Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Jonna + Matkakortti = Not meant to be

tiistai 6. toukokuuta 2008

Jonna + Matkakortti = Not meant to be

Voi ääh mikä ilta! Kaikki alkoi siitä kun joskus kello viiden aikaan latasin Rautatientorilla matkakortilleni seutuaikaa (vantaa, espoo, helsinki) 14vrk opiskelijahinnalla. Oukei, kaikki sujui hienosti ja köyhdyin pyydetyn euromäärän. Vilkaisin nopeasti latauskuitin ja juoksin äidilleni vantaalle menevään bussiin. Vierailu mamman luona kului hauskasti kuten aina ja kahdeksan aikaan päätin sitten kotiutua. Bussissa korttini ei kuitenkaan toiminut. Viiden minuutin venklauksen jälkeen selvisi vihdoin, että kortille oli ladattu vain HELSINGIN sisäistä aikaa. Kävelin siis läheiselle R-kioskille ja avauduin koko tapahtumasarjan. Mummeli kioskilla kertoi minulle, että voin korjata tapahtuneen vain siinä R-kioskissa, jossa lataus oli tehty. Huokaus. Matkasin junalla Helsingin keskustaan ja sipsutin kiltisti takaisin tuolle samaiselle kioskille. Siellä kiltti kassapoika sitten kertoi minulle, että koska olin käyttänyt korttia, (matka äidille helsinki-vantaa, jolloin kortti oli hyväksytty helsingin päässä) niin sitä ei voisi enää mitätöidä muualla kuin yhteispalvelupisteessä (jotka eivät tietty yhdeksältä illalla olleet auki). Sain sitten kioskilta matkarahat kotiin Espooseen ja huomenna joudun lähtemään selvittelemään asiaa yhteispalvelupisteeseen. ÄÄÄÄÄÄÄH!!!!!! Voi herranjestas! Miten joku asia voikin olla näin hankala! Tästä lähtien tarkistan sen saamani latauskuitin suurennuslasin kanssa. Tänks joukkoliikenne. Kohta hankin kyllä sen saamarin ajokortin ja alan saastuttavaksi yksityisautoilijaksi.

Tänään asustin Pariisista ostetun mustan mekkoni Nelliinan tuunausohjeella. Olipas maailman helpoin ja paras juttu vain kiinnittää huivista taiteiltu rusetti mustan mekon etumukseen. Laiskana ja käsityötaidollisesti epäsiunattuna hoidin homman hakaneulalla:)Mekko - Pariisista
Huivi - Lindex
Sukkikset - Pieces
Kengät - Aleksi 13

Löysin myös tänään Lindexin "alehinnoista puolet pois"-rekistä pari kivaa vaatekappaletta. Ehdin jo kärsiä niistä hienoista huonoa omaatuntoa mutta nyt ymmärrän, että kohtalo tarkoitti ne minulle etukäteiseksi lohdustuslahjaksi hirvittävästä matkakorttijuoksentelustani. Näistä löydöistä kuvaa myöhemmin. Nyt menen katsomaan uusimman Gossip Girlin vielä extralohdutukseksi.

-Jonna

Tunnisteet: ,

14 kommenttia:

Blogger *~SL kirjoitti...

Vau mikä mekko :) tuollaisia saa vain Pariisista..

6. toukokuuta 2008 klo 22.34  
Anonymous pauliina kirjoitti...

mooi, hei jaksaisitko millään kertoa oikiksesta ja kaikesta siihen liittyvästä? :)) jos oon oikeen ymmärtänyt niin pääsitkö siis heti ekalla kerralla sisään? oliko kuinka vaikeeta? kuinka paljon sitä lukemista sitten loppujen lopuks oli? onks kuinka raskasta nyt opiskella siellä? (tenttikirjojen lukumäärä kuulostaa järkyttävältä!! :O) hmm.. mitäs vielä? onks naisia vai miehiä siellä enemmän? kuinka mones vuodessa meinaat valmistuu? niin jos millään haluisit vastata niin olisin suuuper kiitollinen :)

terkuin, pauliina joka yrittää epätoivoisesti päättää mihin sitä hakisi lukion jälkeen :P

6. toukokuuta 2008 klo 22.44  
Blogger tiiti kirjoitti...

no jopas on hyvällä vaiva/lopputulos -hyötysuhteella asustettu mekko, tosi kiva :) rusetit, varsinkin polkadot- sellaiset vaan rokkaa!

6. toukokuuta 2008 klo 23.24  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Kivan näköinen lisä mekkoon toi rusetti! Ja sehän on ihan hyvä jos on hakaneulalla voi siirtää toiseen vaatteeseen ja käyttää tuota mekkoa ilmankin.

Onpas kyllä typerä systeemi, mutta aika hyvin jos sait matkarahat kotiin. Mä oon aina tosi huolella selvittänyt mitä haluan, koska tuntuu että ainakin Helsingin päässä joskus on joskus vaikea ymmärtää, että haluaisi sitä seutua eikä vain sisäistä. Lataan tosi pitkiä aikoja kerrallaan joten myyjä onneks toistaa kaiken niin pääsee tsekkaamaan että kortille on tulossa sitä mitä tilaan. Toivottavasti edes Espoon puolella yhteispalvelupisteessä hoitavat asian, tai sitten joutuvat taas antaan matkarahat Helsinkiin ;)

7. toukokuuta 2008 klo 7.49  
Blogger Jonna kirjoitti...

pauliina: Vastailen ihan mielelläni:)
1) En päässyt ekalla kerralla sisään. Toisella kunnon yrityksellä vasta nappasi:)
2)Mielestäni sisään pääseminen ei ole vaikeaa, mutta puuduttavaa. Vaatii aika apaljon motivaatiota tankata niitä samoja kirjoja melkein kolme kuukautta ilman minkänlaista varmuutta sisäänpääsystä.
3) Luin viitenä päivänä viikossa 8h( tuo jäi kun tauot ja safkis oli miinutettu pois) lauantaisin luin 5 tuntia ja sunnuntaisin pidin vapaapäivää:)
4) Oikiksessa opiskelu on stressaavaa koska jatkuvasti pitäisi olla lukemassa johonkin tenttiin (minulle tulee aina hirveä kiire koska tykkään lasikotella aina pari viikkoa yhden tentin jälkeen;) ) Mutta ei tuo nyt kovin raskasta silti ole. Tenttiin tulevaa sivumäärää saa vähennettyä luentokuulusteluilla ja yleensä tentissä on kuitenkin lakikirjat apuna:)

5) Helsingissä oikis on ainakin muuttumassa naisvaltaisemmaksi. sisäänpääsysuhde taitaa olla lähes 70-30 naisten hyväksi:) tietty riipuu han vuodestakin:)

6) Ajattelin saada maisterin paperit ulos kuudessa vuodessa, eli ylitän opiskelulle lasketut viisi vuotta yhdellä. Toisaalta oikis olikin alunalkaen kuuden vuoden koulu ja sitten se lyhennettiin viiteen vuoteen vähentämättä kuitenkaan opiskelun määrään (meiltä vain napattiin lomat pois;) )

Onnea opiskelupaikkapähkäilyyn:) Oikis on todella hyvä vaihtoehto jos haluaa kätevän monilla aloilla hyödyllisen tutkinnon.Jos tulee vielä jotain mieleen, niin kysy ihmeessä:)

tiiti: Kiitos:) Tykkäsin tuosta mekosta eilen ihan hirmuisesti!

herttainen: Ajattelin mennä suosiolla sinne Helsingin yhteispalvelupisteeseen, koska en jaksa enää pompottelua mihinkään suuntaan:)

7. toukokuuta 2008 klo 8.49  
Blogger ellen kirjoitti...

on toi mekko ihana! mä mietin kans heti kun luin sen nelliinan jutun et tota voisi soveltaa johonkin.

7. toukokuuta 2008 klo 16.25  
Blogger Delicious kirjoitti...

Mä vaihdoin toukokuun alusta bussin fillariin. Ekologista ja helppoa :)

Tohon oikisjuttuun kommentti, että mun mielestä oli helpompi päästä sisään oikikseen kuin ulos. Sisään päästyä se tuntui loppumattomalta suolta. Nyt pari vuotta valmistumisen jälkeen sanoisin, että kyllä kannatti :)

7. toukokuuta 2008 klo 20.46  
Blogger Jonna kirjoitti...

ellen: Nelliina on kyllä ihan nero. Saan tällä kikalla elvytettyä ties mitä vaatteitani:)

delicious: Aikamoiseltahan rämpimiseltähän tämä opiskelu toisinaan on. Suurimpana ongelmana varmaankin oma laskuuteni. Välillä kyllä huomaa jo haaveilevansa valmistumisesta. Suorastaan kuola valuen ajattelen gradun kirjoittamista:D

7. toukokuuta 2008 klo 21.38  
Anonymous pauliina kirjoitti...

oi kiitos :)) kuulostaa kyllä pelottavan rankalta tuo oikis... se on toisaalta kuitenkin pisimpään ollut mielessä tulevaisuuden kannalta, mut nyt alko pelottaa. oisko se kauppis kuitenki varmempi...? :P
ainiin ja kiitos kivasta blogista! sulla on ihana tyyli!

7. toukokuuta 2008 klo 23.00  
Anonymous nelliina kirjoitti...

Nätti tuli noin hakaneulallakin :)parasta on saada mahdollisimman pienellä vaivalla nättiä jälkeä ;) pirun pirun blogilista kun en ole nähnyt päivityksiä moneen päivään ja pikkuisen myöhässä tulee nyt tääkin kommentti!

8. toukokuuta 2008 klo 7.53  
Blogger Kasix kirjoitti...

I'm absolutely in love with your dress! And your whole blogg is perfect so I've decidet to link you :)

8. toukokuuta 2008 klo 9.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko sukkahousujen tarkoitus saada jalat näyttämään kuolleen jaloilta, melko kalmasen väriset?

9. toukokuuta 2008 klo 2.50  
Blogger Jonna kirjoitti...

pauliina: Hih, ei se niin rankkaa ole, jos osaa rentoutua:) (Siis lintsata aina välillä)

nelliina: Menee kyllä niin hermot tohon blogilistaan. Mutta anyway, kiitos mahtavasta tuunausvinkistä:)

kasix: Thanks!

anonyymi: Kuva hiukkasen epäselvä mutta ne olivat sellaiset valkoiset pitsisukkahousut:) Kukaan ei ainakaan päin naamaa tullut sanoamaan, että jalat näyttäisivät kuolleilta:D

9. toukokuuta 2008 klo 9.38  
Anonymous -T kirjoitti...

Oijoi, tuo mekko on suoraan unelmistani! Ihana! ;D :D

9. toukokuuta 2008 klo 23.19  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu