Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

less wisdom

maanantai 19. lokakuuta 2009

less wisdom

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Arvatkaa keneltä poistettiin viisaudenhammas? Yksi takana, kaksi edessä. 

Oli kuitenkin aika inhimillinen reissu. Hammaslääkäritäti oli niin kiva, että iski mun poskeen kolme puudutuspiikkia ja en edes huomannut kun hammas repäistiin irti. Makailin siinä vain kaikessa rauhassa ( tai, no miten rauhassa sitä oikeasti voi hammaslääkärissä olla) ja pohdiskelin kirjanpitorikoksia ( en sen takia, että ne olisivat suurikin intohimo, vaan ajattelin, että kahdesta kamalasta jutusta on matemaattisesti ajatellen tultava jotain positiivista) kun yhtäkkiä ilmoitettiin, että se olikin sitten siinä. Oli melkein petetty olo. Kun sitä kerran on tottunut siihen, että hammaslääkäri on se viereinen ovi Helvetistä, niin oli hiukan outoa poistua paikalta ilman seuraavan yön painajaismateriaalia. 

Nyt meen syömään jätskiä ( upea syy syödä kaikkina ruoka-aikoina Ben&Jerrysia) mutta sitä ennen traumatisoin teidät mun ala-astehammaslääkärimuistolla. Eli meidän koulussa hammaslääkärinä oli sellainen aika tiukka venäläinen täti joka oli sitä mieltä, että puudutus on nyhveröille ( ja siis tässä ei kysytty 8-vuotiaalta lapselta, että hei, haluutko olla nyhverö, vaan se päätettiin puolesta. Mä olisin halunnut olla).  Kakkosluokalla multa sitten piti vetää hammas ja en saanut mitään puudutusta ja homma eteni siihen, että mun pää nousi siinä kiskomisen tahdissa ja täti otti jalalla tukea siitä tuolista repiessään hammasta ulos. Touhussa meni puoli tuntia ja arvatkaa sattuiko?

Kuka pelkää hammaslääkäriä?

Tunnisteet:

19 kommenttia:

Blogger NooranElämää kirjoitti...

Mulle ei laitettu kersana koskaan puudutusta, mutta nykyään haluun kyl aina puudutuksen :D Mun hammaslääkäri pelko alko joskus yläasteen tienoilla kun hammaslääkäri sanoi, että ei aio repiä hammasta irti ja kyllähän se sitten repikin. Lapsellehan kannattaa valehdella...

Olin tässä jonkun 4-5 vuotta käymättä hammaslääkärissä ja tänä vuonna oli pakko mennä kun hammas lohkes. Kunnallisessa oli ihana hammaslääkäri ja tuntu siltä, että pelot katos kokonaan, mutta yksityinen jolla hoidatin juurihoidot loppuun oli ihan kamalan kovakouranen ja pelot tuli takaisin :(

Nyt on sit joulukuulle varattu aika suuhygienistille ja en ehkä haluu ees ajatella montako kertaa joudun paikattavaksi, mutta pakko hoitaa nyt suu kuntoon ja en muuten aio enää ikinä pitää yli kahden vuoden taukoa hammaslääkäriltä.

Tahtoisin alkaa ajattelemaan, että mulle ei ees puhkee viisaudenhampaita kun muutamalla nuoremmalla kaverilla on jo ne vedetty pois, mutta kaipa ne ehtii tuolta vielä poksahtamaan.

Jee hehtaarikommentti. Toivottavasti muutkin viisurit lähtee sulta yhtä kivuttomasti kuin toi eka :)

19. lokakuuta 2009 klo 19.02  
Anonymous Tuhlaus kirjoitti...

Mä pelkäsin hammaslääkäriä ennen, mutta parin vuoden helvetti leukanivelen kanssa ja sen vuoksi tehdyt kymmenet käynnit suupolilla taltuttivat pahimman kauhun. Mun viisauden hampaat leikattiin kahdess erässä niin, että sain jotain rauhoittavaa suoraan suoneen sellaiset määrät, että muisti meni. Ei siis jäänyt siitäkään hommasta traumoja. Hieman mä edelleen inhoan sitä puudutuspiikin pistämistä vaikka muten olenkin neulakammosta eroon päässyt, mutta se on pieni hinta kivuttomasta hoidosta. Täytyy sanoa, että itse asiassa lähes kaikki aiemmat lääkäripelkoni (joita oli paljon) kaikkosivat melko tehokkaasti, kun kaiken maailman ronkkiminen, pistäminen ja leikkaaminen oli ihan arkipäivää parin vuoden ajan. Jotain hyvää siis sairastamisessakin. :)

19. lokakuuta 2009 klo 19.16  
Anonymous säfä kirjoitti...

apua, oot sä käyny laajavuoren ala-asteen kun kuulosti niin tutulta toi hammaslääkäri meininki?! :D

19. lokakuuta 2009 klo 20.48  
Blogger Jonna kirjoitti...

NooranElämää: mulakin on paha tapa pitää liian pitkiä taukoja hammaslääkärikäynneissä. pitäis kai parantaa tapansa:D

Tuhlaus: Se puudutuspiikki on kyllä aika ikävä:( Mulla hammaslääkäri on ainoa lääkäriammo mutta se onkin sitten astetta pahempi.

säfä: OLEN! Ollaanko kohtalontovereita?! :D Ja vähänkö repesin, että tunnistit:D

19. lokakuuta 2009 klo 21.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jonna, sä selvisit siitä! Sanoinhan että se menee hyvin, etkä taaskaan uskonu viisasta puhettani!

T. ex-kämppis joka on iloinen puolestasi <3

19. lokakuuta 2009 klo 21.21  
Anonymous säfä kirjoitti...

EI OO TODELLISTA!! :D:D: Kohtalon tovereita ollaan, ikuinen hammaslääkärikammo jäänyt sen tätskän jäljiltä!

Ihan villisti päätin veikata joskos oisit Laajiksen kasvatteja, muistelin, että olet alun perin Vantaalta. Niinhän siinä laulussa sanottiin, että "Laajavuoren kallioilta on hyvä ponnistaa, kohti maailmaa" (joo, toi soi mun päässä edelleen..)

19. lokakuuta 2009 klo 21.21  
Blogger Chérie kirjoitti...

PelkäänJAinhoan hamppilääkäriä. Oma lekuri on sellanen sadisti ja sit kerran ku kävin yhdellä toisella nii se teki samat asiat mutta 109 kertaa kivuttomammin!

19. lokakuuta 2009 klo 21.40  
Blogger kaappipissis kirjoitti...

pelkään!
nimim. tänään (syntymäpäivänään) juurihoidossa, ja tärisin niin, että tuolin yläpuolella oleva lamppu vispasi eestaas :S

19. lokakuuta 2009 klo 23.07  
Blogger veerra kirjoitti...

Mulle on aina laitettu puudutus.

Koin vähän samanlaisen pettymyksen, kun mulle tehtiin juurihoito :D kaveri kertoi, että hänen äitinsä oli ihan kusi sukassa siellä ja sanonut että se sattuu ihan kamalasti ja mä menin sit sinne hoitoon tärisevänä ja pelokkaana ku mikä. Ja arvaa, se puudutus sattu eniten. :D mä oikein kysyin siltä lääkäriltä vielä, et oliks tää muka tässä :D haha! ei kannata siis uskoa kaikkien puheita. :--D

hampaita ei oo vielä kiskottu, eikä kiskotakkaan, ellen saa kans vähintään tota kolmea puudutusta :D jos mun viisarit vaivaa kaks päivää vuodessa ja that's it, niin mun puolesta vaivatkoon, kunhan ei mitää tulehduksia tule :D

19. lokakuuta 2009 klo 23.30  
Blogger veerra kirjoitti...

Niin, siis viisUrit, ei viisArit :DD

19. lokakuuta 2009 klo 23.31  
Anonymous Nattuli kirjoitti...

Hirveä tarina! Onneksi nykyään tuollaisesta ei pääsisi kuin koira veräjästä. Eiköhän se puudutus ole jokaisen oikeus. Mielenkiintoista, että niinkin pieni lapsi on kuitenkin kestänyt sellaisen kohtelun. En ole käynyt hammaslääkärillä n. 6 vuoteen ja nyt pelkään, että lasku on niin iso,että joudun vararikkoon.
Kootut terveysuutiset täältä

20. lokakuuta 2009 klo 10.39  
Blogger Jonna kirjoitti...

ex-kämppis: okei, okei, okei sä olit oikeassa. Mutta se seuraava repinen sattuu ihan varmasti!

säfä: Mä osaan ton laukun kans yhä ulkoa! Olin vielä musaluokalla, niin jouduttiin esittämään sitä kaikissa kissanristiäisissä:D jos saa udella, niin minä vuonna oot syntynyt?

cherie: yyyh, vaihda heti sadistilääkäri pois!

kaappipissis: mulla se panikointi ilmenee ihan jatkuvana pölötyksenä ja sitten kun ei voi enää puhua niin tärinänä:D kiva synttäri sulla:(

veerra: kannattaa mennä tarkistuttaa ne hampaat koska mulla oli oireeton jättitulehdus ja leukaluu pehmennyt. En haluu pelotella mutta opin kyllä nyt, että kantsii käydä tarkistuksissa:)

Nattuli: Nyt en kyllä tajua että miten oikein pysyin tajuissa mutta kai sitä vain oli niin pelosta jäykkänä:)

20. lokakuuta 2009 klo 12.46  
Anonymous säfä kirjoitti...

Mä olen vuosimallia 91, eli huomattavasti suo nuorempi :) Isosisko taas 87 ja on kans laajislainen, vois olla enemmän sun ikäluokkaa? Me oltiin kummatki, sekä sisko että minä, saksan kielikylpy luokalla :)

20. lokakuuta 2009 klo 16.25  
Blogger Jonna kirjoitti...

säfä: Hah, ei olla siis oltu samaan aikaan laajiksessa, ite edustan 84-vuosikurssia:) Mulla oli saksanmaikkana Hellevi, tiukka mutta muuten kiva maikka:) ja en vieläkään voi uskoa, että tunnistit koulun hammaslääkärin perusteella! Se täti on tehnyt kyllä lähtemättömän vaikutuksen:) ( tai siis trauman)

20. lokakuuta 2009 klo 20.29  
Anonymous säfä kirjoitti...

Voooi, Hellevi! :) Oli mun luokan oma opettaja 1-5.lk ajan!

Lienee kyseinen hammaslääkäritätskä saanu aika monen kammoamaan hammashoitolassa käyntiä, eikä ihme! Jotain vikaa toimintatavoissa täytyy olla, jos noin pienestä kuvauksesta ihan kummallisessa yhteydessä heti tajusin, että EI VOI OLLA TOTTA, ton täytyy olla se sama! ;)
Mä jouduin vielä myöhemmin oikomishoitoonkin, ja sama lääkäri..

20. lokakuuta 2009 klo 22.46  
Blogger aNNiKa kirjoitti...

Ei meilläkään ollu puudutusta ikinä tarjolla ala-/yläasteella. Tai niin ainakin luulin ku en osannu sitä ikinä ite kysyä. Myöhemmin sit kuulin kavereilta, että kyllä niillä aina puudutettiin... Olipa juhlaa käydä sitten ensimmäistä kertaa jossain muualla kuin kouluhammaslääkärillä ja saada se piikki poskeen. Vaikka kyllä silti poratessa kädet oli nyrkissä niin että rystyset hohti valkoisina :D

20. lokakuuta 2009 klo 22.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

:DD mulla on samanlaisia kokemuksia viisureiden poistosta. Uskaltauduin hammaslääkärille vasta kärsittyäni kivusta leuan alueella viisi päivää!!!! Päivystyksessä odottelin ensin tunnin lekurille pääsyä ja sitten kun pääsin sinne, niin hammaslääkäri totesi alle minuutin tarkastelun jälkeen, että viisaudenhampaat pitää poistaa vasemmalta puolelta tulehduksen takia. Ja molemmat hampaat poistettiin, koska ei kuulemma ollut järkeä poistaa vain yhtä. Muistan sanoneeni siinä tuolissa maatessani "EIIIII" ja nopeasti sain ikeneeni kolme puudutuspiikkiä. Mun piti vielä mennä puoleksi tunniksi odottelemaan, että puudutus alkaisi tehota ja samalla nielin kyyneleitä, koska mieleeni tuli tuttujen kertomat kauhutarinat heidän omista viisaudenhampaiden poistoista. Mietin mm. sitä, että mitä jos hampaan poistamiseksi hampaani pitää hajoittaa osiin ja se olisi ollut kauheaa ja varmasti olisi tehnyt kipeää kaikista puudutuksista huolimatta, puhumattakaan niistä kivuista sitten jälkikäteen.

Sain sitten kutsun takaisin lääkärinhuoneeseen ja kädet hikoillen istuin odottelemaan hampaiden poistoa samalla, kun toinen hoitaja yritti rauhoitella mua :D No, onneksi hampaiden poisto meni kivuttomasti eli lääkäri vain otti ne hampaat pois.. eli ei tarvittu talttaa tai sen suurempaa repimistä. Se lääkärikin totesi lopuksi, että nämä hampaat lähtikin tosi helposti ja turhaan pelkäsin :D

21. lokakuuta 2009 klo 2.27  
Blogger suklaasydän kirjoitti...

Mikäköhän tossa puudutusasiassa on? Mullekaan ei annettu pienenä puudutusta, ja kävin (hemmetin tuskallisen) juurihoidon läpi tuolissa täristen. Ei siis mitään kammoa jäänyt mutta muistan vieläkin että se oli todella kipeää.

Viisurit kun multa postettiin niin puudutuspiikin (ihan yhden kanssa vaan) ei kyllä tuntunut missään. Ja vaikeat hampaat kun oli niin se lääkäri joutui vielä halkomaan sen hampaan kuopassaan että sai sen poistettua, muttei mitään fiilistä. Ikävät crunch-äänet vaan kuului mut tuntui pelkkää kivutonta painetta :)

22. lokakuuta 2009 klo 15.53  
Blogger Jonna kirjoitti...

säfä: Hellevi oli paras:)

aNNika: en tajua tota puudutuksen pihtailua!

Anonyymi: Mulla on vielä niiden kahden hampaan vetisy edessä:( toivottavasti menee yhtä kivuttomasti!

suklaasydän: tää on varmana ollut joku lama-ajan säästötoimi miks kukaan ei oo lapsena saanut puudutusta;D

25. lokakuuta 2009 klo 22.43  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu