Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

rillejä

torstai 3. syyskuuta 2009

rillejä

Tänään oli tarkoitus aloittaa syksyn opiskeluputki mutta jostain syystä päädyinkin melkein koko päiväksi vaaka-asentoon sohvalle, nyyhkimään Gilmoren tyttöjen viimeisille jaksoille. Siis, miksi, miksi Rory ei suotunut Loganin kosintaan?! Oli pakko pikakelata koko kosinta ja siitä kieltäytyminen ( idiootti) nopeasti ohitse. 

Image and video hosting by TinyPic

Onneksi pääsin parantelemaan Gilmoreikävääni ( mitä mä nyt teen kaikki vuorokauden ylimääräiset tunnit?!) Specsaversin muotinäytökseen skumppalasin äärelle. Kyllä se vain on niin, että pari lasia iltapäiväkuohuvaa parantaa monta murhetta ( tai siis ainakin tässä tapauksessa hävisivät surut GG:n loppumisesta, opiskelulaiskuudesta ja ensi viikon vanhentumisesta. ihan tehokasta kuplivaa siis)

Image and video hosting by TinyPic

( saatoin ihan vahingossa syödä puolet tilaisuuden tarjottavista...)

Hyvän tarjoilun ja kivojen tuttujen lisäksi tilaisuudessa pääsi tiirailemaan myös nättejä silmälaseja.( pitäisi taas hankkia muuten uudet. kirjastossa majaillessa on pakko olla lasit kun silmät väsyvät tekstin tiirusteluun ihan liian nopeasti piilareissa) Pitkän näkövian kieltämiskauden jälkeen ( siis jonna 17-19vee, piilolinssit yötäpäivää ) olen en ainoastaan hyväksynyt sokeuttani ( vai miksi yli kolmosen vajautta pitäisi kutsua) vaan jopa ruvennut pitämään siitä. Silmälasithan ovat ihan mahtavia asusteita ja ovathan ne myös aika kätevä tapa peitellä näitä mun silmänalusia joista vampyyritkin olivat kateellisia. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kotiin horjahdellessani tein huomion, että valtaosalla vastaantulijoista oli kakkulat nenän päällä. Käsittääkseni suomalaiset ovatkin suhteellisen likinäöistä porukkaa ( kait se serkkujen naiminen jossain vaiheessa rupeaa vaikuttamaan, voitais oikeasti paikkailla lakia tuosta kohtaa vaikka tuskin kovin moni sitä pykälää enää käyttää hyväkseen) verratuna moneen muuhun maahan, vai käytetäänkö me vain enemmän niitä paljastavia laseja?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

PÄIVÄN ASU:

Bleiseri - H&M
Neuletakki - ZARA
Mekko - Asos
Kengät - Minna Parikka
muthei, kuinka moni teistä käyttää silmälaseja ja kallistutteko enemmän perinteisiin rilleihin vai piilareihin?

Tunnisteet:

27 kommenttia:

Blogger Auri kirjoitti...

Piilarit aiheuttaa akuutteja raivokohtauksia ja punasilmäisyyttä täällä, joten rillit on ainoa vaihtoehto tälle rähmäkäpälälle. Vielä joskus opettelen ne kyllä... ehkä... Laseista on kyllä tullut hassusti jo vahva osa identiteettiä.

3. syyskuuta 2009 klo 23.00  
Blogger Tuuli kirjoitti...

Muualla KAIKKI käyttää piilareita! Ainakin ranskassa ja jenkeissä niitä vältetään, mutta kyllähän meillä Suomessa on ihan harvinaisen monella huono näkö.

Itse käyttäisin aina ja vain piilareita, jos mun tyhmät kuivat silmät sallisivat.

3. syyskuuta 2009 klo 23.46  
Blogger Tuuli kirjoitti...

edit: laseja vältetään, ei siis piilareita-

3. syyskuuta 2009 klo 23.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

miinus kolme sokeus? Mitä sanotkaan mun -6.25? ;)

-H-

4. syyskuuta 2009 klo 0.12  
Blogger Katja kirjoitti...

Sokeus on katsojan silmässä ;) Suhteellista miten kukin kokee näkemisensä, mulla on ollut muutamia asiakkaita kolmosen vajeella, ja eivät muka tarviste laseja :O hyvin kuulemma näkyy... Juujuu :D

4. syyskuuta 2009 klo 0.43  
Anonymous garnetice kirjoitti...

Käytän molempia. Jos on kovinkin pitkä päivä ja sitten piilareita jos käyttäisi niin ne olisi päässä jotain 12h, valitsen lasit. Vaikka onhan niitäkin joilla voi mukamas nukkuakin, mutta en mä piilareita niin kauaa halua pitää.

Luin muuten tuossa postauksen alkupäässä olevan sanan ensin 'Gilmo reikä vääni'. Olin hetken, että mitä hittoa?! Mikä ihmeen Gilmo reikä vääni, tai siis 'Gilmoreikävääni', kuten tekstissä lukee. Luin uudelleen ja jos nyt oikein ymmärsin niin siinä lukee 'Gilmoreikävääni', kahden sanan yhdyssana, eikä kolmen sanan yhdyssana, joista kaksi on epäsanoja..

Liian väsynyt olen joo.

4. syyskuuta 2009 klo 0.46  
Blogger elle s'ennuie kirjoitti...

Rillejä :D Joskus käytin piilareitakin, mutta nykyään olen liian laiska siihen.

4. syyskuuta 2009 klo 1.28  
Anonymous mrn kirjoitti...

Sokea, sokeampi, sokein: -8.00!
Ja pakko käyttää enimmäkseen laseja kuivasilmäisyyden vuoksi. Nyyh. Onneksi on olemassa hyvännäkösiä rillejä (harmi vaan että maksavat ihan liikaa opiskelijalle).

4. syyskuuta 2009 klo 9.02  
Anonymous Shoegal79 kirjoitti...

Mä oon kanssa viimeiset kymmenen vuotta käyttänyt pääasiassa laseja. Silmät vaan on niin kuivat, ettei tulis mieleenkään leikkiä piilareiden kanssa. Alle 20v. pystyin kyllä pitämään piilareita ihan ilman ongelmia. Edelleen piilarit käytössä baarissa, mutta vaatii yleensä tiettyä humalatilaa, muuten koskee silmiin liikaa :D Sitä paitsi mä mielestäni näytän paremmalta lasien kanssa, ajattelen niitä enemmän asusteena ja tyylikeinona, kuin ongelmana.

4. syyskuuta 2009 klo 11.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla taitaa nyt olla aluillaan se 17-19 ikävuosien piilarivaihe :D ehkä mäkin vielä joskus hyväksyn lasit osaksi itseäni..

4. syyskuuta 2009 klo 11.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Rillit löytyy nenältä, piilareita käytän vain ekstraerikoistapauksissa, syystä että 1) ne mokomat ei pysy mun silmissä liikkumatta vaikka kuinka kokeiltiin optikolla monia ja piti olla oikeat kaarevuudeltaan 2) ne on kalliita 3) en jaksais ees joka aamu näpräillä niitten kanssa.
Toiveissa olis uudet lasit (yksiin kyllästyy parissa vuodessa aika kiitettävästi) tai mieluiten kahdet että toi kyllästymisongelma ei haittais niin paljon.

4. syyskuuta 2009 klo 14.31  
Blogger ottilia kirjoitti...

mä oon joskus miettinyt, että olisi ihan kiva olla edes "sen verran sokea", että saisi käyttää lukulaseja tai jotain. lasit olisi tosiaan ihan kiva asusteellinenkin lisä, mutta pelkkien ikkunalasien pitäminen tuntuu teeskentelyltä :--D

4. syyskuuta 2009 klo 14.39  
Blogger mj kirjoitti...

Pääasiassa laseja, kun en jaksa näpertää piilareita silmiin aamuisin..

4. syyskuuta 2009 klo 14.47  
Blogger Majayna kirjoitti...

Kahet Specsaversin lasit löytyy. Mutta en kyllä käytä laseja kuin sillon ku oikeasti tarvii nähä kauas, likinäkösyyteni ku on hyvin minimaalista sorttia. Toisin on parilla kaverilla, jotka on jotain miinus seiskaa... Että heillä on jo vaikeuksia tunnistaa ihmisen henkilöllisyyttä metrin etäisyydeltä jos ei oo lasit päässä.

4. syyskuuta 2009 klo 15.19  
Anonymous viiru kirjoitti...

Suomalaiset on tosiaan sen verran sisäsiittoista kansaa että meillä on ns. kansalaistautina huonot silmät. Itse olen poikkeus joka vahvistaa säännön, en ole reilusti yli 30v koskaan tarttenu vielä laseja mikä välillä harmittaakin koska rillit sopis mulle niin hyvin:) Onnistuin sitten löytämään ulkomailta kuitenkin suhteellisen sokean miehen...

4. syyskuuta 2009 klo 15.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Siirryin kesäkuussa täyspäiväiseksi piilareiden käyttäjäksi ja ei ole ollu laseja ikävä yhtään! Piilarit on niin paljon kätevämmät ja tykkään naamataulustani enemmän mitään ylimääräisiä näköproteeseja! Ja pienen totuttelun jälkeen menee ehkä 2 sekunttia iltaisin ja 2 aamusin piilareiden hoitoon.

4. syyskuuta 2009 klo 15.57  
Blogger Chérie kirjoitti...

Vielä ei rillejä ole, mutta 99%:n todennäköisyydellä ne saan jossain vaiheessa...

4. syyskuuta 2009 klo 16.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Silmälasit löytyy ja useimmiten ne on päässä. Olen vaan liian laiska värkkäämäämään niiden linssien kanssa :D Kerran pari kuukaudessa on ihan riittävästi.

4. syyskuuta 2009 klo 17.27  
Blogger anna-elina kirjoitti...

Rillejä käytän tunneilla ja kotona mutta muuten porhallan ilman :D pitäsi ehkä tehdä asiaan muutos...

mutta LOGAN OLI TÄYDELLINEN. en ymmärrä rorya, mutta onneks ne mun päässä menee naimisiin 8)

4. syyskuuta 2009 klo 18.44  
Anonymous mandariinipöö kirjoitti...

ite pidin vielä viime vuonna ihan tyytyväisenä laseja, mut nyt oon vaihtanu piilareihin melkein kokonaan :) melkeen -5 näkö tekee ainaki mun silmät tosi pienen näkösiksi..

4. syyskuuta 2009 klo 18.50  
Anonymous henna kirjoitti...

Laseja käytän, koska vahvuudet huitelee miinuksen puolella tuolla jossain 8-9 korvilla... Optikkokin jo sanoi että piilarit tuottais hankaluuksia, enkä niitä ite oo ees koskaan halunnukkaan, kun ei oo ees mitään harrastusta jota rillit pahemmin haittais. Ottaa päähän kyllä olla melkein myyrä 17 vuotiaana, kun ei tiedä lähteekö näkö huononemaan vai paranemaan vanhemmiten. Aion aivan varmasti mennä leikauttamaan silmäni, kunhan näkö on tarpeeksi tasaantunut.

Kauhea vuodatus, mutta tämä ketutus kohdistuu enemmänkin sitä todella huonoa näköä kohtaan, kuin itse laseja, jotka kyllä monella tapaa tuo persoonallisuutta olemukseen.

4. syyskuuta 2009 klo 19.03  
Blogger Jetta kirjoitti...

Ah, herkulliset asut. Itselläni on huono näkö ja piilareita tuli myös hankittua silmälasien seuraksi. Niitä ei ole kyllä kuitenkaan tullut käytettyä, kyllä nämä silmälasit on liian helpot.. Ja vieläpä kun tykkään ihan laseistani.

4. syyskuuta 2009 klo 21.09  
Anonymous eiida kirjoitti...

Piilarit ei sovi jos on vähääkään kuivemmat silmät. JA heti herättyäänhän niitä ei saisi silmiinsä tunkea, puolisen tuntia hereillä oltuaan ne voi tunkea pärstäänsä. Eli en jaksa nousta aikaisemmin. Lisäksi meikäläisen räpäytysrefleksi on sen verran herkkä, että edes optikko ei saanut linssejä silmiini :D

Minulla taitaa olla...kymmenet rillit :) Sen siitä saa kun on pääsy henkilökunta-alennuksiin. Olen käyttänyt laseja 8 vuotta ja nykyään näytän mielestäni ihan idiootilta ilman niitä <3

4. syyskuuta 2009 klo 21.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sokeus on tosiaa hiukan laaja käsite,itellä on vasen silmä -12.5 ja oikea -10.5 :D Käytän sekä laseja että piilareita,enemmän laseja tosin :D

4. syyskuuta 2009 klo 22.20  
Blogger Mirette kirjoitti...

Mun paloturvallisuuden opettaja just tilitti meille kuinka ei kannata ostaa specsaverseja, koska ne menee nopeasti käyttökelvottomaksi. eli kun niitä yrittää puhdistaa, parin kerran jälkeen se pinta ei enää puhdistu vaikka miten hinkkais ja laittais mömmöjä :( lieneekö tämä sitten tuttu

5. syyskuuta 2009 klo 9.20  
Blogger Mirette kirjoitti...

*totta

5. syyskuuta 2009 klo 9.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Rillit löytyy päästä joka päivä. Piilareitakin lojuu laatikossa, mutta en jaksa ikinä laittaa niitä, ja toiseksi silmälasit saavat kasvoni paljon ilmeikkäämmän näköiseksi, näyttäisin tosi valjulta ilman rillejä.

7. syyskuuta 2009 klo 19.44  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu