.  Victorialle suunnitellaan järjestettyä avioliitto Belgian kuningas Leopoldin veljenpojan Albertin kanssa, mutta ylisuojelevan äitinsä ja tämän neuvonantajan eristämänä kasvanut Victoria ei halua enää joutua kenenkään toisen alistamaksi. Itsenäisyytensä saavuttanut Victoria ei  halua kontrolloivaa aviomiestä vaan ystävän ja rakastajan. Yllättäen hän löytää tuon kaiken juuri siitä henkilöstä, jota hänelle oli syntymästä lähtien kaavailtu.

Suosittelen tätä elokuvaa ehdottomasti kaikille historiasta kiinnostuneille. Elokuva on mielestäni kauniisti ja hyvällä maulla tehty valloittava katsaus muutamasta vuodesta Englannin kauiten hallinneen kuningattaren elämästä. Pidin.

Image and video hosting by TinyPic

PÄIVÄN ASU:


jakku-vila
hame-asos
läpsyt - ALDO
laukku - asos

Image and video hosting by TinyPic

Nyt maistelemaan eilisten juhlien ruokajämiä ja fiilistelemään huomista vapaapäivää:)

Tunnisteet:

15 kommenttia:

Blogger Sara kirjoitti...

Ihana toi hame :) Mä olen kans ihan innoissani kaikista noista Englannin kuningasperheistä ja menneistä vuosisadoista, oon kattonut kasapäin aiheeseen liittyviä elokuvia ja lukenut juttuja (=wikipedian artikkelit:D). Young Victoriakin mulla on latauksessa koko ajan!

2. elokuuta 2009 klo 22.32  
Blogger tipitii kirjoitti...

Mietinkin, että ton leffan vois käydä katsomassa ja nyt sun suosittelujes jälkeen oon heti ekana lippuluukulla, kunhan löydön jonkun seurakseni ;)

2. elokuuta 2009 klo 23.17  
Blogger kirsikka kirjoitti...

Mä tykkäsin kovasti myös leffasta ja toki tirautin pari kyyneltäkin :) Oikeastaan aika tavanomainen pukudraama, mutta se ALBERT. Juuri sellainen prinssin pitää ollakin!

2. elokuuta 2009 klo 23.35  
Blogger Jonna kirjoitti...

Sara: kannattaa ehdottomsti tutkailla myös lähikirjaston tarjontaa kuningasperheistä, löytyy aika kiinnostavia kirjoja:)

tipitii: Kannattaa kyllä käydä katsomassa!

kirsikka: joo, siis Albert, ihana! pitää myöntää, että elokuva koki huiman nousun kun Albertia rupesi näkymään enemmän;D

2. elokuuta 2009 klo 23.54  
Blogger Christina kirjoitti...

Oi, rakastan kaikkia historiallisia draamoja - olen viime aikoina hurahtanut niihin ihan täysin. Pitäisi varmaan siis kyseinenkin leffa katsastaa jos rahatilanne niin sallii. Ja ihana tuo hameesi!

3. elokuuta 2009 klo 0.04  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Ah, mä unohdin ton hameen niistä "mulle toi vaate" - jutuista. Eli jos se Maarit kärkkyy apajilla niin kultahame MUN!

3. elokuuta 2009 klo 1.44  
Anonymous Heta kirjoitti...

Tiiätkö Jonna, mä oon aina luullu että oon yksikseni tän rakkauteni kanssa, joka kohdistuu historiallisiin leffoihin JA monarkioihin :D Mun olis niin pitänyt elää 1700-luvun lopun Ranskassa, siis Versailles'sa toki..! I feel you :D

Ja aion käydä kattomassa rainan heti kun vaan saan jonkun mun mukana, musta tuntuu ettei Jusu kauheen helposti innostu, tyhmyri kun on.

Ps. Hehe, näin unta että olitte menny kähiksen (:D) kans kihloihin!

3. elokuuta 2009 klo 8.39  
Blogger Auri kirjoitti...

Tosi kaunis hame! Hyvä että joku muukin jumahtaa elokuvamaailmoihin. Mä ainakin eläydyn niin täysillä aina, että kirjojen ja leffojen jälkeen aina aivot jää asumaan menneeseen/johonkin fantasiamaailmaan.

3. elokuuta 2009 klo 9.35  
Blogger Chérie kirjoitti...

"pidän niin järjettömästi tositapahtumiin perustuvista historiallisista leffoista." Niin minäkin! Eikä tarvi välttämättä olla edes tositapahtumiin perustuva, kaikenlainen pukudraama kolahtaa minulle Ylpeys ja Ennakkoluulosta Hovimäkeen:D

3. elokuuta 2009 klo 11.36  
Blogger Joa kirjoitti...

Rakastuin tuohon Albertiin. :D Ne silinterit oli vaan niin hienoja, että oksat pois!

3. elokuuta 2009 klo 13.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuuli hyväksyn kultahameen, mut mä otan sit ne Parikat!
-Maarit

3. elokuuta 2009 klo 19.00  
Blogger Jonna kirjoitti...

Christina: ehdottomasti kannattaa käydä katastamassa tämä leffa:)

Tuuli: ok, saat kultahameen.

Heta: äh, senkun vaan raahaat jusun sinne, ei kähiskään ollut hirvittävän innoissaan mutta kyllä se lopulta tosta leffasta ihan tykkäsi:) ja huh, mikä uni, en olisi kyllä valmis noin aikuisiin ratkaisuihin vielä aikoihin;D

Auri: ja sit se on niin rankkaa repiä itsensä takaisin tyhmään nykymaailmaan!

Cherie: pukudraamat on parhaita:)

Joa: albert oli kyllä aika ihana;)

Maarit: :D

3. elokuuta 2009 klo 20.51  
Anonymous ulla kirjoitti...

Osaisitkos suositella jotain erityisen hyviä monarkkikirjoja? Sain juuri aamulla luetuksi erään aiheeseen liittyvän kirjan (Josephine Tey: Ajan tytär), ja nyt olisi kiva jatkaa samasta aihepiiristä :)

3. elokuuta 2009 klo 21.23  
Blogger mirella kirjoitti...

Voi haluanpa kyllä käydä katsomassa tuon, kun oon vielä joku aika sitten nähnyt yhden leffan (kai 50 -luvulta) victoriasta, jota näytteli ihanainen Romy Schneider.

5. elokuuta 2009 klo 18.24  
Blogger Jonna kirjoitti...

ulla: kamalaa, nyt ei kyllä ihan ensipohtimisella tule mieleen kun tästä innostuksesta on jo muutama vuosi pyörähtänyt mutta ainakin aikoinaan kirjaston hakukoneella löytyi hyvä lista vaihtoehtoja:)

mirella: Uh, rakastan Sissi-elokuvia joissa Romy näyttelee:)

8. elokuuta 2009 klo 9.43  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu