Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Rakkaudesta trensseihin

maanantai 21. tammikuuta 2008

Rakkaudesta trensseihin

Tuon Polka Dots otsikon alla oleva tekstinpätkä kertoo minun olevan addiktoitunut trenssitakkeihin. Okei, ehkäpä "addiktoitunut" on hieman yliampuvaa mutta äärimmäisen innostunut pitänee ainakin paikkansa:) Vaikkakin komerostani ei taida löytyä yhtään takkia, joka "trenssin" virallisen määritelmän mukaan luettaisiin trenssitakiksi.

Trenssi, myös "trenchcoat" (alkuperäisen valmistajan nimen mukaan myös "burberry", "berberi" tai arkikielessä "perperi") on paksusta puuvillakankaasta, popliinista, gabardiinista tai nahasta valmistettu polvipituinen tai pidempi, irrotettava-vuorinen päällystakki. Trenssissa on myös yleensä 10 nappia, vyö, epoletit ja kiristysremmit hihansuissa.

Takin alkumuoto oli Burberryn vuodesta 1901 brittiarmeijalle valmistama upseerien sadetakki, joka ensimmäisen maailmansodan aikana sai nimityksen trench coat eli taisteluhautatakki.[1] Popliinitakilla tarkoitetaan myös trenssiä, vaikka se onkin vain yksi vaihtoehtoisista valmistusmateriaaleista.

Tietoiskun tarjosi Wikipedia

Miksikö pidän trensseistä niin paljon, että jaksan jaaritella niistä kokonaisen postauksen verran? Kerron teille kolme mahtavaa syytä.
1) Tämä on mahtavan pinnallinen. VYÖ! ah, pienellä vedolla makkarat piiloon ja vyötärö kapeammaksi. Tämä tyttö tykkää kun äsken ahmittu hampurilainen ei moikkaa kaikkia vastaantulijoita.
2) Olen oikeasti niin historiafriikki, että tykkään trensseistä jo tuon kiinnostavan sotatakkihistorian vuoksi.
3) No kun ne vaan on niin ihania.

Nykyisin vaatemaailmassa määritelmä on höllentynyt ja usein takkeja, joissa on vyö kuulee kutsuttavan trenssitakeiksi. Vaikka tuolla ulkona sateleekin vettä, räntää ja ties mitä moskaa, niin satuin haistamaan eilen kevään ja tästä innostuneena päätin esitellä teille neljä rakkainta kevät(trenssi)takkiani (ja miksei myös syksy)Näistä ei siis mikään täytä tuota virallista määritelmää mutta ne on kaikki ostettu trenssinimikkeellä. Ei siis mennä pilkunviilaajiksi ja päätetään, että takkini ovat trenssejä:)(ja anteeksi oikeasti noista kauheista "leikin supermallia"-kuvista! Aurinkolasit taas koska toinen silmäni oli oudosti turvonnut viiruksi nukkuessani ja en halunnut näyttää teille ilmiselvää yhdennäköisyyttäni Quasimodon kasvoihin)

Takki numero ykkönen on ostettu Pariisista viime keväänä. Olin jo pidemmän aikaa luonut päähäni hataria haaveita harmaasta takista ja totta kai sellainen hyppäsi silmilleni jo toisena päivänä eiffelkaupungissa:) Erittäin monikäyttöinen, mukava ja nätti takkiyksilö. Yhteinen tiemme jatkunee vielä pitkään.Seuraavan takin ja yhden elämäni suurimmista vaaterakkauksista löysin Cannesista keväällä 2006. Tälle takille olen antanut korkeimman tuntemani vaatekunnianimen: Elämäntarkoitusvaate. (Selvitys elämäntarkoitusvaatteesta, täältä )
Kun tämä takki osui silmiini elettiin jo lomani viimeistä päivää ja rahat olivat oudosti tehneet katoamistempun. Trenssi oli kuitenkin saatava ja ikinä en ole tuhlaamiani 90 euroa katunut. Tämä on suosikkini jokaiselle kevät-ja kesäpäivälle!
( + Ranskan Cosmopolitan valitsi tämän takin aikoinaan yhdeksi kevään kauneimmista takeista. Minulla on jokin pakkomielle mainita tämä aina puhuessani tästä takista;) )Takki kolmosen ja minun yhteinen matka alkoi viime elokuussa Barcelonan ZARAsta. Olimme vihdoin päättäneet reilaamisen ja edessä oli vain shoppailun ja rannalla makailun täyttämiä päiviä. Olin siis todella viettänyt edeltävät kaksi viikkoa Euroopan mitä ihanimmissa kaupungeissa, keskellä mitä ihanimpia kauppoja, ostamatta suurinpiirtein mitään. Barcelonassa pallo niin sanotusti lähti kädestä oikein olan takaa ja kupungin kaupat tuntuivat viimeisenä päivänä jo kovin tyhjiltä (rinkkani sen sijaan ei). Tykkään tästä takista kovasti. Musta tunnetusti hoikentaa ja sopii kaikkeen. Aina hyvä valinta siis:)Numero nelosta ihailin ZARAssa jo viime keväänä mutta jätin sen aina ostamatta 90 euron hinnan vuoksi. Kun takki sitten löytyi kesäalesta (tosin numeroa liian suurena) puoleen hintaan alennettuna, oli se pakko korjata mukaan. Olen hieman hysteerinen tuosta valkoisesta väristä ja tunnun aina saavan hampurilaisen ketsupit päälleni jos tämä takki on päälläni. Silti ihana ja kultaiset napit ovat kivaa glamouria:)Tälläistä tällä erää,
Jonna

20 kommenttia:

Blogger Tuuli kirjoitti...

PAITSI ETTÄ Ranskan Cosmo valitsi elämäntarkoitustakin punaisena kevään kauneimpien takkien joukkoon (ilonpilaajaa:) nännännäää!!!
Vieläkin maailman ihanin takki! Kivaa, että tuutte Pariisiin!

21. tammikuuta 2008 klo 21.54  
Anonymous nelliina kirjoitti...

Voi luoja tuo valkoinen trenssi kultaisilla napeilla on HIENO :O et turhaan saa tätä tunnustusta näköjään ;) eli sinulle on jotain blogissani. Tosin tällä kertaa blogisi aiheutti lähinnä järjetöntä kateutta :D

21. tammikuuta 2008 klo 22.14  
Anonymous Shandi kirjoitti...

Voi hitto miten joku voi näyttää noin hyvältä trenssissä! Kateus on niin valtava, että siihen ei löydy sanoja;D Ihanaa!

21. tammikuuta 2008 klo 22.28  
Blogger tipitii kirjoitti...

Noi kuvat sai mut himoitsemaan trenssiä. Mun lempparit noista oli ehkäpä musta ja se harmaa. Tahtoo kanssa!

21. tammikuuta 2008 klo 23.50  
Anonymous MouMou kirjoitti...

Voivoi, neljäs trenssi on upea:D Pakko saada oma!<3

22. tammikuuta 2008 klo 6.32  
Anonymous Cisel kirjoitti...

En ymmärrä miten eksyin vasta nyt ensimmäistä kertaa blogiisi, mutta sen voin sanoa, että pomppasit hetkessä "Päivittäin seurattavat blogit" - kategoriaani! ;)

Ja mitä tähän postaukseen tulee, olen itsekin jonkin verran hullaantunut trensseihin, ja nämä sinun yksilösi ovat todella upeita!

22. tammikuuta 2008 klo 10.01  
Blogger Jonna kirjoitti...

tuuli: äsh. ei tartuta tollaisiin pikkuseikkoihin.

nelliina: kiitos tunnustuksesta! ja kiva aiheuttaa toisinaan kateutta sinullekin sillä se on yleensä päälimmäisin tunteeni kun tutkin blogiasi:)

shandi: (Punastelen täällä) kiitos!

tipitii: Trenssi on aina hyvä lisä vaatevarastoon:)

moumou: kiitos! ZARA myy samantapaisia tänäkin vuonna:)

cisel: Oi, kiitos! Kiva, että jäät seurailemaan höpötyksiäni:)

22. tammikuuta 2008 klo 10.48  
Anonymous Shandi kirjoitti...

Ja myös minun blogissani on sinulle jotain.

22. tammikuuta 2008 klo 13.18  
Anonymous Calin kirjoitti...

Kerroppa missä asut ni tulen ja ryöstän tuon kolmostakin sulta :D

AIVAN IHANA!

Perhana löysit ja veit mun unelmatakkini :DD

22. tammikuuta 2008 klo 17.15  
Blogger Jonna kirjoitti...

shandi: ! kiitoksia paljon !

calin: enpäs taida kertoa mutta jos joskus päätän hankkiutua siitä eroon, olet eka johon otan yhteyttä:)

22. tammikuuta 2008 klo 22.52  
Blogger Ranna kirjoitti...

Samis!
Minäkin ostin tuon saman Zaran trenssin kesäalesta ja kokoa liian isona, tummansinisenä tosin. :)
(Tosin ne Zaran koot tuntuvat olevan kovasti niukempia kuin muissa kaupoissa.)

23. tammikuuta 2008 klo 0.28  
Blogger pnkd kirjoitti...

Ensimmäinen ja viimoinen miellyttävät mun simmuja eniten. Ton ekan erityisesti (vajaamittaisuudensa takia) haluvan itselleni mustana!

23. tammikuuta 2008 klo 0.33  
Blogger Dolce Vita kirjoitti...

Upeita, upeita trenssejä!!! Ihan kateeksi käy. Minulla on vain yksi trenssitakki, se on tätini vanha ja 70- luvulta. Pitääkin kaivaa se kaapista kevääksi käyttöön!

23. tammikuuta 2008 klo 8.49  
Blogger Jonna kirjoitti...

ranna: ja minä olen viime kesästä lähtien kironnut, että en ottanut sitä sinistä silloin:)

pnkd: Kaverini osti tuon saman nimenomaan mustana:)

dolce vita: ui, ui 70-luvulta? Haluaisin niin tuollaisen vanhan kunnon trenssin!

23. tammikuuta 2008 klo 9.24  
Anonymous Mary kirjoitti...

Alkoi tehdä mieli itsellekkin trenssiä. Toi harmaa on aivan ihana.

23. tammikuuta 2008 klo 13.52  
Blogger Jonna kirjoitti...

mary: kiitos! ja siitä vain ostoksille. Trenssi on aina hyvä ostos:)

23. tammikuuta 2008 klo 14.44  
Blogger Kashmirtröja kirjoitti...

Wau, aivan upeita trenssejä omistat! Itsekin pidän kovasti näistä takeista, ne ovat jotenkin klassisen naiseuden symboli siinä missä LBD ja korkkarit :) Itse en ole kyllä vielä unelmieni yksilöä löytänyt, ehkäpä tänä keväänä sellainen tulisi vastaan...

23. tammikuuta 2008 klo 18.56  
Blogger Jonna kirjoitti...

kashmirtröjä: olen ihan samaa mieltä trenssien naisellisuudesta. Noissa takeissa olo on aina kuin jossain elokuvassa, tai ainakin lähempänä sellaista elokuvanaisellisuutta kuin tavallisesti:)

24. tammikuuta 2008 klo 12.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosta sun isosta kuvasta, jossa sulla on päällä toi valkonen takki nii mulle ainakin tulee mielee ihan Katie Holmes!

25. tammikuuta 2008 klo 20.38  
Blogger Jonna kirjoitti...

anonyymi: kiitos! pelastit aamuni kommentillasi:)

26. tammikuuta 2008 klo 10.19  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu