Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pakkaamisen kultaiset säännöt

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Pakkaamisen kultaiset säännöt


Sain kommenttiboksiin pyynnön, että kirjoittaisin postauksen pakkaamisesta. Minulta meni noin 22 vuotta oppia hyväksi pakkaajaksi. Sitä ennen ei ollut kovinkaan harvinaista, että läksin matkaan kuuden hameen ja yhden paidan kera. Tai sitten laukusta löytyi vain korollisia kenkiä ja ei yhtään käsilaukkua. Tapanani oli myös tunkea vielä viimeisillä minuuteilla matkalaukun tyhjät kolot täyteen jotain elämän tiettyjä "välttämättömyyksiä", kuten se viides kirja kolmen päivän matkalle tai juhlaviitta ( Ja ei, en liioittele;) ). Yhden äärimmäisen huonosti pakatun Pariisireissun jälkeen (jossa siis päädyin lainailemaan kyläilykohteeni vaatteita lähes koko matkan) koin jonkinasteisen valaistuksen. Nykyisin noudatan tiettyjä (itse kehittelemiäni) sääntöjä ladatessani matkalaukkujani:

1) Asukokonaisuudet on päätetty etukäteen. Ennen matkaa pidän vaatekaappini kanssa yhteiden pohdintahetken ja kerään vaatteista valmiit kokonaisuudet kenkiä ja vöitä myöten.

2) Mukaan lähteviä vaatteita tulee suurinta osaa käyttää useammin kuin kerran. Tämä tarkoittaa, että kohdan 1) asulistassa saattaa olla useita kokonaisuuksia jotka eroavat toisistaan vain pelkkien asusteiden yms. perusteella.

3) Kenkiä enintään kolme paria. Kengät vievät paljon tilaa ja usein sitä päätyy jo matkan ensimmäisillä metreillä valkkaamaan ne kengät, joissa lampsii suurimmat osan matkan kävelykilsoista. Usein nuo kengät ainakin omalla kohdallani ovat matalat, hyvät kävelykengät, jonka vuoksi tämä pitääkin ottaa huomioon kohta ykkösessä:)

4) Mukaan lähtevät vaatteet tulee valikoida reissun tarkoituksen perusteella. Jos kyseessä on shoppailureissu kavereiden kanssa, tulee iltapuvulle tuskin käyttöä. Jos taas matka pitää tutustumista virallisempiin paikkoihin, kannattaa tähän varautua muutamalla siistillä kokonaisuudella. 

5) Kohteen sääolosuhteiden tarkkailu. Valikoi vaatteet niin, että ne sopivat matkakohteen lämpötiloihin ja, että niihin saa tarvittaessa lisää lämpöä/viileyttä osia poistelemalla. (Huivit, kevyet jakut, legginsit)

ja sitten se tärkein...

6) Lähde matkaan laukku vain puoliksi täynnä, niin saat sen täytettyä kaikilla ihanilla matkashoppailuillasi! On tylsää murehtia niissä ihanuuksillä täytetyissä ulkomaailaisissa kaupoissa, että mihinköhän koloon saa kaiken tungettua. Itse lähdin Nykkiin rinkan ja tyhjän matkalaukun kanssa;D 

ja tähän loppuun vielä eilisen rikosoikeuden luennon "muistiinpanot", niin näette, että myös uskon näihin sääntöihini;)

Miten te pakkaatte?

EDIT// Miten noihin kuviin saa "suurentumismahdollisuuden" ?

Tunnisteet:

16 kommenttia:

Anonymous ruu kirjoitti...

mietin myös asuja etukäteen, mutta jos matka on alle kaksi viikkoa niin saatan kyllä ottaa joka päivälle oman paidan... :D vaikka joitain sitten tuleekin käytettyä useampaan kertaan. oma pakkausvalaistuminen tuli kun piti pakata kolmen viikon reilille ja käytössä vain rinkka. karsimaan oppi kun oli pakko :D mutta on se silti vaikeaa! ja oli kamalaa kun kaikkien ostosten kohdalla piti miettiä että näitä joutuu sitten kantamaan.

24. maaliskuuta 2009 klo 10.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

olisi kiva jos kuvat voisi klikata isommiksi!

24. maaliskuuta 2009 klo 11.26  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Ai siis mitä, mikä Pariisi-reissu? :):):)

24. maaliskuuta 2009 klo 13.27  
Anonymous Jonna kirjoitti...

Muistathan, että voit säästää tilaa laittamalla sukkia kenkiin sisään. Kun ne kengät vievät kuitenkin sen koko kengän tilan siellä laukussa, niin kannattaa se kengän sisään jäävä tila käyttää hyödyksi.

Löysin sun blogin vastikään ja on todella hauska lukea sun ajatustenjuoksua. Tyylisi on mukavan rento, mutta muodikas ja hienostunut. Hassua miten saatkin nuo yhdistettyä. Olen jäänyt koukkuun, minusta tulee varmasti vakkarilukija! Joten terkkuja kaimalta!

24. maaliskuuta 2009 klo 15.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Photobucettia ja muita kuvanlataus paikkoja käytettäessä niitä kuvia ei voi suurentaa, mutta jos sinä käytät tätä bloggerin omaa kuvanlataus paikkaa, niin sitten niitä voi suurentaa.
Sinne bloggerin omaan kuvagalleriaan on erittäin helppoa ja yksinkertaista ladata kuvia:
Siinä tekstikentän, (johon sinä aina kirjoitat postauksesi), yläpuolella on sellainen pieni vihertävä kuvake, jota painettaessa avautuu uusi ikkuna. Sitten vaan lataat ne kuvasi niihin tekstikenttiin. Voit myös halutes ladata kerralla monta kuvaa ja voit myös päättää minkä kokoiseksi ne kuvat haluat. Voit myös pättää mihin kohtaan tekstisi haluat: vasemmalla, keskelle tai oikealle. :)

24. maaliskuuta 2009 klo 15.34  
Blogger *~SL kirjoitti...

Minäkin aion miettiä asuja etukäteen ja yrittää pakata fiksusti :)
olen tehnyt itselleni sääntöjä joiden mukaan saan ottaa vain: kaksi tuoksua ja kolmet kengät!
onhan sitä kaikkea roinaa tullut raahattua mukana, mm. soiva jalkapallo ja kerran sandaalit helmikuiseen Nizzaan :D
mutta silloin uskoin lehtien säätiloja (+20 ja +15!) eikä ne pitäneet paikkaansa..

24. maaliskuuta 2009 klo 17.39  
Blogger Heidi kirjoitti...

mietin ite tota kuvajuttuu iät ajat, kunnes useiden kokeiden jälkeen huomasin että jos liikutan kuvia, ne menettävät suurentamismahdollisuutensa. Siksi mun kaikki kuvat on aina tylässti pötkössä. :( en kyllä tiiä mistä kyseinen johtuu.. laitan siis kuvat suoraan bloggeriin. :)

24. maaliskuuta 2009 klo 18.10  
Blogger bubble kirjoitti...

Kyllä mulla kuvat suurenee vaikka niitä liikutankin..

Mutta pakkaamisesta: mä teen monesti vähintään paria päivää ennen listan, jota sitte täydentelen sitä mukaa kun mieleen tulee jotain. Ei pääse unohtumaan mitään tärkeää :) Joskin rutiiniviikonloppureissuille ei jaksa enää tehdä listoja.

24. maaliskuuta 2009 klo 20.39  
Blogger Heini L kirjoitti...

Hihii, tämä on mun lemppariaihe :) Pakkaaminen siis!

Harrastan vain ja ainoastaan kotimaanmatkailua siskoni luona tai mummoloin muksujen kera. Yksin pärjää yhdellä kassilla menomatkan, takaisinpäin niitä on usein viisi :D
Kakruille tietysti jokaiselle päivälle oma vaatekerta ja huoh, ne kurikset, kumpparit, kakkospuvut, kaupunkivaatteet jne...
itselle pakkaan neljät sukkikset, hameen, kaks teepparia, neuletakin/paidan, kahdet kengät, ja muut mahdolliset edustus/lenkki/baarivaatteet erikseen.
Ostin näitä reissuja varten matkapakkaukset pesuaineille (jotka kulkevat mukana myös salilla), mutta harmi kun meikkejä, hiustenkuivaajia/suoristajia/kähertimiä tms ei oikein voi kuljettaa sellaisissa.

Kuvien suurentamisesta:
Itse lataan kuvani suoraan picasaan (eli googlen kuvapalveluun) josta saa näpsäkästi lisättyä kuvat suoraan bloggeriin. Picasa luo automaattisesti bloggerin kuville oman kansion, jonne pääset samoilla tunnuksilla kuin tänne bloggeriin.

ITM luulisin että bloggerin kuvansiirrossa on jotain häikkää. Aiemmin iltapäivällä kokeilin itsekin liittää kuvia omaan blogiini, kaikki kuvat tulivat valtavan suurina, eikä niitä saanut juurikaan muokattua.
Linkittymisellä ja kuvien siirtämisellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Jospa näillä pärjäis :)

24. maaliskuuta 2009 klo 21.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Taidat linkata noissa kuvissa siihen thumbnail-kuvaan, etkä siihen alkuperäiseen, isokokoisempaan kuvaa. Veikkaanpa, että kun olet ladannut kuvan, saat kasan niitä linkkejä. Älä valitse sitä minkä olet normaalisti valinnut, vaan ota joku muu niistä.
Kokeilemalla onnistuu :)

24. maaliskuuta 2009 klo 23.59  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Voih, tuo oli ihan liian fiksua ja noin minunkin pitäisi ajatella aina kun lähden matkaan. Mutta se menee lopulta näin: "No mutta entä jos minä tarvitsenkin tätä, enhän minä voi tietää, jos yhtäkkiä tulee tarve pistää juuri tämä päälle" "No onko sen kanssa mitään laitettavaa, varmasti shoppailulla löydän sen kanssa jotain kivaa" Lopulta käytän vaatteistani 1/3 matkoilla :D

25. maaliskuuta 2009 klo 10.25  
Anonymous Suski kirjoitti...

Tosi kiva aihe :)

Joihinki maihin (Thaimaa) matkatessa kannattaa miettiä myös vaatteiden värit harkiten. Itselläni kävi joulun tienoilla näin että osa vaatteista oli punaisia - niitä ei siellä silloisten kahakointien aikana voinut käyttää koska se oli toisen mellakoivan osapuolen tunnusväri.

25. maaliskuuta 2009 klo 12.02  
Blogger chérie kirjoitti...

Kiitti vinkeistä! Pitää testata seukki-reissulla.:)

25. maaliskuuta 2009 klo 15.52  
Blogger RagDoll kirjoitti...

Kirjoitan itselleni aina ensin listan, missä on kaikki tarvittavat ja aina kun sujautan jotain laukkuun, vedän sen listalta yli. Tavaraa on usein liikaa, mutta mielummin pari liikaa, kuin liian vähän. ;)

27. maaliskuuta 2009 klo 11.11  
Blogger Jonna kirjoitti...

ruu: Mulla oli kanssa aika pakkaamisen oppikoulu kun piti miettiä reilille mukaan lähteviä tavaroita:)

Anonyymi: Niin olisi mutta kun ei ne enää suurene ja mulla ei ole aavistustakaan, että miten sen saisi aikaan:(

Tuuli: ;D

Jonna: Juu, sukat matkaa aina kengissä ja kiitos kivasta kommentista!

Anonyymi: Mulla on kyllä merkattuna bloggerista kuvien kooksi iso mutta eipä näytä toimivan:(

SL: Se on ihan tyhmää jos sääennusteet ei pidä paikkaansa:(

Heidi: hmnn.. pitääkin koklata tuota... :)

bubble: Listat on parhaita! Teen helposti kymmenenkin listaa samaa matkaa varten:D

Heini L: kiitos kuvavinkeistä, pistetään korvan taakse:) !

Anonyymi: Mutsiis, lataan suoraan bloggerin kautta, en minkään mun systeemin? äh, inhoan tietotekniikkaa! :D

kullanmuru: Mullakin kyllä tulee pakatessa noita empimisiä jatkuvasti eteen ja aika usein laukkuun sujahtaakon jotain tuehmpaakin:)

Suski: Hyvä pointti noi värit! :)

cherie: olepas hyvä:)

RagDoll: Itse luotan myös listoihin:)

27. maaliskuuta 2009 klo 22.35  
Blogger sho(e)paholic kirjoitti...

Haha, tein melkein just samanlaisen postauksen kun sinäki ennen sitä joidenkin bloggareiden tukholman ristelilyä tai mikä se oli :) (ei ole mitään matkimisvittuilua :D)

Huomaa, että samat asiat on kaikki enemmän tai vähemmän opittu (mulla vieläpä kantapään kautta :D)

1. huhtikuuta 2009 klo 0.00  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu