Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

"Miten sulla ei voi olla mitään päällepantavaa?"

perjantai 4. heinäkuuta 2008

"Miten sulla ei voi olla mitään päällepantavaa?"

Koin eilen (tämän päivän vaatteita valitessani)aivan järkyttävän vaatekriisin. Eli sellaisen kauhistuksen, jossa huomaa näyttävänsä jokaisessa omistamassaan vaatekappaleessaan a) lihavalta b) tylsältä c) lihavalta d) kelmeänkeltaiselta e) yöpukuiselta
Melkein kahden tunnin ajan kauhoin epätoivoisena samoja vaatteita hyllyltä lattialle ja sukeltelin epämääräisissä hame/housu/paitakasoissa. Lopulta kellon jo käydessä melkein puolta yötä kekkasin henkaripuolella roikkuvan valkoisen lähes kaksi vuotta käyttämättä olleen mekkosen. Kriisi ratkesi mutta mieleen jäi soimaan poikaystävän tuskastunut älähdys "Miten sulla muka EI voi olla mitään päällepantavaa? " Niin. Miten? Miten on oikeasti mahdollista, että ihminen, joka omistaa viisikymmentä kenkäparia, ei löydä aamuisin asuun sopivia kenkiä? Tai viidestätoista mekosta ei löydy ainuttakaan, jossa näyttäisin "hoikalta" tai joka ei olisi "tylsä". Kuinka ihmeessä on mahdollista, että hyllyillä roikkuu suloisena sekasotkuna kymmeniä paitoja, mutta kaikki ovat vääränlaisia? Eihän asia todella voi olla näin. Tulin siihen tulokseen, että olen päättömällä shoppailullani korvannut mielikuvituksen asujen kokoamisessa. Tuntuu, että ostan mieluummin uutta kuin yritän keksiä toimivia kokonaisuuksia jo minulla olevista vaatteista.

Tästä johtuen...

SHOPPAILULAKKO!
Säännöt:
1) Seuraavan kuukauden aikana en osta uusia vaatteita/koruja/laukkuja
2) Sen sijaan yritän löytää ja koota omasta kaapistani uusia asuyhdistelmiä
3) En osta myöskään kenkiä, vaan korkkailen käyttämättä jääneitä pareja
4) Ostoslakko ei koske sukkahousuja, mutta en saa hamstrailla niitä.
5) Kirpparilla saan käydä mutta siellä käyttöraja on 10 euroa.



Huh, saa nähdä selviänkö:D Aion raportoida tänne blogiin lakon aiheuttamista vieroitusoireista ja taisteluista:)

Päätökseen vaikutti tietty myös kolmen kuukauden päässä häämöttävä New Yorkin reissu (maanantaina varataan vihdoin liput, iik!). Nyt alan siirtelemään eurojani säästötilille, että pääsen syksyllä nauttimaan halvan dollarin eteeni levittämistä ihanuuksista ilman rahasta huolehtimista:)Se on kyllä tylsä juttu, kun tuosta rahasta pitää jaksaa huolehtia mutta jostain syystä kaupat eivät ole tulleet mua vielä hirvittävästi vastaan ideassani "Jonnalle ilmaiseksi vaatteita". Ehkäpä jonain kauniina päivänä:D

Tässä päivän asu, joka kaikessa valkoisuudessaan aiheutti suurta vainoharhaisuutta penkkien ja tuolien puhtaudesta:)



Toppi - H&M
Mekko - ZARA
Kengät - Pariisilainen tori
Vyö - Iskän tuliainen

Miten uskotte shoppailulakkoni onnistuvan...?

-Jonna:)

ah! Muistakaa Nelliinan kilpailu! Vaikka minunhan tämä nyt selvästi tulisi voittaa, kun kaupat ovat kiellettyjen asioiden listalla:D

Tunnisteet: ,

21 kommenttia:

Blogger eimie kirjoitti...

mul on NIIN sama juttu. avo ei tajuu miten mul ei muka voi olla mitään sopivaa päällepantavaa vaik koko kämppä pursuu mun vaatteita, laukkuja ja kenkiä. ite oon syksyyn asti kenkälakossa. arvaa vaan onko kenkiä hyppiny esiin joka puolella. en kyl ikinä vois olla missää totaalises ostoslakossa, tulisin hulluks. onnee kuitenki sun lakolle ja toivottavasti onnistut :). ehkä mäki sit jonain pvänä..

4. heinäkuuta 2008 klo 22.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Löysin tän sun blogin vasta tänään, vaikka ilmeisesti tämä onkin pyörinyt jo pidämmän aikaa. Ja voi että! Ensinnäkin: blogisi on tosi hyvä! Toiseksi: sinulla on upeita vaatteita. Kolmanneksi: haluan sinun hiukset! Ne on täydelliset. :) oijoi, taas yksi blogi jota on 'pakko' alkaa seurata.

4. heinäkuuta 2008 klo 22.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nätti mekko! Miten tuollainen kaunokainen on voinut lojua käyttämättömänä?

4. heinäkuuta 2008 klo 22.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei kiitos niistä tän päiväisistä Zara kengistä, ovat passelit:)!

Terv: AF

4. heinäkuuta 2008 klo 23.01  
Blogger -SL kirjoitti...

Ihana mekko! valkoiset mekot on ihania..
Ja arvaa mitä? minulla oli tänään täysin sama ongelma! sitten päätin lajitella vaatteeni näin: pitkähihaiset (syksy)paidat, lyhythihaiset kesäpaidat, juhlapaidat, rantavaatteet, kaikkeen sopivat mekot ja juhlamekot. Johan selkisi, ainakin vähän!

4. heinäkuuta 2008 klo 23.47  
Blogger Christina kirjoitti...

Hei, kohtalotoveri! Minäkin aloitin lakon heti alennusmyyntikierrokseni jälkeen, aikalailla samanlaisilla säännöillä. Kirpparilla kiertely sallitaan, kunhan hinta jää alhaiseksi (tuo 10 euroa kuulostaa oikein hyvältä rajalta) ja sukkahousujen osto on myös täällä sallittua, mutta muuten yritän olla ostelematta mitään ennen Tukholman matkaani. Epämiellyttävää, mutta mielummin tuhlailen sitten enemmän Tukholmassa.

Ja on muuten totta, että uusia vaatteita ostellessa mielikuvitus asujen kokoamisessa katoaa. Tuntuu, että nykyään kaapista ei löydy yhtikäs mitään, vaikka tavaraa siellä on enemmän kuin koskaan. Toivottavasti tämä nyt sitten lisäisi tuota mielikuvitukseni määrää. :)

5. heinäkuuta 2008 klo 10.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä ostoslakkoon!

Tässä kuitenkin pieni varoituksen sananen.. Olin (kirppistä lukuunottamatta) ostoslakossa pari kuukautta. Nyt kun saisin jo (pienessä määrin) ostella, en oikein osaa enää katsella mitään. Farkut yritin ostaa, mutta eipä oma kokoni enää mahtunutkaan päälle! Toki farkut saattoi olla pienemmät mitä normaalisti, mutta uskon myös, että jatkuva vaatteiden sovittelu pitää linjat kurissa kun heti huomaa alkavan muutoksen jos oma koko ei jostain syystä mahdukaan.. :)

Eli tsemppiä sinulle, mulle kävi vähän köpelösti.. :D

5. heinäkuuta 2008 klo 11.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kurkkaapa blogiini!;)

5. heinäkuuta 2008 klo 11.35  
Blogger Urban Looks kirjoitti...

Jes, sielukumppani :) Yritän tässä itsekin tsempata ja olla ostamatta vaatteita kun lähden vajaan kuukauden päästä reissuun. Voisin ehkä ottaa noi sun säännöt käyttöön. Ehkä....:D

Lis

5. heinäkuuta 2008 klo 11.52  
Blogger Boobettes kirjoitti...

Eikös tuo et kirppiksillä saa käydä kympin eestä ni oo vähän huijausta :D onko toi kymppi et per aarre maksimissaan vai et kaikki löydöt samalta päivältä max10e? Piän sulle peukkuja et onnistut, mut toisaalta pitäs toivoo ettet onnistus ni sulle jäis vähemmän rahaa shopata jenkkien ihanuuksia ja mun tarttis sit olla vähemmän kade :DDDD joten näin oma kade lehmä ojassa, toivon että et kykene kk ostoslakkoon :DDD

5. heinäkuuta 2008 klo 11.54  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Hehee... tsemppiä lakkoon... mulla on sulle haaste:)

5. heinäkuuta 2008 klo 12.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

järjettömän kiva mekko :) rakastuin siihen ensi silmäyksellä<3

5. heinäkuuta 2008 klo 13.00  
Blogger Marika kirjoitti...

Itselleni iskee vaatekriisi säännöllisin väliajoin. Minusta tuntuu siltä, että olen käyttänyt jokaista vaatekappalettani sata kertaa liian usein, vaikka kaapissani on vaatteita, joita en ole käyttänyt kertaakaan. Aamulla saatan vain seistä vaatehuoneen ovella ja tuijottaa hyllyille, jotka notkuvat vaatteista keksimättä mitään, mitä päälle pukea. Kaikki ovat joko tylsiä tai niitä on käytetty liian vasta.Tai sitten eivät sovi tilaisuuteen.

Minullakin on melkein 40 paria kenkiä, mutta jotenkin tuntuu siltä, ettei ikinä ole asuun sopivia kenkiä. Tai sitten jos löytyy väriltään sopivat kengät, ne ovat joko liian tylsät tai sitten niissä on liian korkea korko. Erityisesti kesällä ja matkoilla käy niin. Kouluun voi mennä 10 sentin koroilla, koska ei tarvitse kuin astua bussista ulos, mutta kaupungille niitä ei voi laittaa, mikäli haluaa shoppailla kivutta. Nyt, kun vielä taitoin nilkkani, en saa käyttää korkokenkiä eikä kaapissani ole korottomia kenkiä edes mainittavasti. Kaikki pari vuotta vanhoja balleriinoja, jotka eivät sovi mihinkään asuun. Voisi joskus opetella shoppailemaan järkevästi ja yhteensopivia vaatteita. Ei ole mitään järkeä ostaa hametta, johon ei ole yläosaa eikä kenkiä. Ehkä minä vielä joskus opin.

Itse en uskalla aloittaa shoppauslakkoa, mutta yritän kuitenkin olla nämä jäljellä olevat vajaa 40 päivää mahdollisimman paljon shoppailematta, koska en tule ikinä saamaan matkalaukkuani kiinni..

Nätti päivän asu joka tapauksessa. :) Ja onnea shoppailulakon kanssa!

5. heinäkuuta 2008 klo 13.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olin viime syksynä kaksi kuukautta (onnistuneesti!)ostoslakossa. Paras tapa välttää kiusausta oli vaan jättää kaupat väliin. Mutta sitten ehtikin tehdä kaikkea muuta mukavaa!

Mutta se on kyllä totta että sen 2kk jälkeen oli tosi vaikee löytää enää mitään (olen onneksi jo parantunut tästä kyvyttömyydestä).

-Riikka

5. heinäkuuta 2008 klo 15.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi, sulla on paljon näitä nättejä mekko Zarasta. Tuntuu, etten itse löydä sieltä koskaan mitään..

5. heinäkuuta 2008 klo 16.14  
Blogger Anni kirjoitti...

Minäkin olen shoppailulakossa, mutta en (tietenkään) omasta tahdostani. Isäni vihjasi sen verran epämiellyttävään sävyyn vaatekaappini jatkuvasta kasvamisesta, että jouduin kotirauhan nimissä toteamaan, että joudun hieman "rajoittamaan" ostoksiani.

Olen kuitenkin innolla etsinyt porsaanreikiä. Alusvaatteet ja kirpputori eivät ole kiellettyjä,ja tarkemmin ajatellen - eikös puhe ollut pelkästään vaatteista? Niinpä saan vähintään säälittävän pientä laukkuvarastoani kasvattaa hyvin omatunnoin, luulisin.

No, onnea lakkoon! :)

5. heinäkuuta 2008 klo 16.50  
Blogger Mari kirjoitti...

Täältäkin suunnalta tukea lakkoiluun. :) Ja kirpparit on siis täysin pakko rajata lakon ulkopuolelle, koska sehän on vain ekologista ja rahaa säästävää ja siellä joutuu useimmiten käyttämään juuri sitä mielikuvitusta, kun vaatteita saa usein vähän korjailla tai tuunailla tms. :)

6. heinäkuuta 2008 klo 1.42  
Blogger MouMou kirjoitti...

Tekisi niin mieli liittyä tähän lakkoyhteisöösi. Täälläkin äiti jo murisee, vaikka shoppailurahat kuluvatkin omasta pussista!:)

6. heinäkuuta 2008 klo 9.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onpa UPEANUPEA mekko 3) <3 <3 <3 <3

6. heinäkuuta 2008 klo 21.27  
Blogger Jenni kirjoitti...

Minä voisin oikeastaan ryhtyä tuohon samaan projektiin. Kuulostaa säännöiltään aika samanlaiselta kuin oma viimekesäinen shoppailulakkoni, joten ei pitäisi olla mahdoton toteuttaa. :)

Mietin nimittäin tässä juuri pari päivää sitten, että minun pitäisi hyödyntää jo olemassaolevaa vaatevarastoani paremmin, eikä käyttää aina vain niitä lempparivaatteita.

6. heinäkuuta 2008 klo 22.37  
Blogger Jonna kirjoitti...

eimie: Hah, hyvä, että muillakin on vaikeuksia saada sympatiaa kun mikään niistä kymmenistä kengistä ei sovi:)

lunas: Oih, kiitos! Kiva kommentti:)

sini: En oikein itsekään tajua. Luulin sen kai olevan liian pieni tai jotain...

AF: Hyvä, että sopivat! :)

*~sl: Minä sain vihdoin siivottua vaatekaappini ja auttoi heti pikkasen vaatekriiseissä:)

christina: Mainiota, muitakin lakkoilijoita:) Onnea meille molemmille!

nina: Pelkäsin jotain turpoamista ja aloitin sen takia lenkkeilyn ja kuntoilun uudelleen:)

moumou: Kiitoksia!

urban looks: Lakkoon vain! Kaikki lakkoilemaan, niin en joudu kuolailemaan muiden löytöjä!

calin: 10 euron sääntö koskeaa yhtä käyntikertaa viikossa:)

tuuli: Thanks hon:)

jii: Kiitoksia:)

marika: muistan itse, että jenkkeihin pakkaus oli aivan kamalaa. Mitenkään ei riittänyt tilaa kaikelle:)

Riikka: Lakkoilin itse myös viime syksynä pari kuukautta ja juuri tuolla ei kauppoihin-idealla:)

mansikka: mulla taas on ongelmana, että löydän vähän liikaakin ja lompakko itkee:)

pandora: Porsaanreiät:) apua, toivottavasti en ala etsimään niitä omista säännöistäni:)

marika: kiitos! ja aivan! kirpparit pitää hyväksyä:)

moumou: Mukaan vain lakkoilemaan! en kestä katsella toisten löytöjä kun itse näen vaatenälkää:)

anonyymi: kiitos!

jenni: Mukaan vain lakkoon:) Olet tehnyt viime päivinä niin mahtavia ostoksia, että selvät niillä helposti jonkin aikaa;)

10. heinäkuuta 2008 klo 22.54  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu