Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päivät Pariisissa

torstai 3. huhtikuuta 2008

Päivät Pariisissa




Kotona ollaan ja kaikki näyttää tismalleen samalta kuin lähtiessä. Elinen kotiinpääsy ei kuitenkaan sujunut ihan ongelmitta. Kone oli myöhässä melkein tunnin ja koska olen tälläinen ylistressaaja, olin saapunut kentälle kaksi tuntia aiemmin. Odottelua kertyi sitten mukavat kolme tuntia. Olipas muuten tyhmä lentokenttä, tai ainakin se gate jolla itse istuskelin. Siellä ei ollut vessaa! Jos halusi päästä luonnollisille tarpeillee, piti lähteä pois portilta ja mennä uudelleen turvatarkastuksen läpi. Argh! nimimerkki: Join pikavauhtia pullon pepsiä ja menin sitten sen samperin turvatarkastuksen läpi kolmesti:D Mutta, hengissä selvisin. Nyt Pariisista.


Ei liene yllätys, että Pariisi on kaunis. Se on oikeasti sydäntä särkevällä tavalla kaunis.

Perjantai


Matkani alkoi vanhalta tutulta Helsinki-Vantaalta ja samalla lähes menetin mielenterveyteni rippeet. Olin tietty yliaikaisin portilla mutta olin varautunut. Minulla oli kasa suklaata, limua ja kirja. Oloni oli siis mitä mukavin. Olin lähdössä Pariisiin ja samaan aikaan jossain kaukana Helsingin keskustassa koulukaverini väänsivät luentokuulustelua. (hah!) Tämä harmonisen tunnelmani rikkoi kuitenkin samalle lennolle tulossa ollut perhe. Kolme alle kymmenenvuotiasta tyttöä juoksenteli ympäriinsä kirkuen, huutaen ja työnnellen tavarakärryjä (välillä myös muiden ihmisten päälle) No, tykkään lapsista, joten en jaksanut häiriintyä. sillon kuvaan astui lasten äiti. Hohhoijaa. Se täti oli sellainen Ilkka Kanervan kohublondin näköinen tuhdimpi pakkaus, joka aina välillä kaappasi jonkun lapsistaan syliin ja kihersi (kovaan ääneen) "Äidin oma pikku kulta, mistä tiesit mulle syntyä, mistäs tiesit mulle syntyä..." No, ei tässä vielä mitään mutta kun nainen sitten alkoi laulaa kovaan ääneen "Menolippu"-biisiä, oli pakko paeta kauemmaksi istumaan ja rukoilemaan kaikkia mahdollisia jumalia, että istumapaikkani ei sijaitsisi Perhe Iloisen vieressä. Se ei muuten sijainnut. Selvisin.

Pariisin päässä matkasin junalla lentokentältä Pariisiin ja pääsin siellä kasvokkain mukavan emäntäni Tuulin kanssa. Heitettyäni tavarat Tuulin kämppään, painuimme tustustuttamaan minua kauppojen
ihanaan tavarapaljouteen. Mukaan tarttuikin heti kahdet mahtavassa alessa olleet nilkkurit vielä ja mahtavammassa alessa ollut paita KooKaista.


Lauantai

Täydellisen kaunit aurinkoinen kevätpäivä herätti meidät ja tuli kova kiire kaupungille. Tein pienimuotoisen hyökkäyksen Tuulin vaatekaapille ja kokosin päälleni oman unelma-asuni. Monen tunnin kaupunkikiertelyn jälkeen jalkani olivat punaisten korkokenkieni ehkäpä
ikuisesti vahingoittamat mutta tuskaa lievittivät ihanat ranskalaiset leivokset:) Nami!







Sunnuntai




Vesisade ei estänyt ennalta suunniteltua torimatkaa. Sateenvarjon alla kyyhöttäen kiersimme urheasti torin, joka voisi saada kunniamaininnan tyylittömimmistä tavaroista ikinä:) Vai mitä sanotta vaaleanpunaisesta verkkokankaisesta liehuhihaisesta paidasta, jonka etupuolelle on kirjottu Playboypupu mustilla paljeteilla, ja takana on vielä mustat samettinyörit? Torin yhteydessä oli kuitenkin myös ihana antiikkitori. Upeita huonekaluja, koruja ja mielettömiä vintagevaatteita! Löytämässämme kaupassa oli ikivanhoja kirjottuja korsetteja, helmikoristeltuja iltapukuja ja nyöritettäviä kenkiä. Ikävä kyllä siellä oli myös tiukkailmeinen myyjä, joka päättäväisesti esti valokuvausyritykset. Onneksi Tuuli ehti näppäämään yhden kuvan, ennen täti tomeran ilmestymistä. Olisin enemmän kuin mielelläni oli ostanut kaiken mitä antiikkitorilla myytiin, mutta ikävä kyllä Chanelit ja muut merkki-ihanuudet olivat lompakolleni pikkaisen liian raskas juttu:) Ostin kuitenkin torilta itselleni uudet Converset 35 euroa! Ne ovat oikeasti aidot ja
ehkäpä pikkuisen myös varastetut;)
Illalla pistäydyimme vielä parilla drinkillä. Tästä tapahtumasta en kuitenkaan voi julkaista kuvaa, koska kiellän olevani kuvissa esiintyvä henkilö;)



Maanantai

Emännälläni oli koulua ja minä shoppasin kuin mielitautinen. Mukaan tarttui kaksi uutta takkia, kaksi mekkoa, sukkia ja neuletakki. Välillä tankkasin itseäni patongilla Luxenburgin puistossa. Mutta ah! Mitä löytäjä ja suurin osa hirvittävällä alennuksella (kuvia ostoksista muuten myöhemmässä postauksessa!)






Tiistai

Viimeinen kokonainen päivä. Kiersin taas itsepintaisesti kaupunkia vaikka jaloissani tykytti jo parikin ikävää rakkoa. Päätin kuitenkin jättää ne tylysti huomioimatta. Kävely vieraissa kaupungeissa
on näet minulle lähes ylivoimaisesti parasta viihdettä. Tykkään harhailla päämäärättömästi
ja istuskella puistoissa. Mukaan tarttui taas jotain kivaa. mm palkinnot tulevaan kilpailuuni:)
Illalla vein Tuulin synttäri-illalliselle. Oli muuten suomalaisesta näkökulmasta hauskaa mennä syömään vasta illalla kymmeneltä:) Ruoka oli jotain
sanoinkuvaamattoman ihanaa ja jäkiruokatiramisua en edes yritä kuvailla:)





Keskiviikko

Viimeiset nopeat ostokset ja tuliaiset pikkuveljille. Hei, hei Pariisi!




Myöhemmin oma postaus ostoksista...

Jonna:)

Tunnisteet:

17 kommenttia:

Blogger Sara kirjoitti...

Ähh! Matkasi kuulostaa sanoinkuvailemattoman ihanalta, minäkin tahdon Pariisiin! Kaikki muut vain matkustelevat ja minä en käy ikinä missään... (tai no, olen luultavasti lähdössä jo toistamiseen tänä keväänä sukuloimaan to the French Riviera - mutta silti!)

Pariisissa on uskomattoman kaunista kuviesi perusteella. Odotan innolla ostosten esittely postausta! :)

3. huhtikuuta 2008 klo 12.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

huoh.. vielä kaksi ja puoli piiiiiiitkää kuukautta Lontoon lomaan.. tää postaus ei ainakaan auttanut matkakuumeeseen :D mutta ihanasti kirjoitettu, jään odottelemaan ostospostausta!

3. huhtikuuta 2008 klo 14.35  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Oi, kuulostaa ihanalta! Omasti viime visiitistä on jo liikaa aikaa. Harmi, että nyt on kaikki pitkät viikonloput jo täynnä ja Pariisiin kuitenkin n. 8h kestää junalla, ei järkeä lähte pe-su... Eikä siellä ole just tällä hetkellä tuttujakaan. Mä oon alkanut jo niin tottua siihen että joka paikassa on ilmainen majoitus, että tuntuu kauheelta rahantuhlaukselta maksaa majoituksesta jossain!

3. huhtikuuta 2008 klo 14.39  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Tuo lauantain neule on täydellinen! mistä ihmeestä tuollaisia taiotaan?

Muutenkin lomasi kuulostaa aivan ihanalta, ja olen kyllä superkade. Onneksi kesällä päästään Eurooppaa kiertämään ja varmaan Pariisissakin tulee pyörähdettyä:)

3. huhtikuuta 2008 klo 15.43  
Blogger MouMou kirjoitti...

Mitä, etkä huomannut, että tänne on tullut kevät?:O

3. huhtikuuta 2008 klo 17.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi, matkasi kuulostaa ihanalta! Matkakuumeeni sen kun vain kasvaa tämän postauksen seurauksena.

3. huhtikuuta 2008 klo 17.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla,että lomasi oli onnistunut.:) Asun tällä hetkellä itse Pariisissa ja kaupunki on kieltämättä kevätauringossa niiiiin kaunis.

Mutta asiaan:
Ilmeisesti ostit nilkkurisi Mink-nimisestä liikkeestä? (vai päättelenkö kuvasta väärin?)Jos kyllä,niin muistatko missäpäin kyseinen liike sijaitsee?

Kiitokset jos ehdit vastaamaan.

3. huhtikuuta 2008 klo 17.48  
Blogger Amy kirjoitti...

Ihastuin ensi silmäyksellä blogiisi kun päädyin tänne nelliinan sivulta :)

3. huhtikuuta 2008 klo 23.19  
Blogger Lotta kirjoitti...

Ihanalta kuulostanut reissu(: Blogisi on aina aivan mahtavan kivaa luettavaa, joten ostospostausta odotellessa:)

4. huhtikuuta 2008 klo 11.14  
Blogger Lotte K kirjoitti...

En malta odottaa ostospostausta! Aivan ihanalta vaikuttaa reissusi, kauniita kuvia ja tyylikkäitä asuja :)

4. huhtikuuta 2008 klo 18.23  
Blogger Jonna kirjoitti...

s: ah! rakastan ranskan rivieraa! Nizza on yksi lempparikaupungeistani:)

nelliina: Lontoo... sinne kun joskus tulisi eksyttyä. Tällä tytöllä on jäänyt matkaamatta Englanti kokonaan:)

herttainen: Kuulostaapa aika ihanalta asua JUNAmatkan päässä Pariisista!

sarakissa: Oi! Se neule on ihana! Kaverini oli ostanut sen törkyalella jostain ranskalaisesta kaupasta.

moumou: Huomasinhan se sitten lopulta kun pääsin pariisimaailmastani pois:)

pinja2: Kiitos! ja ps. lentolippuja myydään välillä ältsin halvalla:) Siitä vain muailmaa kiertelemään:)

parisfinland: Nyt laitoit pahan... Olen aivan ältsin huono katujen nimissä. Yritän muistaa kysyä kaveriltani tien nimen ja infoan sitten täällä:)

amy: kiitos:) Mukava kuulla, että tykkäät!

lotte: kiitos:) :)

lotte k: kiitos! ja nyt on ostospostaus laitettu:)

4. huhtikuuta 2008 klo 18.51  
Blogger Tuuli kirjoitti...

parisfinland ja jonna: koska kaveri lukee innolla Jonnan postauksia, hän voi ihan itse vastata =)=) Mink on rue de Rennesillä, 6:ssa arrondissementissa. En muista ihan tarkalleen millä tasolla, mutta samalla puolella tietä kuin zara, fnac (lähempänä montparnassen tornia kuin Gap). Jos tästä oli mitään hyötyä=)=)
Oivoi jonsujonsu, oli kylä ihan huippua, kn olit käymässä!

5. huhtikuuta 2008 klo 13.43  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Ja vielä: Mink on aika paljon kalliimpi kuin noiden kenkien hinnoista voisi päätellä. He myivät joitain jämäeriä 19 eurolla. Ei mikään huippukallis, mutta ei ehkä kannata olettaa löytävänsä 19 euron kenkiä. Mutta joskus lykästää=)=)

5. huhtikuuta 2008 klo 13.45  
Blogger Jonna kirjoitti...

tuuli: ah, kiitos informaatiosta, en vielä edes ehtinyt kysyä sulta:) oot just paras. Ja oli tosi kivaa. Mun pitää varastaa pankki ja tulla uudelleen:)

5. huhtikuuta 2008 klo 14.37  
Blogger Eveliina kirjoitti...

Toi lauantain viitta/keeppi/neule on aivan taydellinen! tolllasta oon ettiny jo pidempaankin mutten mistaan loyda kivasti istuvaaa :/

7. huhtikuuta 2008 klo 2.59  
Blogger Jonna kirjoitti...

bella durmiente: Aaah! tuo keeppi on maailman täydellisin! Yritin varastaa sen kaveriltani pariin otteeseen mutta jäin aina kiinni:(

8. huhtikuuta 2008 klo 23.23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuuli,Jonna: Suuri kiitos tiedosta. Uskomatonta,että oon ylipäänsä onnistnut kyseisen liikkeen missaamaan. (asun viereisellä kadulla ja kävelen ohi lähes päivittäin...) Mutta löytyipähän ainakin helposti ja hyviä ostoksiakin tarttui mukaan. Kiitos siis tästä.:)

12. huhtikuuta 2008 klo 10.31  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu