Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Älä luota kirpputorimummoihin!

sunnuntai 30. joulukuuta 2007

Älä luota kirpputorimummoihin!

Tämä sunnuntai alkoi kirpputorikierroksella ystävän kanssa ja jatkui siitä lounaalle, äidin luo juoruaamaan, toisen ystävän kanssa syömään ja elokuviin. Kerrassaan mukava päivä huolimatta Helsingin ikuisesta marraskuusta ja mummosta, joka vei luottamukseni (mutta siitä myöhemmin).

Kirmasimme siis ystäväni kanssa Vallilan kirpputorille heti yhdeksäksi ja rynniessämme yhtaikaa ovista sisään osui katseemme samaan punaiseen takkiin. Lyhyen neuvottelun jälkeen sovimme, että minä saisin takin mutta ystäväni saisi seuraavan vaatteen/laukun/kirjan/kengät yms. josta kinastelisimme. Vaikka myyjiä oli tänään huomattavasti tavallista vähemmän, oli taas tavaroiden taso huomattavasti tavallista parempi:) Teimme siis molemmat kasan mahtavia ja edullisia löytöjä:) (tai melkein kaikki olivat mahtavia))

Alla minä poseeraamassa uuden takkini ja uuden laukkuni (ruskea) kanssa. Sekä uuden takkini ja ystäväni uuden laukun (vihreä) kanssa (tämä olikin sitten se tavara, jonka kohdalla kaverini vetosi etuosto-oikeuteensa)

Photobucket

Näissä kuvissani takkiparastani puuttuu vielä yksi nappi mutta yllätin itsenikin ja ompelin sen paikalleen heti äidin luokse päästyäni:)

Takki - Second hand 10euroa
Ruskea laukku - Second hand 5 euroa
Vihreä laukku - Second hand 4 euroa

Seuraavaksi katutyylikuva. Kuvassa tosin ystäväni uusien kirpparilöytöjensä (saappaat ja laukku)kanssa.

Photobucket

Aidot "lappityyliset" nahkasaappaat 12 euroa
Aito nahkalaukku 2,5 euroa

Näistä olen molemmista tositosi kade! Kumpa jalkani olisi sen yhden numeron pienempi!
ja miten saatoinkaan vain ohittaa tuon laukun! äh!

Ja nyt sitten mummoon, joka varasti luottamukseni. Näin aluksi. Pidän kovasti vanhuksista ja tulen heidän kanssaan toimeen. Historiafriikkinä näen heidät oivana kurkistusaukkona menneisiin tapahtumiin ja koen heidän elämäänsä värittävät vuosikymmenet kiehtoviksi. Kirpputoreillakin suunnistan usein suloisten mummojen kojulla ja juttelun lomassa teen usein myös kivoja löytöjä. Tänään kiva löytö oli kaunis ruskea mekko, jonka välittömästi ideoin yhteen uuden ruskean vyöni kanssa. Äsken tarvottuani 15 min sateessa kotiin, pääsin vihdoin kokeilemaan ja sovittelemaan uutta löytöäni. Arvatkaapa siis vain hämmästykseni kun mekkoa oikoessani kuului ensimmäinen RITS! Vedin kangasta hitusen erilleen ja kuului: RITS!RATS!RITS! ja sen jälkeen paluuta ei enää ollut. Mekko ei edes selvinnyt päälleni saakka!
Tässä kuva havainnollistamaan mekon tämänhetkistä tilannetta:

Photobucket

ÄÄÄÄÄÄH! Olen niin pettynyt! Se mummo todella myi minulle tämän saamattoman tekeleen hymy huulessa. Rahallinen häviö ei ollut sen enempää kuin 2 euroa mutta samperi sentään. kai nyt ihmisillä edes jotain periaatteita pitäisi kaupanteossa olla vaikka kirpputorilla ollaankin?

ARGH! että potuttaa.

-Jonna

ps. ostin vielä kivan käsilaukun mutta mekosta raivostuneena unohdin kuvata sen kokonaan. Siitä kuvaa luvassa myöhemmin:)

Tunnisteet:

8 kommenttia:

Blogger Sia kirjoitti...

Jospa se olikin kunnon sota-ajan nähnyt mummeli joiden periaatteena tunnetusti että mitään ei heitetä pois. Mummo-parka ei vain hoksannut että kaikki maailman ihmiset eivät seuraa samaa ideologiaa :D

31. joulukuuta 2007 klo 3.39  
Blogger Jonna kirjoitti...

sia: nii, ehkäpä en saisi tämän vuoksi menettää luottamustani kaikkia kirpparimummoja kohtaan:)

31. joulukuuta 2007 klo 9.12  
Blogger eew kirjoitti...

ihania laukkuja kaikki! :D

31. joulukuuta 2007 klo 12.09  
Blogger Jonna kirjoitti...

eew : kiitos! Laukkuja ei tietenkään olisi tarvittu enää yhtään enempää:D

31. joulukuuta 2007 klo 14.34  
Blogger Annh kirjoitti...

Kivoja laukkuja tosiaan! Enkä ymmärrä mistä ihmiset löytää noin hienoja kun itse olen yhden ainoan hienon löytänyt ja ulkomailta :D

Ja aika inhottavasti kävi mekon kanssa, kangas oli kuitenkin nättiä :)

31. joulukuuta 2007 klo 16.22  
Blogger Jonna kirjoitti...

annh: mulle taas käy niin, että kivoja laukkuja tunkee ovista ja ikkunoista mutta kivoja paitoja taas en meinaa löytää millään:)
ps. kannattaa kirpputorilla katsoa myyntipöytien alustat tarkoin. sinne usein hautautuu ainakin isommat laukut:)

31. joulukuuta 2007 klo 22.41  
Anonymous nelliina kirjoitti...

Iiks tuo punainen takki on ihana! Eikä ole valittamista tuossa suuressa vihreässä laukussakaan :) Harmi että mekkosi oli käyttökelvoton :(

2. tammikuuta 2008 klo 18.36  
Blogger Jonna kirjoitti...

nelliina: tuosta takista tuli lempparini samantien. muut takit ovat tulleet täysin hylätyiksi viimeisen viikon aikana. Harkitsen myös vakavasti tuon ystäväni vihreän laukun hienovaraista kähveltämistä;)

3. tammikuuta 2008 klo 22.04  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu