Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Farkkuilua laukkuilun sijaan

keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Farkkuilua laukkuilun sijaanKoin tänään suuren henkisen kamppailun. Kaikki varmaan tietävät ne joka toisella ihmisellä olalla roikkuvat Longchampin laukut? No, olen puolisalaa haaveillut sellaisesta laukunretaleesta jo pari vuotta. Aikoinaan pääsykoepuurtamisen aikana jopa lupasin sellaisen itselleni jos koulun ovet aukenevat. No, aukenivathan ne mutta laukkua en ikinä hankkinut. Sainpas tuossa pääsiäisloman aikana sitten käsiini 40 euron lahjakortin Stockmannille ja päätin vihdoinkin täyttää pitkällisen kaipaukseni kun kerran saisin lahjakortilla korvattua puolet veskan hinnasta. Tänään luentojen välisellä tauolla marssin iloisesta kohti vanhaa kunnon minkkiturkkimummojen täyttämää Stockaa ja laukkuosastoa. Alkoi pitkä ja harras värien vertailu. Hipelöin vuoroin ruskeaa, punaista ja vihreää laukkua. Testasin jokaista olallani ja kädessä roikkumassa. Olin jo päätynyt punaiseen kun aloin pohtia, miksi koko touhu tuntui niin vastenmieliseltä ja "pakolliselta". Ajatus kokonaisen 40 euron tuhlaamisesta teki mahan kipeäksi. Tutkailin uudelleen käsissäni olevaa laukkua. Olihan se IHAN kiva mutta 40 euroa? Kokonaisuudessaan 80? Pidinkö oikeasti laukusta vai vain ajatuksesta omistaa sellainen laukku? Vein kassin takaisin telineeseen ja olo keveni heti.
Stockmannin kirkkaiden valojen alla pohdin, mitä oikeasti tarvitsen. FARKUT! Ne H&M:ltä hankkimani muuttuivat kasaksi löysää kangasta heti ensimmäisen pesun jälkeen. Eivätkä edes söpösti "poikaystäväfarkku"tyyliin vaan ennemmin "hankittu pimeässä käsikopelolla". Suuntasin askeleeni One Wayhin. Jo ovella minua tervehti kyltti alennetuista Dieselin farkuista. Kaappasin yhdet mukaani ja painuin sovituskoppiin. 15 minuutin kuluttua poistuin kaupasta uusien farkkujen onnellisena omistajana. Alkuperäinen hinta oli 120 euroa, stockakortilla 95, miinutettuna 40 lahjakortti. Oman osuuteni, 55 euron maksaminen ei tuntunut pakolta vaan mitättömältä muodollisuudelta. Kävellessäni takaisin yliopistolle bongasin yhdeksän Longchampia. Tunsin pienen kateuden pistoksen mutta farkkukassin iloinen heilunta häivytti sen nopeasti. En edes malttanut odottaa kotiin saakka vaan vaihdoin farkut päälleni jo koulussa, käyttäen yliopiston vessaa pukukoppinani:)

Photobucket

toppi - NafNaf
huivi - Lindex
FARKUT - Diesel
Hello Kitty-sukat - H&M
rannekoru - Snö of Sweden


Opin muuten eilen, että en taida olla kovinkaan kypsä 23-vuotias. Leikimme hoidokkieni kanssa legoilla "taistelua" ja täytyy tunnustaa, että minua nyppi aivan suunnattomasti, kun heti alussa sanottiin "Sovitaanko, että me sit voitetaan ja sä häviit." Ei ole reilua! Oli siinä sitten kivaa seurata kun oma taistelulaiva revitään tuusannuuskaksi kun näiden viisi-ja kolmevuotiaiden teoksiin ei saanut edes koskea. "Sovitaan, että rajan tälle puolelle ei saa hyökätä." Arvatkaapas vaan kummalla puolella rajaa oma alukseni oli?

Photobucket

Eipä muuta tällä kertaa...( paitsi, että arvatkaas kuka lähtee YLIHUOMENNA PARIISIIN?!)


Jonna:)

Lonchamp

Tunnisteet:

18 kommenttia:

Blogger tipitii kirjoitti...

Oikean valinnan teit musta. En oo koskaan tykännyt noista laukuista erityisemmin, ne tuo mun mieleen lääkäri-äidin mainoskassit, joihin on painettu jonkin lääkefirman logo. (Joo, älkää ampuko ;D) Hyvännäköiset farkut kyllä löysit.

Kyllä sitä aina välillä saa lapsettaa, eikä se ihmekään ole tuollaisilla säännöillä

26. maaliskuuta 2008 klo 22.26  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Mäkään en ole koskaan ihastunut noihin laukkuihin, en oikein tajua sitä juttua ollenkaan. Tosin en muutenkaan harrasta merkkilaukkuja :) Parempi valinta nuo farkut! Sitäpaitsi ei ole kovin kivaa jos jokaisella vastaantulijalla heiluu olalla sama kassi.

Oon muuten ihan samanlainen, jos ostaa jotain hirveen kivaa eikä heti pääse kotiin, on pakko mennä jonnekin vessaan vaihtaan vaatteet:) ai mikä itsehillintä..

27. maaliskuuta 2008 klo 1.00  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Niin ja vielä: hyvää matkaa! tahtoo kanssa jonnekin, nyt heti.

27. maaliskuuta 2008 klo 1.02  
Anonymous Amelie kirjoitti...

Sama tilanne kävi mullakin! Haaveilin kyseisestä laukusta vaikka kuinka kauan kun sitten tuli viimein mahdollisuus ostaa laukku roimalla alennuksella miinustetttuna aloin miettiä asiaa tarkemmin. Halusin laukun koska se oli Longchamp, muutenhan se kangas on ihan jotain markettien halpis kassien kangasta ja nahkaa on vain läpässä. Ja kun katsoin laukkua tarkemmin totesin, että se on RUMA.

Ja niitä laukkuja on niin monella ettei kiinnosta enää. Olen myös huomannut että useimmalla tyttösellä joka kyseistä laukkua kantaa on myös se pakollinen Burberryn ruutuhuivi (beigenä tai vaaleanpunaisena), matalat vaaleat pillifarkut ja vaaleat loaferit (tosin ei näin talvella) ja mietin että onneksi en näytä noin tylsältä:)

27. maaliskuuta 2008 klo 8.35  
Blogger Dolce Vita kirjoitti...

Minustakin päätöksesi oli oikea. Parempi farkut, kuin tusinalaukku. Ja ihanaa Pariisin matkaa :)

27. maaliskuuta 2008 klo 8.46  
Blogger Calin kirjoitti...

Täysin oikein valinnan teit etten hurahtanut laukun ostoon. Ois siine muutama euro mennyt hukkaan. Itse en edes tykkää laukun visuaalisesta näöstä, jotenkin...äh..tylsä..

Sano lapsille, että seuraavan kerran täti rökittää ne ja kunnolla :D mä olen oppinut, että kyllä aikuisenkin lapsen täytyy saada voittaa, jo ihan senki takia et lapset oppii häviämään.Ja oppivat olemaan hyviä häviäjiä.

Ja oliko pakko muistuttaa, että lähdet Pariisiin....BYÄÄÄÄHHHHH! *painuu sohvan alle kateellisena mutisemaan omaa kurjuttaan Suomessa* laitan sun blogin pirtsakka vie kohta boikottiin ja palaan tänne vasta kun olet kotiutunut pois Pariisista :DDD

27. maaliskuuta 2008 klo 10.29  
Anonymous Nene kirjoitti...

Nuo kassit olivat ennen oikein kivoja, mutta kauheaa, kun niistä tuli osa tietyntyyppisen teinitytön uniformua... Harmillista, kun arvokkuus katoaa hyviltä laatutuotteilta. Mulla on muutama iso Longchamp-kassi Hulluilta päiviltä hankittuna ja olen käyttänyt niitä rantakasseina... :D Muut ovat jääneet nykyisen maineensa vankeina kaapin perälle odottamaan parempia aikoja. Pitää myös muistaa, että Longchampilla on tuon kassikokoelma lisäksi tyylikkäitä nahkalaukkuja, joten koko merkki ei mielestäni ole vielä tuhoon tuomittu...:)

27. maaliskuuta 2008 klo 12.58  
Blogger MouMou kirjoitti...

Kylläpä istuvat hyvin!:O Onnea täydellisten farkkujen johdosta!:D Minä vielä etsiskelen omiani...;)

27. maaliskuuta 2008 klo 14.46  
Blogger Salla kirjoitti...

Oikea valinta! Mulla oli joskus kokonainen armeija longchampin laukkuja, mutta eipä ole enää kuin kaksi, joita hävettää käyttää julkisilla paikoilla teinileimansa vuoksi :D

Dieselin farkut sen sijaan ovat parasta mitä tiedän!

27. maaliskuuta 2008 klo 15.04  
Blogger Sofii kirjoitti...

Hienot farkut löysit! Itse omistan yhden pienen, mustan Longchampin laukun, jonka sain joululahjaksi jokunen vuosi sitten. Pidän laukusta paljon ja käyttöönkin se pääsee aina välillä, viis siitä pissaliisa maineesta! Mielestäni kuitenkin suuret Longchampin laukut ovat turhan kauppakassimaisia. :)

27. maaliskuuta 2008 klo 16.27  
Anonymous pippi kirjoitti...

Mikä tuon farkkujen mallin nimi on? Tai ovatko nuo siis ne tän kk:n kantisfarkut? Näyttää tosi hyviltä. :)

Mulla on aika monta longchampia, eri mallisia kylläkin kaikki, ja vähän kyllä ärsyttää se teinileima, mutta toisaalta en jaksa antaa sen häiritä.

27. maaliskuuta 2008 klo 17.10  
Blogger neiti Y kirjoitti...

Mä omista 3 Longchamppia (älä sano mitään!!) ja tykkään niistä hurjasti. MUTTA on alkanu vituttaa niin pahasti kun jokaisella vastaantulijalla on samanlainen. Aika masentavaa... No mutta eipäs ruikuteta :DD

27. maaliskuuta 2008 klo 18.56  
Blogger Mitu kirjoitti...

Joo, teit ihan oikean päätöksen :) Ihanat farkut muuten, mäkin tarttisin uudet.

Oi, Pariisiin! Ihanaa, onhan matkalaukkusi sopiva jäniksille?

27. maaliskuuta 2008 klo 19.36  
Blogger *~SL kirjoitti...

Noita Longhchampin laukkuja näkyi Nizzassa suunnillen joka toisella! ihan käteviä ja hienoja ne kyllä on, minunkin on pitänyt ostaa sellainen jo pitkän aikaa mutta ei ole vaan tullut ostettua, aina on löytynyt jotain muuta..
Hyvää matkaa!:) ota paljon kuvia!

27. maaliskuuta 2008 klo 20.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niin kuin moni muukin on sanonut, teit ihan oikean valinnan munkin mielestä. Fiksumpaa ostaa tarpeelliset ja hyvännäköiset farkut kuin laukku päähänpinttymän vuoksi. Itse en ole oikein koskaan edes tykännyt noista laukuista. Niin paitsi joskus lukion ekalla, kun kaikilla oli sellainen ja munkin oli ihan pakko saada. Onneksi en kuitenkaan mennyt vähiä ropojani silloin laukkuun tuhlaamaan, koska näin jälkikäteen ajateltuna, se olisi todennäköisesti jäänyt melko käyttämättömäksi.

27. maaliskuuta 2008 klo 21.24  
Blogger Jonna kirjoitti...

tipitii: Ja kerran Valituista Paloista sai samantapaisen kassin tilaajalahjana:D

sarakissa: Hih, tottahan toki se uusi vaate täytyy heti saada päälle:)

amelie: Onkohan siitä Longchamp + Burberry olemassa jokin ohjesääntö. Jos käytät toista on pakko käyttää toista myös:D

dolce vita: Kiitos:)

calin: Ajattelin kyllä seuraavan kerran jyrätä hoidokkien joukkueet "taistelussa". Kyllä hävimäinen pitää myös oppia:) (Vaikka itse olen siinä yhä äärettömän huono...)

nene: Olen katsellut niitä nahkalaukkuja mutta hui, kun ovat kalliita!

moumou: Onnea farkkumetsästykseen!

salla: Nämä farkut ovat kyllä aivan mielettömät! Parhaat farkkuni ikinä:)

sofii: Hmnn. Lahjaksi olisi kätevää saada tuollainen laukku:) Kun tavallaan sen silti haluaa mutta ei vain viitsi ostaa...

pippi: Ikävä kyllä en tiedä näistä pöksyistä enempää kuin, että Dieselin ovat:)

neiti y: Hih, kyllä minäkin niitä laukkuja pikkaisen vielä himoitsen...

mitu: Rinkassa olisi tilaa pieneen tilaan käpertyvälle matkaajalle. Varpaat vain suuhun ja kyllä sinne mahtuu!

*~sl: Ovat kuulemma myös kestäviä laukkuja:) Itse en taas ole nähnyt missään muussa maassa kuin Suomessa tälläistä kasaumaa Longchampeja:)

pinja2: minulle iski tarve saada tuollainen laukku oiekastaan vasta yliopistossa. Lieneekö jotain oikisaivopesua:D

27. maaliskuuta 2008 klo 21.59  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Ihanaa, hyvä tyttö! Onneksi et ostanut sellaista laukkua, niistä tulee mieleen kaikki 15-vuotiaat tytöt. Mäkään en ole ikinä oikein ymmärtänyt noita laukkuja. Kauhean kalliita kangasrätkyjä. Etsitään Pariisissa sulle kivempi laukku.

Ja ymmärrän ton "sovitaan sitten, että sä häviät" -ärsytyksen. Kun pelattiin kyseisten hoidokkien kanssa, selitin itselleni, että kasvatuksellisista syistä on hyvä, ettei sovita etukäteen että he voittavat ja mä häviän. Sehän ei opettaisi niille lainkaan todellisia arvoja. Olin sen verran jalo, että pelasin vähän "löysemmin", ja siten hävisin. Mutta että sovittaisiin saman tien, että mä häviän; no way! Kyllä sitä tunsi itsensä fiksuksi ja kypsäksi.

28. maaliskuuta 2008 klo 12.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Helvetin hyvä perse ja kivat farkut

28. lokakuuta 2009 klo 19.02  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu