Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

blue fur

maanantai 16. marraskuuta 2009

blue fur


Nappasin eilen äidin uff-kassista jotain sinistä, karvaista ja ihan järisyttävän lämmintä. Karvakasan pitkän mallin vuoksi tosin löysin itseni pelottavalta ja vieraalta takin lyhentämismaaperältä. Yllättäen kuitenkin, parin tunnin leikkelyn ja harsimisen jälkeen ( ompelukone on tässä taloudessa tuntematon kapine) tulos miellytti omaa silmää oikein kovasti ( tosin olen silti iloinen, että en joudu käyttämään työtäni vanhan kässänmaikan silmien alla...).

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ja koska tätä varmasti joku kysyy, niin kyllä. Kyseessä on aito turkis. Aitoa turkkia en koskaan kävisi kaupasta ostamassa, mutta kun kyseessä on todellakin useita vuosikymmeniä vanha takki, käytän tätä paljon mieluummin kuin hankin uuden epäekologisen tekoturkin. 

ps. nyt on sitten kaikki viisaudenhampaat poistettu. kivuttomasti! harkitsen vakavasti ruusupuskan lähettämistä hammaslääkäritädille. 

Tunnisteet:

27 kommenttia:

Blogger Salla kirjoitti...

Minkä helvetin takia noiden turkisten pitää näyttää noin hyviltä :(

T: wannabe kettutyttö, joka haluaisi olla kaksinaismoralisti.

16. marraskuuta 2009 klo 22.19  
Blogger NooranElämää kirjoitti...

Onpas hyvännäköinen turkis! :o

16. marraskuuta 2009 klo 22.25  
Anonymous Mimosa kirjoitti...

Ha, itsekin parantelen parhaillaan lopun kahden viisurin poistosta jääneitä monttuja. Olikohan sama hammaslääkäri, YTHS? :) Vähän kyllä jomottelee nyt jälkikäteen :/

16. marraskuuta 2009 klo 22.26  
Blogger Jenni kirjoitti...

Uaaah mikä ihana<3

16. marraskuuta 2009 klo 22.26  
Blogger Jonna kirjoitti...

Salla: :D Osta second hand-turkis. Moni turkisvastustajakin suostu myöntämään, että se on parempi teko kuin tekoturkiksen osto:)

Noora: kiitos:)

Mimosa: Joo YTHS! Sellainen vaalea täti. Tosi kiva? Ja joo, jälkikäteen jomottelee mutta irtirepiminen ei sattunut:)Nyt on vaan ihan kamala nälkä kun ekana päivänä saisi syödä vain kylmiä mössöjä:(

Jenni: kiitos!

16. marraskuuta 2009 klo 22.32  
Blogger ChRiista kirjoitti...

Wow =O Todella hieno ja ihanan värinen!

16. marraskuuta 2009 klo 22.39  
Anonymous memma kirjoitti...

Ihan pakko laittaa tänne tämä: Tutkija Gregory H. Smithin tekemän tutkimuksen mukaan tekoturkki on aitoa turkkia huomattavasti ympäristöystävällisempi, ja aidon turkiksen tuottamiseen tarvitaan lähes 70 kertaa enemmän öljyä kuin tekoturkin.

Suomessa on kuluttaja-asiamies kieltänyt turkisten mainonnan ekologisena vaihtoehtona jo 1993.

Toki olen kyllä itsekin sitä mieltä että on parempi kierrättää vanhaa kuin ostaa uutta. Eli siis parempi käytetty aito turkki kuin uusi tekoturkki. Ajattelin vain tuolla yllä olevalla asialla tiedottaa hieman jos tuota ei tiedetä:)

16. marraskuuta 2009 klo 22.52  
Blogger Iina kirjoitti...

Jollakin pelottavalla tavalla mäkin tykkään tosta turkista (miks alkoi kuulostamaan oudolta sanalta :D) vaikka normisti en oo turskistakkien frendi. :-D Hih.

16. marraskuuta 2009 klo 23.29  
Anonymous Mimosa kirjoitti...

Sama täti! Itse kammosin myös eniten sitä, jos se itse repiminen tuntuisi... Kyllä sitä kotona aina myöhemmin sinnittelee :D Poikaystävä tuli ystävällismielisesti syömään sohvalle viereen jotain pizzaa... mrh! Mutta ainakin on hyvä syy syödä jädeä, montaa eri laatua ;) Täytekakut on myös sopivan pehmeitä noin lääketieteellisesti ajatellen ;D Hyvää toipumisaikaa sinnepäin! Ollaan muuten kollegoja :)

16. marraskuuta 2009 klo 23.41  
Anonymous Säfä Laajavuoresta kirjoitti...

Miten sä Jonna onnistut löytää aina kommenttiboksissas kaikki samalla hampilääkärillä kävijät?!?! Tää menee jo hulluks! :D

17. marraskuuta 2009 klo 0.17  
Blogger Laura kirjoitti...

Minä otin ukkini vanhan karvahatun käyttöön juurikin samasta syystä, lähes samoin sanoin vielä siitä eilen kirjoitin :D Takkisi on kaunis!

17. marraskuuta 2009 klo 0.45  
Blogger Tessa kirjoitti...

Äh, noh, suoraan sanottuna minusta olisi parasta olla käyttämättä mitään turkkeja. Piste.

Käyttipä sitten uutta tai vanhaa, tekoturkkia tai aitoa, se on aina kuitenkin turkisten ihailua, hyväksyntää, ilmaista mainosta ja tätä kautta turkistarhaajien eläinten riiston tukemista.

Sori, musta noi vaan pitäisi hävittää maan päältä.

17. marraskuuta 2009 klo 8.45  
Anonymous ympäristö kirjoitti...

Memmalle:

Kuluttaja-asiamiehen kommentti on 16 vuotta vanha! Moni asia on noista päivistä muuttunut. Esim. Suomen ympäristölainsäädäntö on kehittynyt huimasti ja
nykyisin turkistilat on käytännössä siirretty kokonaan pois pohjavesialueilta.

Milloin Gregory H. Smithin tutkimus on tehty? Laittaisitko ystävällisesti linkin siihen?

17. marraskuuta 2009 klo 10.02  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Ihana! Käytettynä minusta ihan ok ostaa turkis. Ihmettelen aina sitä miksi ihmiset voi käyttää ihan tunnontuskitta nahkatakkia, mutta kammoksuvat turkista?

17. marraskuuta 2009 klo 10.22  
Blogger Anna kirjoitti...

Ihana! Aivan mielettömän kaunis. Piste.

17. marraskuuta 2009 klo 11.08  
Anonymous ympäristö kirjoitti...

ps. sininen turkkisi on todella hyvän näköinen. Ihanaa kun ihmiset osaa tuunata ja muodistaa. Voikun osais itsekin :-)

17. marraskuuta 2009 klo 12.09  
Blogger Tessa kirjoitti...

Anna-Maria:
Esimerkiksi itsessäni eivät nahkatakit (tai nahkakengät) samanlaisia vilunväreitä aiheuta, koska ko. eläimiä ei kasvateta vain niiden/nahan turkin vuoksi vaan ihmisen ravinnoksi.

17. marraskuuta 2009 klo 13.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo turkki on niin ihana!! Väri ja kaikki <3 Pitäisköhän käydä äidiltä kinuamassa sen vanha musta turkki... Malli on siinä ihan kamala, mutta jos siitä kotiompelutaidoilla sais noin hyvän näkösen niin ois tämän talven takkiongelmakin kerralla ratkaistu!

Pelkäätkö muuten, että sun takki joutuu jonkun "kantaaottavan" hyökkäyksen kohteeksi? Vai meinaatko valikoida tarkkaan missä turkkiisi pukeudut?

t: Tilgen

17. marraskuuta 2009 klo 15.06  
Blogger Jonna kirjoitti...

ChRiista: kiitos:)

memma: haluaisin myös lukea tuon tutkimuksen. Viitsisitkö linkata! :)

Iina: :)

mimosa: Meillä tuli myös poikakaveri mässyttmään pizzaa. Suhteellisen törkeää kun toinen tekee nälkäkuolemaa:( ja apua, se sun sähköposti! toivottavasti ei saatu tartuntaa! :D

Säfä: haha, tää alkaa kyllä olla jo vähän outoa;D

Laura: kiitos! ja ehdottomasti vanha turkis yli uuden tekoturkiksen:)

Tessa: ollaan sovinnollisesti eri mieltä:)

Anna-Maria: kiitos! ja mietittiin juuri tänään kaverin kanssa ihan samaa. tuntuu tekopyhältä nostaa meteli eläimen yhden osan käytöstä jos itse kutenkin käyttää toista.

Anna: kiitos! :)

ympäristö: kiitoksia:) ja minähän en siis nimenomaan osaa yleensä tuunailla mitään!

Tessa: mutta millä oikeudella ihminen voi syödä eläintä ( nyky-yhteiskunnassa kun ilmankin pärjäisi) mutta ei pukea eläintä päälleen?

Tilgen: kiitos! ja kyllä mua vähän jännittää, että saanko maalia päälleni mutta koska itse tiedän, että second hand turkis on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kuin tekoturkis, niin aion takkiani käyttää. Ja itse oon sitä mieltä, että niin kauan kun nahkatakkisten kimppuun ei hyökkäillä niin turkitkin pitää jättää rauhaan. Ja tuunaile ihmeessä äitisi turkki:) Nyt ei kyllä pelota tulevat pakkaset! ;)

17. marraskuuta 2009 klo 15.28  
Blogger efiina kirjoitti...

Minusta yksi tärkeä pointti on turkin alkuperä. Itse on millään tasolla hyväksy esimerkiksi kiinasta tuotuja turkiksia, sillä ajatus elävältä nylkemisestä on jotain niin kamalaa että toivon samanlaista käsittelyä sitä tekeville ihmisille.

Suomessa turkiseläinten olot ovat kuitenkin paremmalla tolalla, vaikka parantamisen varaa on hurjasti.

Pointsit niille, jotka käyttävät riistaeläinten turkiksia :)

17. marraskuuta 2009 klo 18.22  
Blogger Jonna kirjoitti...

efiina: hyvä pointti. Tämä on muuten kotimainen turkis:)

18. marraskuuta 2009 klo 10.46  
Blogger Sunshe kirjoitti...

Onpas kaunis. Ihanan värinen ja mahtavan mallinen, sopii sulle hyvin. Mun mielestä kotimainen second hand turkki ei ole lainkaan huono vaihtoehto.

18. marraskuuta 2009 klo 13.49  
Blogger Jonna kirjoitti...

sunshe: kiitos! en millään jaksaisi odottaa kylmiä ilmoja! :D

18. marraskuuta 2009 klo 15.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Blogger Tessa sanoi...

Esimerkiksi itsessäni eivät nahkatakit (tai nahkakengät) samanlaisia vilunväreitä aiheuta, koska ko. eläimiä ei kasvateta vain niiden/nahan turkin vuoksi vaan ihmisen ravinnoksi.

Ja lihantuotanto aiheuttaa yli puolet maailman kasvihuonepäästöistä. Seko on sen parempi kuin turkistuotanto?? En puhu turkisten puolesta, halusin vaan kommentoida tähän ajattelemattomaan ajatukseen tessalta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Raportti%20Lihantuotanto%20aiheuttaa%20yli%20puolet%20kasvihuonekaasup%C3%A4%C3%A4st%C3%B6ist%C3%A4/1135250900585

21. marraskuuta 2009 klo 23.51  
Blogger Jonna kirjoitti...

Anonyymi: :)

24. marraskuuta 2009 klo 16.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Turkisten tuottaminen EI ole ekologista, ihan vain tiedoksi. Samoin turkisten ihannointi, mitä siis tekoturkiksen käyttökin on, on niin väärin ettei mitään rajaa... Sääli, sillä pidän blogistasi mutta nyt muutuit vähän samanlaiseksi ihqihq-muotibloggariksi kuin muutkin. En sano tätä pahalla vaan vain ärsyyntyneenä tuosta turkis-vimmasta...

27. marraskuuta 2009 klo 14.59  
Blogger Jonna kirjoitti...

Anonyymi: Kommentissasi ei laisinkaan ärsytä turkiksen arvostelu koska siihen jokaisella on oikeus ( kunhan ei itse sitten myös käytä mitään nahkavaatteita/kenkiä yms )En missään vaiheessa väittänyt, että turkiksten tuottaminen on ekologista. Väitin vain, että vanha turkis on ekologisempi vaihtoehto kuin tekoturkis.

Mutta tuo termi ihqihq hiukan ärsytti. Millä perusteella lajittelet muotigloggarit sellaisiksi?

27. marraskuuta 2009 klo 16.29  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu