Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

huh!

perjantai 21. elokuuta 2009

huh!


huh!

Olen tainnut täällä joskus mainitakin, että keräilen vanhoja kirjoja. Keräilyni kohdistuu suurimmaksi osaksi vanhoihin tyttökirjoihin ja muihin lapsuudesta tuttuihin, mutta omasta kotihyllystä aikojen saatossa mystisesti kadonneisiin opuksiin.

Tällä hetkellä jahtaan iki-ihanaa Merri Vikin Lotta-sarjaa. Koska omaan aivan mielettömän kivan poikakaverin, olen ison osan kirjoista saanut lahjaksi mutta viimeisten puuttuvien osien metsästys on kyllä jo varsinaista tuskaa ( siis sekä hermoilleni että lompakolleni). Koska osaa kirjoista on tehty ihan ylipieni painos, on niiden käsiinsä saaminen oikeasti suuren etsinnän ja monen euron takana.

Eilen tässä asunnossa vietettiinkin sitten läheisiä hetkiä huuto.netin kanssa ja paljon kirosanoja kun viimeisillä hetkillä haluamiani kirjoja ilmaantui huutamaan pari muutakin Lotta-fania. Lopulta, yli neljänkymmenen minuutin huutotaistelun jälkeen voitettiin kähiksen kanssa muut hutajat ja jei, kirjat on nyt mun! ( niin, jotkut parit lenkkeilee, toiset käy leffassa, me kiljutaan vierekkäin huuto.netin edessä).

Mutta arvatkaa vain mihin hintaan? Sanottakoon nyt vaikka niin, että tällä summalla, jonka näistä kahdesta kirjasta pulitin, olisin hankkinut toisetkin alennusparikat. HUH! Mutta toisaalta, kun katselen kirjahyllyni ylintä hyllyä ja sen punaselkäistä Lottarivistöä muistan sen 13-vuotiaan Jonnan joka tilaili noita kirjoja ympäri pk-seudun kirjastoja, käpertyi vaaleanpunaisen huoneensa sängylle useiksi tunneiksi ja lopetti lukemisen vasta sitten kun äiti huusi neljättä kertaa syömään.

Yhtäkkiä hinta ei tunnukaan niin kovalta.

Onko sinulla asioita joista olet valmis maksamaan suuriakin summia?

Tunnisteet:

19 kommenttia:

Anonymous laura kirjoitti...

oho, ompa kalliita.. Mulla ittelläni on muutama Lotta kirja hyllyssä. "mitkä hipat, Lotta," "nenä kirjaan Lotta," "onneksi olkoon, Lotta," Katso eteesi Lotta," "matkalla huipulle Lotta" ja "Lotta älä lannistu." Jos sulta puuttuu jotain noista niin
laura-ai@hotmail.com
:)

21. elokuuta 2009 klo 8.31  
Blogger Auri kirjoitti...

Oi, parasta parisuhteessa on tehdä hassuja juttuja yhdessä, ilman että tarvii sen kummemmin niitä kellekkään selitellä :)

21. elokuuta 2009 klo 11.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meillä täällä peräkylän pienessä kirjastossa noita myytiin iso läjä joku aika sitten, joku 0,4e kappale :) Tuon "se on rakkautta lotta" ja muutaman muun pelastin sieltä.

21. elokuuta 2009 klo 12.48  
Anonymous Iina kirjoitti...

Ymmärrän täysin intosi hankkia Lotta -sarjan kirjoja, sillä allekirjoittaneella on samanlainen suhde L.M. Montgomeryn Anna -sarjaan. Lotta -kirjoihin en ole vielä törmännyt (pikkukaupungin kirjaston huonoja puolia...), mutta blogiasi lukeneena olen jo monesti miettinyt, pitäiskö minunkin tutustua kyseiseen kirjasarjaan. :D

Sen verran lisään vielä, että sinulla on muuten aivan mahtava blogi. :D

21. elokuuta 2009 klo 15.33  
Anonymous Maria kirjoitti...

Hei Jonna! Kiitos kivasta blogista. Olen kuitenkin huomannut, että lähes joka postauksessa kirjoitat ostoksista, ostamisesta tai uusien ostosten käytöstä. Hyvä tietysti, että tavara menee myös käyttöön, mutta ajatteletko ikinä hiilijalanjälkeäsi tai että osteleminenkin voi olla joskus lähes pakonomaista (muuten tuntuu tyhjältä)? En haluasisi moralisoida, mutta moralisoin jo. Sinänsä kysyn ihan mielenkiinnosta. Ymmärrän kyllä jos et vastaa tai poltat päreesi.

21. elokuuta 2009 klo 16.32  
Blogger Jonna kirjoitti...

laura: hei, taidankin laittaa sulle mailia:)

Auri: :D

Hilla: Mitä?! eikä, ihan liian halpaa:)


Iina: aiempi keräilykohteeni olikin juuri montgomeryn kirjat. Keräsin Annat ja Runotytöt 40-luvun painoksina:)

Maria: En polttanut päreitäni mutta hiukan kyllä hermostuin.

Hermostuin, koska en rehellisesti täysin ymmärrä kommenttiasi. Tämän elokuun aikana olen olen kirjoittanut 17 postausta ja niistö kuusi on käsitellyt ostamista. Yhdessä pohdin kuinka olen vähentänyt ostamista tämän kesän aikana, kaksi koski näitä ostamiani Minna Parikoita ( jotka koen muovisia halpakenkiä huomattavasti paremmaksi vaihtoehdoksi), yksi käsitteli huonekalujen löytämisen vaikeutta. Lisäksi esittelin alennuksesta ostamani takin ja sitten nuo Lottakirjat.

Ottaen huomioon, että tämä pieni blogini on pääasiallisesti keskittynyt pinnallisuuksiin, katsoisin tuon määrän varsin pieneksi ja tuon blogini luonteen vuoksi koen nimenomaan luonnolliseksi käsitellä ostoksiani täällä ja helposti innostuvan luonteeni vuoksi tykkään hekumoida sama aostosta useampaankin kertaan.

Olen tämän kesän aikana ostanut yhteensä 12 vaatetta/kenkäparia ja en pidä tätä äärimmäisen suurena määränä ( vaikka on varmasti ihmisiä jotka ostavat paljon vähemmän) varsinkin kun osa näistä on ostettu second handina.

En myöskään täysin ymmärrä, että miten yli 30 vuotiaiden kirjojen ostaminen vaikuttaa hiilijalanjälkeeni?

Ostaminen ei ole minulle pakko, enkä täytä sillä minkäänlaista tyhjää tilaa. Ostan tuotteen jos pienen harkinta-ajan jälkeen haluan sen ja rahatilanteeni sen sallii.

En tiedä osasinko vastat kysymykseesi koska en sitä alun alkaenkaan täysin ymmärtänyt. Kysy, jos haluat vielä jotain tietää:)

21. elokuuta 2009 klo 17.14  
Anonymous primrose kirjoitti...

Kyllä on ja kirjallisuuden puolelle menee, mutta jätän nyt tässä salaisuudeksi, mitkä kirjat on kyseessä (ettei muut ala nappailla niitä nenän edestä) :) Mä mietin, pitäiskö koelukea parit Lotat, koska olen kirjapostauksiasi lukiessani pannut merkille että meillä on aika samanlainen kirjamaku.

21. elokuuta 2009 klo 18.28  
Anonymous Ulla kirjoitti...

Vanhoissa kirjoissa on kyllä tunnelmaa ja fiilistä aivan erilailla kuin uusissa! Ne on usein myös tosi kauniita esineitä vaikkakin lukuharrastajana kirjan tarjoama lukuelämys on tietysti se tärkein.
Onko sulla vinkata mitään vanhojen kirjojen myymälää pääkaupunkiseudulla vai onko tuo huuto-net paras kanava (en ole koskaan kokeillut)?

21. elokuuta 2009 klo 20.53  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Voi Jonna, IHANAA!

21. elokuuta 2009 klo 22.54  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Mun on pakko vielä kommentoida sen verran, että mun mielestä Marian kommentti on osuva, vaikkakaan ei ehkä Jonna niinkään sun blogin, kuin koko blogimaailmaan osalta. Mun mielestä tässä blogissa puhutaan erityisen vähän ostoksista. Sen sijaan monessa muussa blogissa jokainen kaupassa käynti, kaupungilla pyörähtäminen tai vaikka leffareissu päättyy :"joo, ja sit mä ostin tällaista kamaa" - osioon. Mun mielestä varsinainen OSTAMINEN ei ole kovin mielekästä muotiblogeissa, vaan ennemmin se, miten sitä vaatetta käytetään ja yhdistellään. Henkarilla roikkuvat -jeejee, tää on uusi- kuvat ei ole kovin mielenkiintoisia. Eikä myöskään "tänään ostin pinkit pikkuhousut ja kynsilakkaa" postaukset. Palatakseni Jonnan blogiin, mun mielestä täällä just se onkin niin miellyttävää, että saatetaan esitellä aivan erityisen ihania kirpparilöytöjä tai iltapukua, tai just Lotta-kirjoja. Henkka Maukka rätit ynnä muut tulevat esille Jonnan vaatteissa (ei Jonna niin, että käyttäisit rättivaatteita, mutta tiedät kyllä mitä tarjoitan), eikä niinkään sellaisella "taas ostin uutta" - meiningillä.

21. elokuuta 2009 klo 23.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lottia hamstraan minäkin. Olen vaan niin pihi, etten suostu maksamaan niistä paljoa vitosta enempää/kpl. Kokoelma karttuu siis hitaasti. Muistelen yhä kaiholla, kun löysin läjän kirjaston poistolottia. Kappalehinnaksi ei montaa kymmentä senttiä tullut ;) Niin ja toinen hamstrailukohde on muumi-mukit. Riittäisiköhän kolmisenkymmentä jo yhden hengen talouteen..?
-Tiina

22. elokuuta 2009 klo 0.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, kyselen vielä, että millainen kalenteri sulla on?

22. elokuuta 2009 klo 11.01  
Anonymous kriittinen lukija kirjoitti...

Hah, Jonna ei todellakaan vaikuta tyypiltä, joka täyttää elämänsä tyhjiötä ostelemisella. Muotiblogien sisällöksi päätyy hyvin pieni ja vähäpätöinenkin osa kirjoittajiensa elämästä ja kertomatta jää varmasti suurin osa, sillä kuka nyt haluaisi jakaa koko elämänsä henkilökohtaiset asiat anonyymien lukijoidensa kanssa???? Typerää siis kuvitella, että muotibloggarin KOKO elämä on uusissa vaatteissa ja meikeissä, joita hän esittelee. Sitäpaitsi Jonnan "hiilijalanjäljessä" ei mun mielestä ole valittamista, jos ihminen käy kirppareilla ja on ryhtynyt suosimaan laatua määrän sijaan, päinvastoin, jokainen vois ottaa mallia hänestä. Musta Jonnan blogi on ihan paras koko blogosfäärissä mainiosti kirjoitettujen tekstiensä ja muuhunkin kuin muotiin keskittyvän sisältönsä vuoksi.

22. elokuuta 2009 klo 13.46  
Blogger Outi kirjoitti...

Voi mitä muistikuvia tulikaan. Kyllähän Lotta kirjoja tuli luettua silloin aikanaan monta, monta.

22. elokuuta 2009 klo 14.28  
Blogger Sini kirjoitti...

Kiva kun voitit huudon, vaikka hinta kuulostaakin tosi suolaiselta :)

Sen sijaan.. tättädää.. Ostin tänään kypärän!! Sun postaus vaikutti varmasti alitajunnassa sen verran, että tänään kävin marketin potta-osastolla ja ostin halvan henkivakuutuksen.

22. elokuuta 2009 klo 16.36  
Anonymous Maria kirjoitti...

Maria: En polttanut päreitäni mutta hiukan kyllä hermostuin.

No sitä juuri päreenpolttamisella tarkoitinkin. Lähinnä kysyin asiaa siksi, että itseäni aika usein mietityttää omat ostokset. En ole mikään ekoenkeli ja koska elämäntilanteen takia matkustan lentokoneella enemän kuin aiemmin, saatan itse morkkistella tarpeellisiakin ostoksia pitkään. Tätä siis tarkoitin ihan muulla mielenkiinnolla. En kiellä, etteikö kateudella voisi olla vaikutusta asiaan. Oma raha-omaisuus-suhteeni on ristiriitainen: toisaalta haluaisin itsekin omistaa nätin ja toimivan vaatekaapin ja toisaalta inhoan shoppailua. Lisäksi myöskään rahatilanne omien valintojeni vuoksi ei shoppailua juuri salli.

Hermostuin, koska en rehellisesti täysin ymmärrä kommenttiasi. Tämän elokuun aikana olen olen kirjoittanut 17 postausta ja niistö kuusi on käsitellyt ostamista. Yhdessä pohdin kuinka olen vähentänyt ostamista tämän kesän aikana, kaksi koski näitä ostamiani Minna Parikoita ( jotka koen muovisia halpakenkiä huomattavasti paremmaksi vaihtoehdoksi), yksi käsitteli huonekalujen löytämisen vaikeutta. Lisäksi esittelin alennuksesta ostamani takin ja sitten nuo Lottakirjat.

En laskenut mitään tilastoa blogistasi, ja kysymys lähti puhtaasti mutu-tuntumalta ja varmaan liian spontaanisti. Kuten sanoin, peilaan varmasti sinuun itseäni ja toisaalta erästä ystävääni, joka minulla tulee sinusta mieleen lähinnä ulkonäön puolesta.

En myöskään ole lukenut kaikkia postauksia ja olen samaa mieltä tuosta Parikka-asiasta. Myös itse ostan mieluummin yhdet kestävät kuin monet halvat ja/tai huonot.

Ottaen huomioon, että tämä pieni blogini on pääasiallisesti keskittynyt pinnallisuuksiin, katsoisin tuon määrän varsin pieneksi ja tuon blogini luonteen vuoksi koen nimenomaan luonnolliseksi käsitellä ostoksiani täällä ja helposti innostuvan luonteeni vuoksi tykkään hekumoida sama aostosta useampaankin kertaan.

Olen tämän kesän aikana ostanut yhteensä 12 vaatetta/kenkäparia ja en pidä tätä äärimmäisen suurena määränä ( vaikka on varmasti ihmisiä jotka ostavat paljon vähemmän) varsinkin kun osa näistä on ostettu second handina.

En myöskään täysin ymmärrä, että miten yli 30 vuotiaiden kirjojen ostaminen vaikuttaa hiilijalanjälkeeni?

Kommentti ei liittynyt erityisesti Lotta-kirjoihin, vaan ostamiseen yleensä.

Ostaminen ei ole minulle pakko, enkä täytä sillä minkäänlaista tyhjää tilaa. Ostan tuotteen jos pienen harkinta-ajan jälkeen haluan sen ja rahatilanteeni sen sallii.

Ok, ymmärrän asian. Tuo tyhjyyden täyttäminen liittyy oikeastaan joihinkin muihin blogeihin, joihin olen törmännyt. Ja omaan kulutuskäyttäytymiseeni.

En oikeastaan olisi kehdannut kysyä tuota kysymystä keneltäkään kasvoikkain tai oman sukunimeni kanssa, joten nettietiketti ja -tavat jäivät tässä harkitsematta. Olisin aivan hyvin voinut puhua muualla aiheesta (=kuluttamisesta, tottumuksista ja miten muut ihmiset asian kokevat).

Kysymykseni oli huonosti muotoiltu ja kuten olen jo muutaman kerran maininnut, se peilasi enemmän omaa juuri tällä hetkellä mutkikasta kulutussuhdettani kuin käsitystä sinusta. Miksi sitten juuri sinun blogisi? Ehkä juuri siksi että olet kirjoittanut ostoksista ja niitä hehkuttanut. Ja koska ne omat kulutuskuviot ovat viimeaikoina askarrelleet. Olen lähes tähän astisen elämäni elänyt nykyajan mittapuilla aika askeettisesti omasta halustani ja on ollut aika outua huomata että oikeastaan toisaalta haluaisinkin kaikkennäköistä arjen pientä piristystä. Toisaalta ostokset, vatteet ja muu tavara on mietityttänyt, koska ympäristöni tavat ja tottumukset ovat olleet niin erilaiset kuin omani.

En tiedä osasinko vastat kysymykseesi koska en sitä alun alkaenkaan täysin ymmärtänyt. Kysy, jos haluat vielä jotain tietää:)

Vastasit kysymykseeni juuri niin kuin siihen itsekin olisin varmaan vastannut, jos minulla olisi blogi. Toivotan siis hyvää jatkoa ja pyydän anteeksi, jos loukkasin.

22. elokuuta 2009 klo 21.07  
Blogger Mindye kirjoitti...

Kiva että sait nuo kirjaset :)
Itse innostun kanssa jahtaamaan kirjoja ympäri palloa, jos olen jotain sarjaa keräilemässä :)

23. elokuuta 2009 klo 13.15  
Blogger Jonna kirjoitti...

primrose: hmnn. nyt jäi vaivaamaan, että mitä oikein keräät...:)

Ulla: mun kohdalla huuto.net on ollut ylivoimaisesti paras. poikkean tietty kaikkiin vanhojen kirjojen liikkeisiin mutta yleensä huuto. net on paras niin, ja kirjamessut!

Tuuli: eikö olekin! ja kiitos:)

Tiina: Meillä on samat keräilykohteet:) mullakin oli ensin lotissa vitosen raja mutta nyt loppusuoralla vitosesta ei voi enää uneksuakaan:)

Anonyymi: pian tulee kuvaa:)

kriittinen lukija: kiitos! :)

Outi: lotat on parhautta:)

Sini: hei, mahtavaa! ja nyt aina sitten potta päähän!

Maria: okei:) julistetaan rauha. Otin tuon kommenttisi varmaankin vähän liian vakavasti kun väsyneenä sitä luin:)

25. elokuuta 2009 klo 19.38  
Anonymous Semi kirjoitti...

Kaivoin juuri maalta kasan Lottia ja mietin, josko joku niistä sinulta vielä puuttuisi. Tässä lista muillekin Lottahulluille tiedoksi:

Suoraan asiaan, Lotta
Niin Lotan tapaista
Naulan kantaan, Lotta
Pieleen menee, Lotta
Homma hanskassa, Lotta
Kirjoita muistiin, Lotta
Pidä pintasi, Lotta
Yhtä hulinaa, Lotta
Hyvin pyyhkii, Lotta
Älä luovuta, Lotta
Täysosuma, Lotta
Matkalla huipulle, Lotta

Yhteystiedot semi at peikko piste org ja jos ei tärpännyt, niin kaikkea kivaa alkutalveen! :)

8. marraskuuta 2009 klo 19.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu