Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ich liebe SNÖ

maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ich liebe SNÖ

Ugh. Ihan kamalan ähky olo. Tän siitä saa kun ensin kärsii kamalaa nälkää töissä  ( mun vatsamurina ihan oikeasti kajahteli tyhjän rakennuksen seinästä toiseen) ja kotiin päästyään tyhjentää jääkaapin suurinpiirtein alle viidessä minuutissa ( pureskelu on yliarvostettua ).

Olen muuten ihan kokonaan unohtanut esitellä teille sellaisen yhden kivan jutun jonka sain pari viikkoa sitten täydentämään Snö of Sweden-kokoelmaa ( lue: paria kaulakorua, rannekorua ja korviksia). Sain kähikseltä lahjakortin Stockalle ja muutaman tunnin harkinnan jälkeen ( ja tuo muutama tunti tosiaan vietetty kahden eri Stockan koruhyllyjen edessä. Vähän luulen, että siinä vaiheessa kähis pikkasen katui lahjaansa...) päädyin seuraavaan kaunokaiseen:

Image and video hosting by TinyPic 

Huomatkaa mun pisamat! 

Image and video hosting by TinyPic

Se on niin nätti!

Image and video hosting by TinyPic

Hihihihih.

Image and video hosting by TinyPic

Sain muuten tänään ihan hirmuisen hauskan idean! Taidan lähteä yliopistovaihtoon, tai no, ainakin ajattelin hakea sellaiseen ensi kevään haussa:) Mietiskelin, että olisi aika kivaa puhua englannin lisäksi jotain muutakin kieltä sujuvahkosti ja samassa muistinkin, että olen joskus ähkinyt useamman vuoden saksan arvokkaan kieliopin parissa mutta rapistuttunut koko kielitaidon käyttämättömyyteen. ( nyt kaikki mun todellisen saksantaitoni tuntevat tippuvat lattialle nauramaan tuota "taito"-sanaa. )

Saksaa olisi siis kiva osata höpötellä joten valinta kohdistunee johonkin sitä kielenään käyttävään paikkaan. Tulee kyllä aika huisi urakka syksyllä kun pitää palauttaa kaikki päähän ja oppia roimasti uutta ennen kuin kehtaan yhtään hakupaperia täyttää ( tai pystyn kirjoittamaan pidemmän kuin viiden sanan hakukirjeen) koska tällä hetkellähän mun saksantaito on sillä tasolla, että pystyisin enintään myymään kroppaani Berliinin tuulisilla kaduilla. ( osaan sanoa olevani erinomainen, osaan numerot ja varata hotellihuoneen + pari "Du bist ein hund"-kannustuslausetta). 

Nyt parit jaksot Gilmore Girlseja ja nukkumaan!

Hei, onkos teillä kokemuksia yliopistovaihdosta?!

ps. oon just nyt myös aika rakastunut työpaikkaani ja huonoon matikkapääni, koska palkkakuitti kertoili numeroita pari sataa yli oman arvion:)

25 kommenttia:

Blogger Marika kirjoitti...

Itsekin ajattelin lähteä yliopistovaihtoon sitten kun sinne asti pääsen. Itse tosin taidan suunnata opiskelemaan espanjaa tai mahdollisesti vaikka sitä ruotsia. Itsekin joskus opiskelin saksaa, mutta sen kielitaito taitaa olla todella pahasti ruosteessa. Sillä 5- ja 6-luokkien saksalla kun mennään niin osaan sanoa oman nimeni ja etten puhu saksaa. :D

Ps. sinulle on haaste blogissani!

29. kesäkuuta 2009 klo 22.39  
Blogger Ocean kirjoitti...

On kyllä ihan mielettömän kaunis koru <3

29. kesäkuuta 2009 klo 22.42  
Blogger Maia kirjoitti...

Tooosi sievä tuo koru :)

29. kesäkuuta 2009 klo 22.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olin itse viime kevään yliopistovaihtossa Ranskassa, ja oli ihan mahtavaa! Suosittelen, ainakin meidän yliopisto teki Erasmus-vaihdon tosi helpoksi, ei ollut kun mennä ja kielikin tarttui!
Essi

29. kesäkuuta 2009 klo 23.34  
Anonymous Shoegal79 kirjoitti...

Olin muutama vuosi sitten just oikiksen vaihdossa Saksassa, Regenburgissa. Suosittelen paikkaa, oli tosi hyviä kielikursseja. Oikiskurssitkin olisi olleet mielenkiintoisia, mikäli olisin kieltä ymmärtänyt... Mutta siis tosi lempeällä kädellä vaihtareita kohdeltiin, sain muutaman oikisjutunkin siellä tehtyä ja sitten niitä kieliopintoja.

Mun kielitaito oli oikeesti aika onneton ennen vaihtoon lähtöä, mutta siellä parani tosi paljon. Edelleenkään ei mikään mahtava, mutta olinkin vain vajaa puoli vuotta. Piti lähteä pois juuri siinä vaiheessa, kun alkoi tuntua, että kieltä alkaisi osatakin. Ongelma tietty on, että kieltä lähinnä puhuu toisten vaihtareiden kanssa, jotka useimmiten osaa sitä vielä tosi paljon huonommin kuin me pohjoismaalaiset huonoimmillaankaan. Mut vaihto oli mahtavaa!

29. kesäkuuta 2009 klo 23.42  
Blogger Donna kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa menna vaihtoon kun sellainen mahdollisuus on! Itse vietin myos vuoden Saksassa ja siella oli aivan ihanaa. En osannut saksaa ollenkaan sinne mennessani ja puhuin sita sujuvasti vuoden lopussa. Ihan tein tentit ja muuta saksaksi sen toisen puolen vuoden aikana. Toisaalta englantiakin opin siella ollessa, kun hengasin paljon brittien kanssa.
Ja siis se kielitaito ei edes ole se suurin juttu mita vaihdosta saa irti - se on se kaikki muu eika sita kokemusta edes pysty selittamaan!

30. kesäkuuta 2009 klo 0.50  
Blogger tipitii kirjoitti...

olen ehdottomasti lähdössä yliopistovaihtoon, kunhan joskus sinne yliopistoon pääsen. Itselleni sopivin maa ainakin tällä hetkellä tuntuisi olevan Yhdysvallat

30. kesäkuuta 2009 klo 0.57  
Blogger Sara kirjoitti...

Mun saksankielet taidot rajottuu aikalailla siihen mitä mun ikäset nuoret mulle parin viikon aikana ensin täällä ja sitten Saksassa opetti - kirosanat, fick dich ja fick mich, ich liebe dich jne :D

30. kesäkuuta 2009 klo 1.21  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Oi, kannattaa ehdottomasti lähteä vaihtoon! Ja siis se on aivan varteenotettava vaihtoehto pitkässä seurustelusuhteessakin, sikälimikäli joku tulis mussuttaan muuta ;) Meillä ainakin 8 kk meni hyvin, mitä nyt tietty aina vähän vaikeampaa on sillä joka jää Suomeen. Mun vaihdon jälkeen lähdettiinkin sit yhdessä Saksaan kun mies puolestaan lähti vaihtoon ja mä etin itelleni työharjoittelupaikan. Ja Saksaa maana en voi muuta kuin suositella, sielläkin on oikkareille varmasti useampikin kiinnostava kohde. Ja kyllä se saksa sieltä sit tulee. Ainakin missä me oltiin kaikki vaihtarit puhu keskenään saksaa joten on hyvä olla jonkinlainen kielitaito ja se sitten kyllä karttuu eli täydellinen ei todellakaan tarvi olla. Ja voi miettiä kannattaako kauheesti hengailla muiden vaihtareiden kanssa jotka puhuu vähän niinku huonoa saksaa ;) Itse oon aina hakeutunut paikallisten seuraan, saa muutenkin siitä ajasta paljon enemmän. Mutta tietty jos Erasmus-biletys kiinnostaa niin sit on asia erikseen ;)

Ite olin vaihdossa Glasgowssa ja tutustuin siellä pariin oikislaiseenkin. Ja hei, sielläkin pääsisit opetteleen uuden kielen ;) Sen verran Glaswegian poikkeaa perusenkusta. Ja Glasgowta voin kans suositella erittäin lämpimästi!

30. kesäkuuta 2009 klo 7.02  
Anonymous Heydee kirjoitti...

Ehdottomasti vaihtoon! Itte olin pitkään sitä mieltä, että vaihtoon ei kannata lähteä koska "opinnot viivästyy" yms yms. Onneksi kuitenkin vaihdoin mielipidettäni tuossa vähän yli vuosi sitten ja hain ISEPin kautta opiskelemaan jenkkeihin. Oli ihan mahtava kevät, ja sain tehtyä opintoja omaan sivuaineeseen. Mulla oli mies matkassa, ei päässyt ikäväkään siis tulemaan :)

30. kesäkuuta 2009 klo 8.14  
Blogger MouMou kirjoitti...

Tule Jyväskylään!:)

30. kesäkuuta 2009 klo 8.44  
Blogger Noora kirjoitti...

Olin yliopistovaihdossa Pohjois-Irlannissa (siis siellä Belfastin liepeillä) muutama vuosi sitten. Aivan mahtava vuosi! Koska omaa alaa ei yliopistossa voinut opiskella, luin mulle jotain aivan uutta, eli elokuvaa ja mediaa, joka myöhemmin luettiin Suomessa sivuaineeksi. Hukkaan ei siis mennyt. Ja vuotta ei todellakaan kannata pelkän opiskelun kannalta ottaa :) Olin puoli vuotta paikan ainoa suomalainen ja hengasin paljon esim. saksalaisten ja italialaisten kanssa. Kämppikset olivat paikallisia, joilta opin tosi paljon kulttuurista ja käytännön kielitaitoa, sellaista, jota ei koulussa opeteta. Suosittelen! :)

30. kesäkuuta 2009 klo 8.51  
Anonymous ninni kirjoitti...

siskoni oli puoli vuotta sitten saksassa yliopisto vaihdossa ja erasmus ohjelmalla hänkin. vaihto kesti puoli vuotta (oli mahdollisuus myös vuoteen) ja ennen sitä oli kuukauden kielikurssi (siis siellä saksassa). opiskelu kieli riippuu kuitenkin siitä, kuinka kauan on opiskellut ja kuinka hyvin puhuu kyseistä kieltä. ja vaikka opiskelukieli olisikin englanti, niin sitä saksaa oppii silti hyvin kavereiden kanssa ja yleisesti asioidessa! kannattaa varmaan lähteä jos himottaa

30. kesäkuuta 2009 klo 9.29  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Heheh, oon taas sitä mieltä et oo ttosi hauska. Ja toi koru on mahtava. Ja pian nähdään!!

30. kesäkuuta 2009 klo 9.53  
Anonymous Minna kirjoitti...

Heippa!

En ole ennen kommentoinut, vaikka seuraankin aktiivisesti sun blogia! Nyt oli kuitenkin niin ajankohtainen aihe, että pitää jotain rustata:

Olen itse tällä hetkellä opiskelijavaihdossa Berliinissä, ja ainakin tätä kaupunkia voi saksaa vähemmän puhuvalle suositella, ulkomaalaisia kun on koko kaupungissa niin valtavasti! Tietenkin se voi olla kielen oppimisen kannalta negatiivinenkin juttu... :) Mulla on yksi oikista opiskeleva kaveri täällä, jonka mukaan myös vaihtareilla teetetään paaaljon töitä, mikä on hienoa! Ja kuulemma ainakin Freie Universitätissä on oikiksen opetuksessa ihan hyvä tasokin.

Kieliä ei voi koskaan osata liikaa, tsemppaan sua siis ehdottomasti lähtemään (vaikka parisuhteen kannalta vaihtoaika ei välttämättä oliskaan helppo)!

(...ja kunhan et lopeta bloginpitoa, vaikka lähtisitkin, heh!)

30. kesäkuuta 2009 klo 10.21  
Blogger Cloé kirjoitti...

ihana koru! toi kuulostaa hurjan kivalta toi yliopistovaihto (: hei mitä käytät sun huulissa, näyttää aivan ihanilta!

30. kesäkuuta 2009 klo 13.01  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi - siis yliopistovaihtoa! Itse olen ollut kolme (!) kertaa, joka kerran Unkarissa, yhteensä puolitoista vuotta. Tuo aika antoi minulle todella paljon, enkä olisi tässä samaisessa asemassa nyt Hollannissa, jos en olisi ollut vaihdossa.

30. kesäkuuta 2009 klo 14.49  
Blogger Emmanuelle kirjoitti...

Itekin olen miettinyt vaihtoon lähtöä, etenkin kun aloitan opiskelut alusta eri alalla. Saksaan meinasin minäkin ja tässä on pari vuotta aikaa opiskella uudestaan kieli. Ja Rammsteinin kuuntelukin on auttanut muistamaan asioita uudestaan.

Kaunis koru. :)

30. kesäkuuta 2009 klo 16.00  
Blogger Promadina kirjoitti...

Vaihtoon lähtö kannattaa! Mutta suosittelen tutustumaan tarkasti paikanvalintaan. Esim jos koko kaupungista ei löydy ruokalistalta muuta kun Weissbier,Bratwurst, Sauerkraut.

Muodista diggaajan kannattaa valita isompi kaupunki niin action ei lopu kesken vuotta. Ja turha ottaa paineita ulkomailla suoritettavista opinnoista, kaikki vaihtarit on siellä kuitenkin vaan bilettämässä. :)

30. kesäkuuta 2009 klo 16.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Repesin tolle "du bist ein Hund" kommentille! Minunkin saksantaitoni varmaan samoissa sfääreissä...

30. kesäkuuta 2009 klo 18.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ooh, mulla on tosta SNÖn kaunokaisesta rannekoruversio. Moinen siihen mätsäävä kaulakoru kelpaisi kyllä tännekin päin :))

30. kesäkuuta 2009 klo 23.22  
Blogger mirella kirjoitti...

Minä haluaisin Wieniin vaihtoon, jos lähtisin johonkin saksankieliseen paikkaan. Käytiin siellä Turun oikiksen opintomatkalla tammikuussa ja se yliopisto oli ihana ja koko kaupunki niin ystävällinen.
Olin lukioaikoina vaihdossa Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa, että ehkä sen vuoksikin Itävalta kiinnostaa enemmän. Niin ja ei ne Itävallassa ihan kauheeta murretta edes puhuneet eli sinne vain! :D (toivottavasti minäkin vielä ehkä, kun haluisin vaihtoon myös Lontooseen)

1. heinäkuuta 2009 klo 21.20  
Blogger mirella kirjoitti...

Niin ja muuten ennen sitä lukion vaihtoa olin siis opiskellut saksaa vuoden, mutta vaihdon jälkeen kirjoitin saksan pitkänä eli se ei tosiaan haittaa, vaikka kielitaitosi olisikin vähän ruosteessa.

1. heinäkuuta 2009 klo 21.22  
Blogger Jonna kirjoitti...

Marika: kiitos haasteesta ja oma saksani on kyllä jotain ihan kamalaa:)

Ocean: kiitos!

Maia: thanks:)

Essi: Erasmus on kyllä aivan mahtava keksintö:)

Shoegal79: Hei, kiitoksia tosi paljon kommentista! itsekin olen kaavaillut puolta vuotta ja vähän mietityttää, että pitääkö sitten lähteä juuri kun kieli alkaa sujumaan...

Donna: ah, olisi niin ihanaa oppia suhteellisen sujuva saksa. kiitos kommentista!

tipitii: jenkit on kyllä ihana maa:)

Sara: ha, ollaan varmaan samalla tasolla tossa kielessä:D

Rva Herttainen: kiitos kommentista:) olen myös sitä mieltä, että suhde ei ole este vaihdolle. En edes haluaisi olla sellaisen ihmisen kanss atai sellaisessa suhteessa joka estäisi minua tekemästä itselleni tärkeitä asioita:)

Heydee: hih, mun opinnot on muutenkin niin myöhässä, niin ei pieni lisäviive mitän;D

MouMou: Joo, sä voit olla mun isäntäpehe:D

Noora: oi, kuulostaa tosi kivalta ja ah, irlanti! oon aina halunnut käydä siellä:)

ninni: hih, kyllä mua aika himottaisi tuo vaihtoidea:D

tuuli: siis mähän olen ihan hillitön;D

Minna: kiitos kommentista! Innostus lähteä vaihtoon vain nousee kaikkien näiden kokemusta myötä:)

Chloe: kiitos ja huulissa on yleensä pelkkää vaseliinia:)

Bisquits: Vaihtoidea tuntuu kyllä liian houkuttelevalta ohitettavaksi:)

Emmanuelle: olisi kyllä niin upeaa osata saksaa sujuvahkosti! ja saksalainen olut on hyvää:D

Promadina: Taisin jo löytääkin sen minulle oikean kaupungin.. :)

Anonyymi: Vihdoin joku kommentoi sitä! :D

Anonyymi: ui, tää on niin ihana!

mirella: Hih, Itävaltaa olenkin kaavaillut:)

1. heinäkuuta 2009 klo 22.50  
Blogger Jessi kirjoitti...

Olin Berliinissä puol vuotta vaihdossa 2004. Siellä oli myös pari oikkaria Suomesta. Kannattaa ehdottomasti lähtee vaihtoon jos on mahollisuus. Ite opiskelin pääaineena saksaa joten kieli ei tuottanut ongelmia, mut kyllä siel oli myös tyyppejä jotka puhu vaan enkkua. Rohkeesti vaan hakemaan! Keski-Eurooppa on ihana ku sieltä voi tehä helposti reissuja myös lähimaihin (ja halvalla). Esim. kaveri oli just Hollannissa vaihdossa ja ne oli lennelly koko ajan ryanairilla parilla kympillä eri maihin :) Berliini on ihan oma maailmansa, se on sellanen underground-sekamelska, melko halpa suurkaupunki, turvallinen ja tekemistä riittää..

4. heinäkuuta 2009 klo 13.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu