Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lapsuudenkaipuu

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

LapsuudenkaipuuPäätin sitten tänään ihan oikeasti luovuttaa sen tentin kanssa. Tai, siis menen kyllä paikalle ja aion rasittaa jotain poloista vastaustentarkastajaa raapusteluillani mutta läpipääsy saa jäädä syksyyn. Oikiksessa on kyllä se surkea puoli, että tenttialueet ovat niin isoja, että parin päivän rehkintä ennen tenttiä ei ihan kamalasti auta jos muu kuukausi on vietetty lekotellen. Isot kiitokset kuitenkin kaikista kivoista sanoista joita jättte eilisen itsevihasäälisen postauksen kommenttiboksiin:)

Image and video hosting by TinyPic

 

Kirsikan  postaus ( ja ehkä ihan vähän myös tämä taustalla soiva Kaija Koon Minä muistan sinut... hmnn.. mut saisi oikeasti vierottaa youtubesta) sai haikailemaan sitä lapsuuden kesäfiilistä. Sitä tunnetta kevätjuhlapäivänä suvivirren ( soitetaanko sitä edes enää?!) soidessa kun tiesi, että seuraavat kaksi ja puoli kuukautta olisi vapaa kaikesta tylsästä ja ikävästä, matematiikan ylitsepääsemättömistä laskuista ja pluskvamperfekteista ( btw en oikein vieläkään tajua sitä).

Image and video hosting by TinyPic

Nykyisin kesäni kuluvat töissä ( tosin amen, että töitä on!) ja viikonloppuisinkaan se lomarentous tuntuu liian kaukaiselta, että se saisi napattua itselleen niiksi pariksi lyhyeksi päiväksi. On jotenkin surullista tajuta, että sitä lapsuuden kesälomavapautta ei tule koskaan samaan takaisin. Että loppuikäni tulen olemaan aikuinen jolla on aikuisen velvollisuuksia ja murheita. Tulen kyllä olemaan onnellinen, tulen nauttimaan elämästä ja oppimaan uusia ihania asioita mutta silti, en tule enää koskaan olemaan se vapaa 1o-vuotias rupipolvinen ponnaripää, joka viettää päivänsä leikkien kirkonrottaa, ei välitä viikonlopun säästä ja vahtii pikkuveljiä viikkorahaa vastaan. Muistan jo silloin ajatelleeni, että nämä ovat niitä päiviä joita vielä joskus kaipaan:)

Image and video hosting by TinyPic

Kävin tänään pyörähtämässä Nanson outletissa ja koska kauppa tyrkytti isoja aleprosentteja + palkan ansiosta tililtä löytyi rahaa, lähdin paikasta muovikassi ilmoisesti keikkuen. Söpöt, samaa sarjaa olevat paita ja toppi lähtivät yhteishintaan 13 euroa ja mekosta pulitin 25 euroa. Tuo mekko hiukan mietityttää. Tykkään kovasti kaula-aukosta ja kuvioinnista mutta väritys on kysymerkki.  

Ja koska olen tänään selvästi ollut tavallista pohdiskelevammalla tuulella olen myös miettinyt, että mistä sitä tietää, että on ihan oikeasti aikuinen? Vai onko aikuisuus vain lain ja ympäristön antama statusarvo jolla ei ole mitän tekemistä oman itsekäsityksen kanssa? Muistan oikeasti 12-vuotiaana olleeni huolestunut, että miten koskan osaan olla aikuinen kun olen aina ollut vain lapsi. Kaksitoista vuotta myöhemmin mietin yhä samaa.

Eli, milloin sitä on ihan aikuisten oikeasti aikuinen?

Tunnisteet:

21 kommenttia:

Blogger Ocean kirjoitti...

Aikusten oikeesti EI IKINÄ. Ainakaa meitsi ei oo. :D Ehkä jotain pientä viisastumista saattaa tapahtua vuosien myötä. :)

1. heinäkuuta 2009 klo 22.59  
Blogger tipitii kirjoitti...

Mulla on samaa printtiä hame, kun noi kaks ekaa paitaa. Mä kaipaan aika ajoin ihan hulluna just noita Suvivirsi-fiiliksiä. Nyt sitä ei osaa vapaastakaan nauttia, vaan stressaan sillonkin aina jostain. Miks sitä ei osaa vaan olla ja nauttia?

1. heinäkuuta 2009 klo 23.15  
Blogger maria kirjoitti...

Voihan Suvivirsi, se oli ehdottomasti alkavan kesän ensimmäinen paras hetki, kun Jo joutui armas aika kajahteli jumppasalin seinien sisällä. Siitä alkoi todellinen kesäfiilis, nyt sitä saa välillä hakemalla hakea. Kiva kököttää toimistossa, kun koululaiset kirmaa kesälaitumilla, pöh..

2. heinäkuuta 2009 klo 0.32  
Blogger kirsikka kirjoitti...

Sanoisin, että kesätyöttömyys auttaa kummasti sen lapsuudesta tutun fiiliksen löytymiseen :)

2. heinäkuuta 2009 klo 2.13  
Anonymous Pee kirjoitti...

Mä komppaan Kirsikkaa! Oon työtön tämän kesän ja erittäin onnellinen siitä. Ei ole parempaa aikaa olla työtön ja kuinka ihanaa, että saa tehdä just sitä mitä haluaa. Mikään ei ole pakko.

2. heinäkuuta 2009 klo 8.00  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Joo, kyllä se fiilis tulee kun ei ole paljonkaan töitä ja vaikka mullakin on neljä tenttiä kesällä ja niihin luen niin siinä ohessa ehtii tehdä vaikka mitä etenkin voi vapaasti ottaa breikkejä ja lähteä jonnekin.

Kävitkö siellä Vantaan outletissa? Oon monasti meinannut pyörähtää kun oon käynyt Vallila Interiorin liikkeessä ja Nanson kauppa on siinä bussipysäkin lähellä, mutta en oo oikein uskonut että siellä ois paljon Lempivaatetta mutta seuraavan kerran täytyy ilmeisesti piipahtaa. Mulla on tota samaa kuosia ja väriä maksimekko ja ton mallin taas ostin yksivärisestä trikoosta, löytyneet ystävämyynnistä ja alennusmyynnistä.

Sitä paitsi noilla printeillä pääsee hyvin lapsuuden fiilikseen! Itse ostin muinoin tota Kannansolaa kun se oli niin ihanan lapsekasta ja siinä riittikin ihasteltavaa lapsilla, joiden parissa olin lähdössä työskentelemään kun tein ostopäätöksen.

2. heinäkuuta 2009 klo 8.42  
Blogger kipru kirjoitti...

...mä voin kyllä ostaa sulta ton mekon jos toi väri sua mietityttää ;)

2. heinäkuuta 2009 klo 9.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana toppi ! Meikä on kateellinen.

2. heinäkuuta 2009 klo 10.06  
Anonymous Maija kirjoitti...

Niin, tuota minäkin olen kovasti kaipaillut. Pitkää kesälomaa, pyöräretkiä rannalle, greippilimpparia. Päässä kelaa kaitafilmi 70-80 -lukujen taitteen kesänostalgiasta. Nähdäkseni ainoat mahdolliset pitemmät breikit, joita valmistumisen jälkeen on mahdollista pitää, ovat äitiysloma, palkaton vapaa vuosiloman perään(se ON mahdollista huolellisella vuosiansio/kulutussuunnittelulla!), opintovapaa jos ei oo perhe-asunto-kaksautoo-loukussa, niin ja varhaiseläke. Huoh. Just kuulin että Eurooppakoulun vika esikoulupäivä on 40-minsan pituinen ja siinä sitten vaan jotain leikitään ja sit kotiin. Ihan höh musta.

2. heinäkuuta 2009 klo 10.23  
Blogger Marika kirjoitti...

En kyllä osaa vastata kysymykseen oikein mitään. Kai se on sitten, kun alkaa ottaa vastuuta ja pystyy huolehtimaan itsestään eikä tarvitse enää juuri tukeutua muihin. Se, milloinka se aika tulee, onkin jo aivan eri asia. Minä en ainakaan halua ikinä olla aikuinen, lapsena on kivempaa.

2. heinäkuuta 2009 klo 13.30  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Olen miettinyt ihan samaa juuri näin kesäaikaan. Suuri osa bloggaajista tuntuu vain makoilevan rannalla, kun taas minä aherran kesä kesän jälkeen toimistolla. Vakityöpaikasta kun ei voi noin vain hävitä kesäkuukausiksi... Ehkä yksi aikuisuuteen liittyviä asioita onkin se, että on velvollisuuksia, jotka ovat ainakin jossain määrin sitovia.

Mitä aikuisuuteen kuitenkin tulee - itse en ikinä ole käsittänyt sitä sanontaa, ettei halua tulla ikinä aikuiseksi. Minusta aikuisena on paljon kivempaa olla kuin silloin aikoinaan lapsena. On enemmän rahaa, voi toteuttaa unelmiaan jne. Ei se aikuisuus siis aina ole niin paha juttu! :-)

2. heinäkuuta 2009 klo 14.09  
Blogger Nooruska kirjoitti...

Missä on muuten Nanson outlet? Toi mekko oli loppunu kaupasta jo.

Kyl mä joskus sen pitkän kesäloman taas saan, varmaan työttömyyden muodossa ;-). Opistovuoden päätteeksi laulettiin Suvivirsi, tunnelma oli ihan mahtava! Pitäis varmaan pitää omat kevätjuhlat ens vuonnakin, Suvivirren laulaminen oli vaan niin ihanaa.

2. heinäkuuta 2009 klo 15.47  
Blogger Nekku kirjoitti...

Tuo mekkohan on huippuhieno!

Itse havahduin muutama vuosi sitten karuun todellisuuteen, jossa kaikilla aikuisilla ei olekaan kuukausien kesälomia (olen opettajan lapsi). :(

2. heinäkuuta 2009 klo 16.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Haluan äikän opeksi ja yksi iso plussa on just ne pitkät kesälomat :)

2. heinäkuuta 2009 klo 17.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos Jonna yhtään lohduttaa, niin mullakin oli suunnitelmia ton 2.7 suhteen. Noh, sen liikuntatieteellisen kokeen jälkeen (joka meni silleen, ettei sisään, mutta oli ihan kivaa) en sitten oikein saanut niskastani kiinni (pitänee venytellä enemmän) vaan lähdin mm. mökille. Näh, eipä tässä kannata kiirehtiä valmistumaan, kun kesätyötäkään ei tälle tytölle suotu :) Että siinä sulla on kyllä paremmin pedattu peti. No, on kyllä tenttiasiassakin, kun a. ilmoittauduit, b. hankit kirjat c. luit edes jotain d. menit tenttiin (nämä kaikki tavallaan jäi multa tekemättä. Haaveilin ainoastaan 6 opintopisteestä ja oikeustalouskakan suorituksesta ja siinä panokseni :))

Kiira

3. heinäkuuta 2009 klo 12.25  
Blogger Joy kirjoitti...

Ymmärrän tenttituskiasi, tosin oikeastaan ikäänkuin välillisesti.
Poikaystäväni opiskelee Turun yliopistossa oikeustieteellisessä, JA käy ihan normi palkkatyössä samaan aikaan. Hänellä on takana kyllä jo yksi tutkinto yliopstosta, joten hyväksilukuja on (onneksi) jonkin verran.
Mutta silti, on tämä molemmille aika tuskaa!!!!!!!

3. heinäkuuta 2009 klo 12.56  
Blogger Peippo kirjoitti...

Ihminen on aikuinen sitten, kun kaikki on totta. Kun on sitä mieltä, että ei niitä lohikäärmeitä oikeasti ole, yksisarvisetkin on tarua ja Tylypahka keksitty juttu. Kun ei jaksa unelmoida siitä kauniista kesäpäivästä, vaan kaikki on harmaata. Kun muistelee kaiholla niitä auringonpaisteisia päiviä, jotka vietti torijätskejä syöden ja toteaa, että ne ovat takanapäin. (Oikeasti kukaan ei ole liian vanha syömään torijätskejä.) Kun keittiöstä tulee omaa valtakuntaa.

Olipas runollista. :D Mutta oikeasti, mä en ikinä halua kasvaa aikuiseksi. Vielä kolmenkymmenen vuoden kuluttuakin mä aion odotella kirjettä Tylypahkasta, suunnitella tosituristeiluretkiä omassa kotikaupungissa mummopyörällä ajaen, matkustella ympäri maailmaa, syödä torijätskejä ja nauttia elämästä. Sillä tavalla mä olen aina lapsi. :)

3. heinäkuuta 2009 klo 14.36  
Blogger Jonna kirjoitti...

Ocean: Jo, viisastua haluan mutta aikuiseksi en!

tipitii: Mä katselin myös niitä hameita mutta eivät oikein istuneet, mutta toi printti on ihana:)

maria: Mun oli ihan pakko kuunnella suvivirsi youtubesta kun tuli niin niitä lapsuuden kevätjuhlia ikävä;D

kirsikka: hmnn.. pitäisi varmaan joskus kokeilla:)

Pee: Ah, kun olisi varaa tehdä noin!

Rva Herttainen: Joo, Vantaan outletissa kävin. Ei siellä hirvittävästi kivoja juttuja ollut mutta ihan katsastamisen arvoinen paikka kuitenkin:)

kipru: Njääh, nyt oon jo kiintynyt siihen:)

Anonyymi: :)

Maija: on muuten ihan kamala ajatus, että ei välttämättä koskaan tule saamaan kuukausien kesälomaa! apua!

Marika: mutta tunteeko sitä slloin itsenäisenäkään itseään aikuiseksi? huh, kamalan hankalaa:D

Bisquits: Onhan aikuisuudessa niin paljon kivoja puolia mutta oih, kun on vain niin ikävä lapsuutta. Ja kait aikuisuuteen usein luetaan niin paljon painavia asioita, vastuu ja vanheneminen mm :)

Nooruska: Nanson outlet oli vantaalla mutta apua, en muista tarkkaa paikkaa kun istuskelin vain auton kyydissä;D

Nekku: Mäkin lämpenin jo tuolle mekolle, on se kiva!

Hilla: oih, mikä lomat!

Kiira: Hah, mäkin sitten lopulta lintsasin sen tentin. En vaan jaksanut mennä sinne istumaan ja tuijttottelemaan hikaroivoa typpejä nokat lakikirjoissa;D

Joy: Ääääh, oikistentit on ihan mälsiä:D

Peippo: Runollista joo mutta hyvin sanottu:)

3. heinäkuuta 2009 klo 23.49  
Anonymous Sini kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi (luokan)opettajan ammattia, kuulee joka kevät suvivirren ja saa sen jälkeen itsekin lomailla lähes 2.5kk ;)

6. heinäkuuta 2009 klo 12.39  
Blogger Jonna kirjoitti...

Sini: se oli muuten unelma-ammattini monta vuotta! ( ja on vähän vieläkin:) )

7. heinäkuuta 2009 klo 23.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos se nanson mekko mietityttää niin myy se mulle aivan perkeleen ihana! t: pannis

8. heinäkuuta 2009 klo 9.35  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu