Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

vähemmän on enemmän

maanantai 10. elokuuta 2009

vähemmän on enemmänEn tiedä oletteko huomanneet, että ostosten esittely tässä blogissa on vähentynyt. Tämä taas johtuu siitä varsin yksinkertaisesta syystä, että ostosteni määrä on suorastaan romahtanut.

Kevään reissuilla toteutin uudenlaista ajattelua shoppailun suhteen; eli ostin vain sellaista mitä rakastin. Tämän idean toin takaisin kanssani Suomeen ja päätin sitä myös noudattaa. Tarkoituksena ei siis ollut suoranaisesti säästää rahaa, vaan yksinkertaisesti rajoittaa ostokset juttuihin, joita todella halusin. Kaikki " ihan kivat" -vaatteet ja kengät ovat saaneet tänä kesänä jäädä kaupanhyllyille ja sen sijaan olen hyvällä omallatunnolla käyttänyt rahani harvempiin mutta sitäkin mieluisempiin juttuihin.

Nyt elokuussa, syksyn kynnyksellä tehty laskelma kertoo, että kesän saldoksi jäi kahdet kengät, kaksi mekkoa, toppi,shortsit, takki ja kumisaappaat. Lisäksi kirppareilta olen hankkinut yhden takin, neuleen ja bleiserin.


Vaikka joidenkin näiden tuotteiden hinta on yksinään ollut korkeampi ( lue: ne parikat) kuin aiemmin hamstraamieni kymmenen "ihan-kiva-hankitaan-nyt-varmuuden-vuoksi"-vaatteen, olen jotenkin onnistunut käyttämään tämän kesän aikana vähemmän rahaa kuin esimerkiksi edellisenä kesänä tai jopa ihan tavallisena muutaman kuukauden jaksona!


Olen myös tehnyt havainnon, että tuntuu hyvältä omistaa hiukan vähemmän. Tuntuu hyvältä muistaa mitä vaatekaapista löytyy ja tuntuu upealta hankkia se oikeasti ihana juttu, eikä se vähemmän kivempi mutta halvempi korvike.Onnistuneen kokeilun vuoksi( joka siis mm. mahdollisti varat niiden jo edellämainittujen ah, niin ihanien Parikoideni ostoon) olenkin päättänyt jatkaa uudistunutta shoppailuani ja ehkäpä tämä jopa mahdollistaa uudet parikat seuraavien kuukausien aikana;)
Mikä on oma shoppailutyylisi?
kuvat: minna parikan syysmallistosta

Tunnisteet:

12 kommenttia:

Anonymous May kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Vaikka itse yritän koko ajan muistutella itselleni, että kannattaa panostaa laatuun eikä määrään, iskee minuun silti silloin tällöin henkkamaukkafiilis.

10. elokuuta 2009 klo 14.23  
Anonymous eevi kirjoitti...

Mun kävi viime talvena niin että kun päätin alkaa kuluttaa fiksummin ja ostaa vain suht laadukkaita vaatteita, ostelinkin sitten niitä kalliimpia vaatteita samaan malliin kuin ennenkin, eli paljon! Kukkaro ei tykännyt... :D Nyt olen viisastunut, pienempi mutta sitäkin enemmän rakastettu vaatevarasto tekee onnelliseksi! :)

10. elokuuta 2009 klo 16.33  
Blogger Laura kirjoitti...

Itse olen ollut "ostolakossa" nyt kuukauden verran, lakko ei kuitenkaan tarkoita sitä että en saisi ostaa yhtään mitään. Yritän tulevaisuudessa pyrkiä samaan kun sinä, eli ostan vaan kaikkea jota rakastan.

10. elokuuta 2009 klo 16.53  
Anonymous Nouvelle kirjoitti...

Hyviä ajatuksia. Itselläni on ollut sama "ideologia" puolisen vuotta ja vaikka nykyään ostan kalliimpaa, niin rahaa menee vähemmän kun tekee harkittuja ostoksia eikä napsi pitkin kuukautta vaatetta sieltä, vaatetta täältä joista kertyy kuin huomaamatta järkyttävä loppusumma ja lopputuloksena on kaapit täynnä rytkyjä jotka saa heittää vuoden päästä kirppispussiin.

10. elokuuta 2009 klo 19.52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ostan vain todella mieluisia vaatteita, vaikka ne maksaisivat vähän enemmän (rajansa tietenkin sillä hinnallakin). Lisäksi pyrin pitämään vaatteistani hyvää huolta, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään ja nuo laadukkaammat vaatteet kestävätkin kyllä yleensä monia vuosia käytössäni :) Välttelen myös tarkoituksella aivan pintamuotia, sillä noita klassisempia vaatekappaleita kehtaa käyttää vielä viidenkin vuoden päästä (ja klassiset eivät tarkoita automaattisesti jotakin tosi tylsää!)

10. elokuuta 2009 klo 20.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mäkin yritän kovasti toteuttaa tuollaista shoppailutyyliä, sillä kaapista tursuilevat kulahtaneet henkkamaukkavaatteet alkavat pikkuhiljaa ärsyttää. Olisi todellakin kivaa tietää, mitä kaikkea kaapin kätköistä löytyykään, niin asujen suunnitteleminenkin olisi huomattavasti helpompaa - ja vaatekriisejäkin voisi olla vähemmän, jos valinnanvaraa ei yksinkertaisesti olisi :D

10. elokuuta 2009 klo 20.56  
Anonymous Heta kirjoitti...

Asiaa :) Munkin pitäis panostaa tohon.

11. elokuuta 2009 klo 11.05  
Blogger winda kirjoitti...

Oi mitä kenkiä <3

Samoilla linjoilla mennään, vihaan sitä kun kaappi on täynnä kerran käytettyjä mekkoja ja väärän kokoisia kenkiä.

Haluan pystyä sanomaan rakastavani jokaista vaatettani, mutta siihen on vielä pitkä matka. Hiljaa hyvä tulee :)

11. elokuuta 2009 klo 14.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko joku jo sulle maininnut, mutta eilisen Aamupostissa (Hyvinkään ym. alueen paikallislehti) oli kerrottu muotiblogeista, sun blogista muun muassa ja siitä, mikä on sun mielestä nyt in sekä millanen henkilö sitä pitää.

-Heidi (se Artiklalainen) =)

11. elokuuta 2009 klo 14.36  
Blogger Tuuli kirjoitti...

asiaa :)

11. elokuuta 2009 klo 15.22  
Blogger Jonna kirjoitti...

May: Mä ajattelin tän jutun niin, että henkkamaukkafiilis on ihan ok mutta sitä halpaakin tuotetta pitää haluta ja rakastaa yhä intohimoisesti kuin kalliimpaa:)

eevi: Haha, toivottavasti umlle ei käy samoin. tosin sen saattaa pankkitilin saldokin ihan pätevästi estää:D

Laura: Tää tuntuu kyllä täyslakkoa niin paljon paremmalta idealta!

Nouvelle: se on muuten ihan kamalaa löytää kaapistaan jätesäkillinen kirppariroinaa, eli oikeastaan melkein käyttämättömiä " ehkä tää vois toimia"-halppisvaatteita!

Anonyymi: Mun pitää seuraavaksi oppia toi vaatteista/kengistä huolenpitäminen, olen vähän huithapeli säilytyksen ja hoidon suhteen;)

Anonyymi: Kantsii kokeilla!

Heta: Haha, mulla on aina ollut sellainen käsitys, että sä shoppailet tosi laadukkaasti!

winda: aivan! jokainen vaate pitäisi olla sellainen jonka pelastaisi tulipalosta:)

Heidi: mitä?! ei mulle kukaan ole kertonut ja tuolla nettilehdessäkään ei ollut mitään:(

Tuuli: tosin sit kun vierailen sun luona nykissä, voi kyllä käydä niin, että löydän noita rakkausvaatteita vähän liikaakin;D

13. elokuuta 2009 klo 16.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No se nettilehti nyt on ihan onneton... Siinä jutussa mainittiin muuten, että tämä 24-vuotias yliopistolla pyörivä tyttö keräilee vanhoja tyttökirjoja!

Heidi

23. elokuuta 2009 klo 17.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu