Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aikainen lintu nappaa hameen ja takin

lauantai 22. joulukuuta 2007

Aikainen lintu nappaa hameen ja takin

Tänään vihdoinkin tein sen! Kellon soittaessa aamulla kahdeksalta, pomppasin ylös (no, en ehkä sentään pompannut mutta nousin kumminkin) ja suunnistin kohti Vallilan kirpputoria. Sanotaan, että aikainen lintu nappaa madon ja taitaapa tuo vanha sanonta pitää paikkansa ainakin tämän aamun kohdalla. Olin paikalla jo yhdeksältä ja mukaan tarttui uusi takki ja hame, jolle voisin lähes antaa korkeimman vaate-kunnianimen, jonka tunnen eli Elämäntarkoitusvaate. Tämä kunnianimi syntyi kaksi vuotta sitten Cannesissa. Oli lomani viimeinen päivä ja sipsutimme ystäväni kanssa Naf Nafin (ihana kauppa, saisi jo rantautua Suomeen) ikkunan ohi. Siellä se oli. Trenssitakki, jonka Ranskan Cosmopolitan lehti oli valinnut yhdeksi kevään kauneimmista takeista ja jota olin jo aiemmin ihastellut (kuolannut). Koska oli loman viimeinen päivä, olivat rahavarani mystisesti kadonneet ja tilistä näkyi jo pohja. Piti siis keksiä syy ostaa tämä takki vaikkakin sitten lentokentälle menevän taksin hinnan uhraamalla. Kokeilessani sitten takkia ranskaa sirkuttavan myyjän asetellessa kaunotarta paremmin ylleni aivoni kokivat kirjaimellisesti välähdyksen. En voisi lähteä Ranskasta ilman tätä takkia. En voisi mitenkään elää ilman tätä takkia. Siitä syntyi kunnianimitys Elämäntarkoitusvaate, jota minä ja tämä kyseinen ystäväni käytämme aina kun olemme löytäneet jotain niin upeaa, että sille ei edes löydy sanoja. Tämä nimitys tietenkin myös oikeuttaa kalliitkin, budjetin ylittävät vaatteet. Noniin, asiasta hameeseen. Uusi löytöni on siis saanut tämän kunnianimen jo senkin takia, että oli hilkulla, että se olisi matkannut jonkun tuntemattoman keski-ikäisen naisihmisen mukana ties minne. Onneksi tämä turkkinaikkonen päätti harkita tätä viiden euron ostosta muutaman
sekunnin ja irrottaa otteensa hameesta. Tällöin syöksyin vaatetangon takaa ja nappasin hameen. Minun hameeni. Minun kokoani. Se oli himoa ensi silmäyksellä.

Tässä uusi Elämäntarkoitukseni eri tavoin maustettuna:

Photobucket

Photobucket

Toppi - Vero Moda
Hame (!) - Second hand
Kengät - Second hand
Violetti vyö - Seppälä
Kultakoristeinen vyö - Pieces
Laukku - Belizia


Takin kanssa tilanne ei ollut alusta lähtien yhtä selvä. Olemme vasta nyt päivän kuluessa siirtyneet kevyestä ystävyydestä johonkin syvempään. Kirpputorin kylmässä hallissa en ollut vielä aivan varma onko kyseessä juuri minun takkini. Malli tuntui oudolta päällä ja taskut olivat oudot. Toisaalta taas kangas oli ihana ja koko oikea. Muutaman tunnin tuttavuuden ja yhden ulkoilun jälkeen tunnen kuitenkin jo vahvaa yhdenkuuluvuutta.

Photobucket

Photobucket

Takki - Second hand
Kengät - Second hand

Onko sinulla ns. Elämäntarkoitusvaatteita? Vaatteita, jotka pelastaisit tulipalosta heti läheistesi jälkeen?


Jonna:)


ps. Tässä vielä kuva, joka on otettu tämän ensimmäisen Elämäntarkoitusvaatteen oston jälkeen. pussista pilkottava kangas on siis rakasta trenssiäni. Itse takista en vielä laita kunnon kuvaa, koska katson kultani ansaitsevan lähestulkoon oman postauksen;)

Photobucket

Tunnisteet:

6 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Naf Naf löytyy Suomesta Lempäälästä (!)

22. joulukuuta 2007 klo 17.38  
Blogger Jonna kirjoitti...

Oikeasti?! Miten pääkaupunkimme voi kulkea näin jäljessä:D
Kiitoksia paljon vinkistä!

22. joulukuuta 2007 klo 17.43  
Blogger Salla kirjoitti...

Ideaparkista tosiaan saa Naf Nafin vaatteita :) Ja pillitän täällä kohta, jos vielä kauemmin katselen ihanuus mekkoasi!

23. joulukuuta 2007 klo 15.40  
Blogger Sofii kirjoitti...

Ihana mekko ja ihana takki! Miksen minä ikinä löydä mitään noin ihanaa kirppiksiltä? :D

23. joulukuuta 2007 klo 16.37  
Anonymous nelliina kirjoitti...

Voi kateus tuon hameesi kanssa... mur. Mulle kans =D

23. joulukuuta 2007 klo 23.07  
Blogger Jonna kirjoitti...

salla: hih:) olen saattanut kokea samantapaisia tunteita joidenkin sinun vaatteiden kanssa:D argh. pakko lähteä ideaparkiin naf naf ostoksille.

sofii: kiitos! olen itsekin järkytyksestä sekaisin, että jotain näin hyvää tarttui mukaan:)

nelliina: ja mulle kasa sun vaatteita:)

23. joulukuuta 2007 klo 23.31  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu