Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Suomituliaisia ja shoppailua äidille

torstai 2. lokakuuta 2008

Suomituliaisia ja shoppailua äidille

Iiiiih! NELJÄ YÖTÄ NYKKIIN! ja KAHDEKSAN YÖTÄ INDIANAPOLISIIN! Nyt alkaa jo hiukkasen jännittää. En ole vielä edes saanut aikaiseksi pakata tai edes pestä mukaan lähteviä vaatteita. Jotain sentään olen tehnyt: Ravannut pitkin Helsinkiä etsimässä suomituliaisia jenkkikavereille. Kamalan vaikeaa puuhaa, jos ei halua hankkia suomileijonalla koristettua tuhkakuppia. Puuskutettuani läpi pääkaupungin matkamuistopuodit päätin sitten lopulta ostella kaikenlaista rändömsuomitavaraa. Toistaiseksi on hankittuna muovikassillinen Fazerin erilaisia suklaita, Tatun ja Patun Suomi-kirja, Muumikirja (siis enkuksi tietty), koska vien tuliaiseksi myös muumimukeja ja haluan kavereiden tajuavan mitä muumit ylipäätänsä ovat:) Vielä pitäisi sitten hankkia ne muumimukit, muutama pullo Alkosta, poronsarvipullonavaaja (tätä toivottiin) ja ehkä jotain pientä ylimääräistä kivaa (ideoita?)

Tuon Indianapolisin ja jenkkikavereiden näkemisen suhteen olo on samaan aikaan hirvittävän innostunut ja älyttömän jännittynyt. En ole kuitenkaan nähnyt ystäviäni yli viiteen vuoteen ja hiukkasen pelottaa, että miten hyvin juttu luistaa vielä englanniksi ja löytyykö sama aaltopituus näinkin pitkän fyysisen eron jälkeen:) New Yorkissa taas jännittää, että miten paljon sitä kaupunkia oikeasti ehtii nähdä niiden muutaman päivän aikana ja tietty... riittävätkö shoppailuun varatut rahat;)

Huh, olin muuten tuossa äitini kanssa kauppoja kiertelemässä muutaman tunnin. Tarkoituksena oli etsiä mammalle edustava vaatekerta erääseen viikonlopun tilaisuuteen mutta voi hemmetti, kun oli hankala homma. Ongelma ei kuitenkaan ollut kauppojen tarjonta (kaikkea tosi kivaa löytyi), ei kokovalikoima (oikea koko löytyi aina), vaan äitini. Äiskäni on tosi nätti, nuorekas ja hoikka 46-vuotias, mutta omaa jonkin ihmeen käsityksen, että kaikki tarjoamani vaatteet saavat hänet näyttämään " viisikymppiseltä eukolta, joka ahtaa itsensä sellaisiin pissisfarkkuhin ja luulee näyttävänsä nuorelta" Silti, äiti nimenomaan haluaa minut mukaan valikoimaan niitä vaatteita (koska jotenkin kummallisesti kaikki kivoimmat vaatteet löytyvät kuulemma silloin kun minä olen mukana valitsemassa), joten homma etenee suurinpiirtein näin:

a)Minä ehdotan äidille jotain vaatetta, esim. tunikaa.
b)Äiti vääntää vaatteesta jonkin vitsin ja nauraa hihittää sille omalle lohkaisulleen seuraavan vartin.
c)Minä kerään mukaan lisää vaatteita.
d)Äiti ihailee jotain beigeä neuletta.
e) Saan suostuteltua äidin kokeilemaan valitsemiani vaatteita.
f) Äiti kertoo, että on liian vanha kyseisiin vaatteisiin.
g) Äiskä painuu lopulta sovituskoppiin.
h) Äiti menee kassalle ja ostaa ne valitsemani vaatteet ja hämmästelee miten kivoilta ne näyttävät.

Joka kerta:D No, saman kaavan mukaan mentiin tänäänkin ja vaatteet löytyivät;)

Näissä vaatteissa etsiskelin äidilleni tosi kivan asukokonaisuuden (ja se ei tosiaankaan saanut mammaa näyttämään viisikymppiseltä eukolta, joka käyttää pissisfarkkuja ja luulee näyttävänsä nuorelta).


Jakku - H&M
Mekko - Filippa K
Kaulaliina - Seppälä
Nahkahanskat - Glitter
Kengät - Bianco
Vyö - Iskän tuliainen Azoreilta

Nyt voisikin alkaa pikkasen tutkimaan vaatekaapin sisältöä ja mukaan lähteviä vaatteita:)

-Jonna

Tunnisteet:

10 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Haha, ihana shoppailukaava!:D Tutulta kuulostaa. *hihi*

2. lokakuuta 2008 klo 20.48  
Blogger Honey Junkie kirjoitti...

Tuo kuvaus olisi voinut olla mun kirjoittama. Pakotan äitini lukemaan tämän, hän on nimittäin tulossa käymään lähiviikkoina ja haluaa tietysti shoppailemaan kanssani.

2. lokakuuta 2008 klo 21.21  
Blogger NinaV kirjoitti...

Voi New York New York! Syksy New Yorkissa, enpä tähän hätään voi kuvitella mitään parempaa. Toki muutkin vuodenajat on siellä ihania, mutta syksyinen Manhattan saa minut melkein itkemään. :)

2. lokakuuta 2008 klo 21.23  
Blogger Noora kirjoitti...

Repesin, kun luin tuon d) Äiti ihailee jotain beigeä neuletta -kohdan :D Kuulostaa niin tutulta. Hyviä tuliaisia oot keksinyt.

2. lokakuuta 2008 klo 21.25  
Blogger Sara kirjoitti...

Alan kyllä olla kateellinen tuosta Nykin matkasta! Kelpaisi minullekin, t: en ole käynyt Euroopan ulkopuolella enkä täälläkään kuin muutamassa Pohjoismaassa, Virossa, Kanarialla ja Ranskan/Italian Rivieralla :) Lasketaanko koneenvaihto Amsterdamissa niin, että olen nyt käynyt myös Hollannissa? :D

2. lokakuuta 2008 klo 21.35  
Blogger Pandora kirjoitti...

Äh, pakko myöntää että olen aivan innoissani reissustasi. :D Tai siis, haluaisin itse niin kovasti New Yorkiin, oihjavoih, että ihan tosissaan alan suorastaan vapista jännityksestä reissuasi ajatellessa. :D

ps. Sain leffavuokraamosta The Notebookin vihdoin, oli ihana <3

2. lokakuuta 2008 klo 22.05  
Blogger reetta kirjoitti...

Tuliaisvinkkinä: itse olen usein ulkomaisille vienyt Marimekon serviettejä eri kuoseissa. Tyylikkäitä, kevyitä pakata mukaan ja niille yleensä löytyy käyttöä!

2. lokakuuta 2008 klo 23.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

sukkahoutsut from???

3. lokakuuta 2008 klo 7.03  
Blogger Boobettes kirjoitti...

hahaa, sain kyllä hyvät naurut tuosta shoppailukaavasta ;'DDDD mieti, olin joku vuosi sitten oppaana Oulussa, kun äitini, tätini ja ex-anoppini olivat kylässä ja tahtoivat päässä shoppaamaan :D eli tuloksena se et kolme "varhaismummelia" kihisevät kuin mitkäkin teinitytöt vaaterekkien välissä ja telaavat kaikki ehdotukseni ensin..eli toi kaava kerrottuna kolmella :D ja oli muuten vimppa kerta kun lähden kerralla noin monelle shoppailutuomariksi, yksi, eli oma äiti saa riittää :D

3. lokakuuta 2008 klo 10.20  
Blogger Jonna kirjoitti...

moumou: Hih ja tuo oikeasti toistuu AINA!!!

honey junkie: Pitäkää hauska äiti-tytär-shoppailukierros:)

ninav: Oon aina halunnut Nykkiin just syksyllä joten osui matka kyllä ihanaan aikaan:)

noora: Mikä ihme niissä beigeissä neuleissa oikein on? :D

sara: Tekisi melekin mieli sanoa, että oot niin nuori, että ehdit vielä matkustaa ihan älyttömästi, jotenm älä huoli;)

pandora: ah, The Notebook<3

reetta: Pitääkin tsekata jos lentokentältä löytyisi:)

anonyymi: Ei mitään ideaa:D

boobettes: Uh, aika kiva shoppailujengi sulla:) joo, kyllä omassa äidissä on tarpeeksi:)

6. lokakuuta 2008 klo 9.19  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu