Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

True Love

keskiviikko 19. joulukuuta 2007

True Love
Toinen matkailupostaukseni koskee tosirakkauttani Nizzaa. Minun ja Nizzan ensitapaaminen sijoituu syksylle 2005. Matkustin Ranskaan ystäväni luokse Suomen synkkää marraskuuta pakoon ja menetin sydämeni. Ettei tämä kirjoitelma mene täysin omaksi huokailukseni, olisi ehkä kohteliasta selvittää teille, miksi juuri Nizza on minulle se oikea.

Viisi syytä rakastua Nizzaan

1) Koko. Yleinen käsityshän on, että koolla ei ole väliä. Äsh. Nizza on täydellisen kokoinen. Se on tarpeeksi suuri, että siellä riittää uusia paikkoja löydettäväksi mutta silti tarpeeksi pieni ollakseen hallittava.


2) Nizza on monipuolinen. Siellä on toimiva keskusta kauppoineen, ravintoloineen ja yökerhoineen mutta myös Rivieran upeat rantamahdollisuudet. Kun upottaa shoppailun väsyttämät varpaansa kirkkaan turkoosin veteen ja antaa auringon lämmittää ei muuta tarvitse. Nizza on kietoutunut turvallisesti ympärille.

3) Nizzalla on kokemusta. Vanhakaupunki; Tunnelmallisia kujia, rapistuneita taloja, muusikkoja ja maailman paras jäätelö.

(Nizzasta löytyy myös maailman paras tiramisu)


4) Nizza osaa lahjoa. Kenkäkaupat vanhassa kaupungissa. Kujilta löydät edullisia kenkäkauppoja toinen toisensa jälkeen ja hinnat jäävät niin alhaisiksi, että tunnet saaneesi kengät ilmaiseksi.

Photobucket

5) Nizza ei vaadi kaikkea huomiota. Nizza on muutaman kymmenen minuutin matkan päässä Monacosta ja Cannesista. Vuoristossa taas on näkemisen arvoinen keskiaikainen Eze Village.

Photobucket
(Kallion sisään louhittu kauppa Eze Villagessa)


+ 6) Nizza ei käy tylsäksi. Suunnittelen parhaillaan neljättä reissua Nizzan luokse.
Minä ja Nizza. Jälleen yhdessä.

Photobucket

-Jonna

Tunnisteet:

3 kommenttia:

Anonymous Tuhlaus kirjoitti...

mä olin vuosi sitten syksyllä äidin kanssa viikon matkalla Nizzassa ja tykkäsin myös hurjasti. Modernin taiteen museo oli ihana paikka. Ja shoppailtua tuli aika rankasti. Ihania ravintoloita joka nurkassa. Ja minunkin mielestä kaupunki on just sopivan kokoinen. Tahtoo takaisin!!

http://www.tuhlaus.vuodatus.net

19. joulukuuta 2007 klo 20.32  
Blogger Jonna kirjoitti...

Ah, muitakin Nizzafaneja:) Sitä ei vain voi hehkutaa tarpeeksi. Joskus vanhana ja ryppyisenä tuhlaan elämänsäästöni ja ostan huoneiston Nizzasta eläkepäiviä varten.

19. joulukuuta 2007 klo 22.36  
Anonymous sara kirjoitti...

Minä en osaa varsinaisesti sanoa rakastavani Nizzaa, mutta yleensä Ranskan Rivieraa kyllä! Sukulaiseni asuvat Mentonin liepeillä, olin siellä marraskuusa viikon. Tuli siinä ajassa koettua koko Ranskan Riviera Cannesista ihan Italian rajalle asti! Italian Rivieraakin Sanremoon asti.

Kaikkein kivointa on tietysti vielä se, että toiset sukulaiseni ovat miljonääriporvareita (oikeasti!) ja asuvat Monacossa, ruhtinaanaukiolla.

26. joulukuuta 2007 klo 17.03  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu