Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

höhpäivä

lauantai 10. lokakuuta 2009

höhpäivä

Ymmärrykseen upposi vihdoin se tylsä tosiasia, että tentti on maanantaina. Tämä päivä onkin sitten suhteellisen nätisti kulunut tiivistelmien parissa ( sekä yhä lukematonta enkunkielistä kirjaa pakoillen. Siis on se vähän kumma, että ihminen on asunut jenkeissä, lukee suurimman osan kirjoista englanniksi ja ei silti ymmärrä yhtään mitään tosta tenttiopuksesta.)

Image and video hosting by TinyPic

oon kuullut, että mikään ei rentouta kuin pullo viiniä. tällä kertaa ilolientä käytettiin vain kokkaukseen;)

Tenttipänttäämisen lisäksi päivää on sykentänyt ( kuinka paljon sitä pieni ihminen oikein joutuu kestämään?!) kipeä suu. En tiedä onko mulla puhkeamassa viisaudenhammas vai miksi se ien siellä takana on niin kipeä ja turvonnut mutta sattuu ihan helvetisti ja kipulääkkeillä ponnistellaan. ( oon vielä tosi huono yleensä syömään mitään lääkkeitä ja nää kaksi ibumax-400:sta aiheuttaa mulle jo pienen lääkenarkkariolon)

Image and video hosting by TinyPic

Tyhmän opiskelupäivän piristeeksi ( kähäräpää huhkii sen diplomityön viimeisiä rivejä) päätettiin tehdä tavallista hehkeämmät sapuskat, eli sitruunaista jogurtti-kanapastaa ja omenahyvettä. ( niitä syönyt pariskunta tosin oli tosin ihan  über epähehkeä olohousuissaan ja harottavissa hiuksissaan + mun paisunut poski)

Image and video hosting by TinyPic

Jogurtti-kanapasta ( täältä)

3 kananrintafilettä
3 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
noin 2dl turkkilaista jogurttia
1/4 sitruunan mehu
1/4 sitruunan kuori (raastettuna)
tuoretta basilikaa
loraus valkoviiniä
suolaa
mustapippuria

Laita vesi pastakattilaan kiehumaan. Leikkaa kana paloiksi, viipaloi sipuli ja murskaa valkosipuli. Kaada lämpimälle pannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota hetki sipuleita. Ota sipulit pois ja paista kana. Laita tässä vaiheessa pasta kiehuvaan veteen runsaan suolan kera. Lisää sipulit kanojen joukkoon paiston loppuvaiheessa. Kun kana ja sipulit ovat ruskistuneet, kaada päälle loraus valkoviiniä ja ripottele joukkoon suolaa ja pippuria. Anna alkoholin haihtua ja siirrä pannu levyltä pois. Kun pasta on valmis, valuta vedet pois ja siirrä pasta takaisin kattilaan. Lisää loraus oliiviöljyä, n.2dl jogurttia, sitruunamehua, silputtua basilikaa sekä sitruunaraastetta. Sekoita hyvin. Annostele pasta lautasille ja asettele paistetut kanapalat sekä sipulit päälle.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ja en yhtään haluaisi kehuskella mutta pänttäämisen ja kokkauksen lisäksi olen tänään myös lääkehoureissani siivonnut keittiön katastrofaalisen kuivamuonakaapin. Nyt on jauhot ja riisit nätisti järjestyksessä ja tein huomion, että meille on kertynyt kolme täyttä pakettia perunajauhoja ja kasoittain liivatelehtiä. Voisi ehkäpä vähän useamminkin tutustua siihen kaappiin ennen kauppaan ryntäämistä. Kaappiin kurkkaamisella voisi myös ehkä vähentää niitä kesken leipomisen saatuja " voi-paska-ei-meillä-olekaan-sitä-ja-sitä"-itkuraivokohtauksia. 

Image and video hosting by TinyPic

Omenahyve

1,5 l omenoita (n. 6 kpl) kuorittuna ja pilkottuina
150 g voita
7,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 rkl kanelia

Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Kaada puolet omenoista uunivuokaan ja lisää päälle noin kolmannes kaurahiutaleseoksesta. Kaada loput omenat vuokaan ja päällimmäiseksi loput kaurahiutaleseoksesta. Tasoita pinta ja paista uunissa 200 asteessanoi. 40 min ( tosin meidän uuni on vähän heikkolahjainen, joten toi lämpötila voi olla vähän liian reilu)

Image and video hosting by TinyPic

Äh, nyt pitäisi vielä jaksaa opiskella kansainvälistä oikeutta pari tuntia ennen kuin voi keskittyä mihin juttuihin, esim sängyllä maakaamiseen, posken pitelemiseen ja ulisemiseen. Kaikinpuolin mahtava lauantai-ilta on siis tiedossa;)

Image and video hosting by TinyPic

kuuminta hottia.

Nyt meen, toivottavasti teillä on kivempaa kuin mulla:)

ps. kivaa synttäriä pikkuveli!

Tunnisteet: ,

3 kommenttia:

Blogger Sara kirjoitti...

sulla näyttäis olevan samanlainen puhelin kun mulla :D toi siis mikä on tossa tietokoneen vieressä.

mm ja toi kanapasta näyttää hyvältä <3

10. lokakuuta 2009 klo 21.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

parane pian!

11. lokakuuta 2009 klo 15.36  
Blogger Jonna kirjoitti...

Sara: Kanapasta on namia ja puhelin on joku musiikkiluuri, sain iskältä lahjaksi niin en oikeastaan ole ihan varma, että mikä:)

Anonyymi: yritetään!

11. lokakuuta 2009 klo 21.27  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu